Jomtien Beach voor ongekend strandplezier!

Door Redactie
Geplaatst in Stranden
Tags:
22 juli 2018

Mocht je het strand van Pattaya jou wat tegenvallen, dan is er een prima alternatief: Jomtien Beach. Een breed zandstrand over een lengte van 6 kilometer. En het goede nieuws is dat je er niet ver voor hoeft te reizen.

Jomtien Beach (หาดจอมเทียน, Haat Jomtien), ligt in het district Bang Lamung van de provincie Chonburi in het oosten van Thailand op circa 150 km ten zuidoosten van Bangkok. Het strand ligt aan de Golf van Thailand en het achterland is vrij vlak en groen met enkele glooïende stukken land. Ten zuiden van Jomtien ligt de plaats Bang Sarai.

Het strand is schoon en er is van alles te beleven. Voor 50 baht huur je een strandbed voor de hele dag. Je kan er parasailen of jetskiën! Je op het strand lekker eten en drinken. Alles wordt je op een presenteerblaadje aangereikt.

Jomtien heeft daarnaast een mooie boulevard met oneindig veel winkeltjes, bars, hotels en restaurants. Het is er goed vertoeven.

Een dagje strand kan je bijvoorbeeld afsluiten met een bezoek aan het Thai Alangkarn Theater. Je ziet dan een spectaculaire show, de “Thai Extravaganza”. Het is elke dag geopend vanaf 18.00 uur.

Verblijf je in Pattaya dan kan je de baht bus nemen naar Jomtien beach voor slechts 20 baht. De busjes staan op de hoek van South Pattaya Road en 2nd Road.


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Jomtien Beach voor ongekend strandplezier!”

 1. Ton zegt op

  Op zich zijn Jomtien, Bang Saray en het verder gelegen Sattahip goede plekken.
  De stranden, die worden verpacht, zijn over het algemeen netjes. Er wordt geharkt, er mag op sommige stukken niet gerookt worden (in peuken zit gif). Maar op de niet verpachte stukken is het minder schoon. Soms komt er een buslading schoolkinderen die dan enkele uren de boel opruimen: ik heb een ander idee van een leuk uitje, maar opvoedkundig wellicht nuttig.
  De horizon wordt op de drukke stukken verstoord door grote lelijke rijen drijvende ballen, die de zwemmers moeten beschermen tegen boten en teveel lawaai producerende jetskis. In Bang Saray in de avonduren de romantische olielampjes of kaarsen vervangen voor elektrisch licht met lelijke snoeren tussen de bomen (ik weet het: beter voor milieu). Een paar jaar geleden was het toch leuker.
  Vluchten kan niet meer. Algemeen probleem: bijna overal zijn zee en strand aangetast door de mens en het bijbehorende afval. Dus ook hier regelmatig zwemmen tussen een plastic zak en petfles, mensen die hun afval op de plek zelf achterlaten en daarna fijn naar huis gaan. Milieubewustzijn beneden peil.
  Maar onder de streep: absoluut gezellig om een paar uur aan het strand door te brengen, lekker eten en drinken erbij, goed te doen. Zwemmen is iets minder.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +9 (obv 9 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website