Uit onderzoek van een bureau voor expats, ‘International Living’ is gebleken dat Thailand behoort bij de 22 landen waar je als gepensioneerde het beste kunt wonen en leven. Thailand staat zelfs op nummer 9 van de lijst met beste landen voor pensionado’s.

International Living beoordeelde daarvoor meerdere categorieën waaronder:

 • prijs en kwaliteit onroerend goed;
 • speciale voordelen voor gepensioneerden;
 • kosten van het levensonderhoud;
 • manier waarop de integratie verloopt;
 • gezondheidszorg;
 • infrastructuur, in het bijzonder voor gepensioneerden;
 • en het klimaat.

Alles wordt daarbij onder de loep genomen: van de mogelijkheid om het internet te gebruiken tot de prijs van een glas bier en van de kwaliteit van de wegen tot de vraag of het gemakkelijk is vriendschappen te sluiten.

Vooral op het gebied van vermaak, voorzieningen en relatief lage kosten van verblijf, ongeveer USD 500 per maand (exclusief woonkosten), scoort Thailand goed.

Wat denk jij? Ben jij het eens met de stelling dat Thailand een paradijs is voor pensionado’s?

 

38 reacties op “Stelling v/d week: ‘Thailand is een paradijs voor gepensioneerden!’”

 1. Pim. zegt op

  Wis en waarachtig.
  Te veel om op te noemen, ik mis bepaalde onzinnige belastingen niet, zodat ik geen onnodige kans heb op hoge bloeddruk.
  Direct bij aankomst heb ik nooit meer winterhanden gehad, de stress is weg.
  Wonen is alle dagen weer plezierig, en als je het ongeluk hebt een bekeuring te krijgen schiet je in de lach als je dat vergelijkt met een boete in NL.
  In NL ben je uitgerangeerd op oudere leeftijd, hier heb je het gevoel nog een heel leven voor je te hebben.
  Al ben je hier 96 kan je je altijd nog voordoen of je 69 bent.
  Hier begint je tweede jeugd.
  De Thaise vlag is ook rood, wit, blauw.
  Rood van te lang in de zon zitten, wit wat elke Thai wil zijn en blauw van het lachen.
  In NL is het rood van woede, om wit weg te trekken na ontvangst van een blauwe envelop.

 2. Joseph Jongen zegt op

  Gewoon een moeilijk punt. Kom graag naar Thailand maar zou er voor geen goud willen wonen. Afscheid nemen van mijn vrienden, mijn kinderen, kleinkinderen, de Europese cultuur en alles wat Nederland zo’n heerlijk land maakt. Belasting betaal ik voor dit alles veel maar krijg er ook heel wat voor terug. Uitgerangeerd voel ik me allerminst en dankzij dit door sommigen zo verguisde moederland kan ik heerlijk leven en reizen. Als pensionado bespaar je heel wat belasting in Thailand, maar is dat het item waar het enkel en alleen om draait? Zou ik me jonger voelen met een Thaise jonge dame aan mijn zijde waar ik nauwelijks een gesprek van enig niveau mee kan voeren? Gun iedereen het allerbeste maar laten we in hemelsnaam ophouden met de Thailand verheerlijking en het neersabelen van alles wat Nederland heet.
  Dankzij dat land kan menige gepensioneerde prima in Thailand leven, maar kijk ook eens om je heen naar al die Thaise mensen waarvan het overgrote deel zich werkelijk niets kan veroorloven. Voor hen valt er niet zo veel te lachen.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Joseph, dat is natuurlijk het andere uiterste om met iemand samen te leven waar je nauwelijks een gesprek op niveau kunt voeren. Van het woord niveau, krijg ik overigens een beetje een wrange smaak van in de mond. Ik noem het liever een goed gesprek.

   Mijn Thaise vrouw is 24 jaar jonger dan ik ben, maar denk je nou werkelijk dat ik daar specifiek naar opzoek ben geweest? Het overkomt je. Het zijn de samenloop van omstandigheden. Het klikt of het klikt niet en met iemand dom lopen lullen, daar heb ik een broertje aan dood.

   • Joseph Jongen zegt op

    Fred, jij noemt het een goed gesprek en ik noemde het niveau. Waarschijnlijk bedoelen we beide hetzelfde want een goed gesprek heeft inhoud en ik noem dat weer niveau. Ach laat iedereen op zijn of haar manier maar gelukkig zijn. Het is en blijft iets heel persoonlijks.

  • f.franssen zegt op

   Ik denk dat je the point mist. Het gaat hier helemaal niet om emigreren of NL te kleineren.
   Het gaat erom waar je als pensionada het beste (tijdelijk) kunt verblijven.
   Ik leef hier in Thailand ca. 5 maanden p. jaar en hou van NL.
   Is toch goed zo ? Accepteer Thailand zoals het is en maak je gen zorgen over al die Thaitjes die het zo verschrikkelijk moeilijk hebben. Al eens in NL rond gekeken.?

   Frank F

 3. ruud zegt op

  Ik heb het al een aantal keren beschreven. Ook in dagboeken. Ook hier op het Blog. Wij komen al dertien jaar in Thailand, gedurende drie maanden per jaar. Ik zou er willen blijven, maar mijn vrouw wil niet alles achter haar verbranden, vandaar dit compromis. Niet slecht hoor.
  Ja voor mij is het Amazing. zelfs in Pattaya, waar ik dan hoofdverblijf heb. Vanaf daar vier ik regelmatig dagjes een weekje of een weekend vakantie om meer te zien/
  Voor mij is Thailand inderdaad ideaal.
  Mijn zogenaamde ouderdomskwaaltjes verdwijnen als sneeuw voor de zon in dit klimaat.
  Ruud

 4. robert vereecke zegt op

  Ik dacht dat het onderzoek uit Amerika komt. Begrijpelijk dat landen van het Amerikaanse
  continent vooraan op de lijst staan. Verder zijn Panama, Costa Rica, Mexico enz… belangrijke toeristische bestemmingen voor Amerikanen.
  HSBC bank doet jaarlijks een diepgaand onderzoek bij 5000 expat’s over de hele wereld
  en daar staat Thailand meestal de laatste jaren meestal bij de top 3. Vorig jaar stond Thailand op de 2de plaats na Singapore. Alle details staan op Internet “expat Explorer HSBC”

  • Eric Donkaew zegt op

   Het is ook maar allemaal hoe je het bekijkt. Singapore op nummer 1? Ik zou nooit permanent in een grote stad willen wonen.

 5. Rene H. zegt op

  Mooie voordelen en grotendeels ook wel waar.
  Om het evenwicht te bewaren ook een paar nadelen (ook waar):

  – Het warme klimaat (om niet te zeggen die verd**** hitte) is niet goed voor je gezondheid. En met airco ben je een outcast. Hebben jullie bij je schoonfamilie bij iemand ooit airco gezien?
  – Nooit winter, altijd maar zomer. Is dat echt zo leuk?
  – Als je te maken krijgt met dieven, en je probeert ze weg te jagen, schieten ze op je. Amateurtjes zijn er ook wel, maar toch.
  – Het verkeer en de luchtverontreiniging. Nader commentaar overbodig.
  – Lekker op het platteland gaan wonen, maar snel internet???
  – Die bende overal (straatvuil, bedelaars, honden zonder eigenaar). Dat is wel een tijdje wat apart, maar altijd?

  Nou voldoende stof tot nadenken.

  Nee, voor een paar weken heerlijk en weer eens wat anders, maar dan ben ik (en ook mijn Thaise vrouw) weer blij dat ik thuis ben.

 6. Rob Adelmund zegt op

  ik woon nou al twee jaar in pattaya en ik mis Holland niet ik ben 66 jaar en ik voel mij steeds jonger alleen al door het weer in Thailand in holland had ik problemen met mijn voet hier niet meer

 7. mpeijer zegt op

  Moderator: U dient aan te geven of het eens of oneens met de stelling bent.

 8. Jacques zegt op

  Een serieuze stelling voor ouderen. Thailand is zeker een land waar je meerdere maanden met plezier kunt overwinteren. Dat is niet hetzelfde als wonen. Ook al heb je hier een eigen huis, eigen auto en een vertrouwde omgeving. Terug in Nederland voel ik mij toch altijd meer “thuis” dan hier in Thailand. Hier ben ik een welkome gast.

  Dus voor tijdelijk verblijf, prima. Mag gerust paradijs genoemd worden. Maar daarna weer terug naar Nederland waar ik nog heel actief bezig ben, ondanks mijn pensioen.

 9. BramSiam zegt op

  Thailand is nog steeds een paradijs voor pensionado’s, alle voor- en nadelen afwegend. Ook voor jongere bezoekers troiuwens, zoals backpackers en jonge mensen die hier komen werken. Moest wel lachen om “een 24 jaar jongere vrouw overkomt je”. kennelijk had ze net zo gemakkelijk 24 jaar ouder kunnen zijn.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Bram, ik kan natuurlijk niet voor anderen spreken, maar dat is mij in ieder geval wel overkomen. Ze had uiteraard ook een paar jaartjes ouder of zelfs jonger kunnen zijn.
   In Azië is een jongere vrouw zoals je zelf overigens ook wel zult weten heel normaal.

   Maar toegegeven 24 jaar ouder? Nee, dank je wel. Ik zou er nachtmarries van krijgen (lol).

 10. Arie zegt op

  Moderator: u kunt alleen reageren op de stelling.

 11. Beke zegt op

  -klimaat :slecht voor hartpatiënten.
  -condos kan men bezitten maar zijn meestal van bedenkelijke kwaliteit.
  -het merendeel van de gebouwen in Thailand zijn zogoed als ontoegankelijk voor mindervalide personen ,zoals rolstoelpatienten.
  -veel buitenlanders komen naar Thailand omdat bepaalde medische ingrepen goedkoper zijn dan in land van herkomst maar wat te doen bij een zware medische fout in hoeverre is de Thaise arts wettelijk aanspreekbaar ,wat zijn de rechten in Thailand van de buitenlandse patiënt,kan de buitenlandse patiënt zijn of haar verzekering aanspreken in land van herkomst om de medische fout te herstellen die in Thailand gebeurt is?

  • f.franssen zegt op

   Niet doen mijnheer Beke, gewoon lekker in de sneeuw blijven zitten.
   Heb hier een hart operatie gehad…perfect alles geregeld !
   En de stelling is niet hoe je als invalide hier terecht kunt maar gewoon als pensionada.
   Al 20 jaar tevreden en er is overal wel wat…
   Frank F

 12. teun zegt op

  Gelukkig heeft iedereen een andere mening. Stel je voor dat iedere pensionado in Thailand wilde gaan wonen!
  Zelf ben ik na ruim 4 jaar nog steeds gelukkig met mijn keuze voor Thailand/Chiangmai. Dat over gereguleerde Nederland is ook niet alles. En alhoewel ik geheel ben uitgeschreven uit Nederland en dus ook geen belastingen etc meer hoef te betalen, werd ik vandaag door de Belastingdienst toch nog verrast. Mijn dochter had een aangifteformulier gekregen om “voor de overledene (met mijn burgerservicenummer en geboortedatum) aangifte te doen over 2010”. Kennelijk ben ik dus overleden volgens de Belastingdienst……….Alleen heb ik nog wel in december jl. (=2012 en dus 2 jaar na mijn “overlijden”) een nieuw paspoort via de Ambassade ontvangen.

  Van dit soort onzinnigheid heb je hier geen last.

  En natte zomers en of nauwelijks daarvan te onderscheiden winters mis ik niet. En als het dan een keer sneeuwt en vriest (eens in de zoveel jaar) dan is het gelijk een chaos.

  • Beke zegt op

   U betaalt wel belastingen word afgehouden van uw pensioen in nl en ieder product die u betaald in Thailand is onderworpen aan 7 procent vat en flatscreens tv of computer etc…is niet goedkoper dan in bv België.

   • HansNL zegt op

    Beste Beke,

    als je uitgeschreven ben uit Nederland en niet meer belastingplichtig in Nederland, wordt er in Nederland GEEN belasting meer ingehouden.

   • teun zegt op

    Beste Beke,

    Volgens mij ben ik nog niet zo seniel, dat ik niet weet of ik wel of niet belasting betaal. Ter info: Ik betaal 0% belasting in nederland en ook 0 % in Thailand over mijn pensioen. En dat je in Thailand 7 % BTW betaalt? Hoeveel BTW betaal je dan in Nederland? Dus………

    Alles bij elkaar geteld: Thailand goedkoper dan Nederland. Toch? Ook ziketekosten verzekering zeer vergelijkbaar met Nederland. En tandartesen? Veel goedkoper dan Nederland. Geloof me.

    • Ton zegt op

     Beste Teun,

     Hopelijk staat moderator mij een (m.i. relevante) korte tussenvraag toe.
     ik citeer: “ziektekostenverzekering zeer vergelijkbaar met NL”.
     Inderdaad is ook een goede ziektekostenverzekering nodig om Thailand voor gepensioneerden een paradijs te maken.
     Ik neem aan, dat u een goede verzekeringsmaatschappij gevonden heeft.
     Mag ik vragen welke maatschappij? en productnaam/merknaam van de soort dekking? Dank voor uw reactie.

     • TEUN zegt op

      Beste Ton,

      Ik heb Bupa. Je moet wel rond je 60-ste starten, want daarna wordt het moeilijker. Betaal nu zo’n TBH 69.000 p/j (=EUR 1815 p/j). Voordat er weer discussies gaan ontstaan over andere/goedkopere/betere verzekeringen: het is en blijft natuurlijk moeilijk vergelijkbaar. Maar onder Thaise normen ben je dan wel “goudgerand” verzekerd. En voor EUR 151 p/m (nu dus omdat die Kl…euro laag staat), ben je echt goed verzekerd. Als Euro weer herstellen zou naar zeg TBH 45 dan betaal je dus EUR 133 p/m. En tandartskosten (niet verzekerd) zijn heel betaalbaar hier.

      PM. Ik ga niet met anderen discussieren over betere/veel aantrekelijkere alternatieven. Dat leidt tot niks. Iedereen moet eigen keus maken. Naast premie is belangrijk of polis leesbaar is (dus in het engels!).

      • Ton zegt op

       Beste Teun,

       Bedankt voor je antwoord.
       BUPA is mij bekend, ze hebben een groot marktaandeel.
       Ter vergelijk: ben zelf bezig met BDAE (Duits) in TH, maar heb momenteel te maken met m.i. overdreven keuringseisen en zeer trage terugkoppeling. Dus beetje twijfels.
       Mijn basis- en aanvullende ziektekostenverzekering loopt in NL; betaal bijna exact hetzelfde bedrag= 152 EUR/maand. Tandarts in TH betaal ik uit eigen zak.
       Vriendelijke groet en goede gezondheid gewenst,
       Ton

 13. Pascal uit Chiangmai zegt op

  Het leven is goedkoop hier vergeleken met Nederland en EU Landen,ik ben gepensioeneerd en hoop zondag 69 jaar te worden,mijn vriendin is 24 jaar jonger dan ik
  en dat houd je jong,veel voordelen heeft dit Land voor mij,het klimaat met altijd warme dagen,wij eten buiten in het shopping centrum voor 150 bath een goede maaltijd,daar kan je thuis niet voor koken,leef van mijn AOW pensioen en spaar daar van elke maand voor de zorgkosten (dokter en medicamenten) dit is het duurste van levens onderhoud voor mij en mijn vriendin,onder houdt van het huis aan vaste lasten is ongeveer 10.000,..bath per maand,de rest van mijn vermogen hoef ik niet aan tekomen ,in Nederland loop je leeg met al die nieuwe zakken klopperij van de regering,om dat wij moeten betalen van de nalatigheden van de overheid wat betreft controle op de Banken en nog veel meer,ben die parlamenten dictatuur zat,maar ja dit zal nog lang zo blijven,heb vernomen dat de nieuwe regeling is voor gepensioeneerden als je gaat wonen in goedkoperen landen zoals Thailand,en Indonesia je een lager AOW pensioen krijgt,komt mij niet rechtvaardig over je hebt er tog voorbetaald ?mocht dit gaan gebeuren dan zal ik dit aanvechten bij het hof ,mag hopen dat wij met ons volle AOW pensioen mogen blijven wonen zonder gekort teworden het leven is goed hier onder de zon,
  groetjes,

  Pascal

 14. J.Jordaan zegt op

  Ik woon bijna 8 jaar in Thailand. Ongeveer 20 km ten zuiden van pattaya.
  Ga eerst even op de categorieen in.
  Ontroerend goed. De prijs nog steeds goedkoop. De kwaliteit brandhout.
  Speciale voordelen voor gepensioneerden. (Welke?).
  Kosten van levensonderhoud. USD 500 per maand. Is dat per persoon of samen
  met je echtgenoot? Let wel USD 500 is (ver naar boven af gerond) 15000 Bht per
  maand. Of wel 500 Bht per dag. Daar kan je natuurlijk wel een deur van intrappen.
  Intergratie(welke?)
  Gezondsheidszorg. Zeker op hetzelfde niveau als Nederland. (wel goed verzekerd zijn)
  Infrastructuur in het bijzonder voor de gepensioneerden. Welke infrastructuur?
  Je breekt overal je nek als je niet uitkijk. Trottoirs, voor zover ze er zijn levens gevaarlijk.
  Ongelijke straat stenen. Voorzichtig zijn op markten en eetstalletjes op straat. Waar Ijzeren pijpen op ongeveer ooghoogte geplaatst zijn.
  Misschien denk u dat ik negatief ben. Natuurlijk niet. Anders had ik hiet al die tijd niet gelukkig gewoond.
  Als je naar Thailand wil verhuizen, eerst maar eens aan aantal keer voor wat langere periode met vakantie naar dit toch mooie land. Kan je wennen aan de Thaise mentalitiet
  dan is dat al een groot voordeel. En dan als laatste het klimaat. Dat moet dan toch de doorslag geven. Het laatse wat ik wil zeggen is dat door de zeer positieve berichtgeving
  over hoe goedkoop het hier allemaal men is dat in Nederland nog gaat geloven ook.
  Als je als oudere gewoon s’morgens je broodje kaas wil en niet van s’morgens tot s’avonds rijst en van een bierje houd. Is dat wel veel duurder dan in Nederland.
  Verder is (daar hoor je in de reclame niemand over) dit land natuurlijk niet echt gezond is om te leven. Hoge luchtvochtigheid, uitstoot van roet van auto’s uit het jaar kruik.
  Openbaar vuilverbranding zo wat overal enz.
  Ik neem het risico. Wie volgt mij.
  J.Jordaan.

 15. Chris Hammer zegt op

  Ik woon nu 12 jaar in Thailand en zou niet meer terug willen naar Nederland. Inderdaad kun je dit land een paradijs voor gepensioneerden noemen. Toch verwacht ik, dat het paradijs mettertijd afbrokkelt, want daar zijn voortekenen van. Maar ik hoop, dat het mijn tijd nog zal duren.

 16. Bacchus zegt op

  Als ik de categorieen bekijk snap ik niet dat Thailand zo hoog scoort. Van de 7 zijn er volgens mij 3 die geen plus zijn voor gepensioneerden, zoals:
  – Speciale voordelen voor gepensioneerden. Ik zou niet weten welke dat zouden moeten zijn, of het moet zijn dat je ondanks leeftijd en gebreken nog makkelijk aan een goede vrouw kunt komen.
  – Manier waarop de integratie verloopt. Welke integratie? Of bedoelt men hier hoe de Thai zich aanpast aan de buitenlanders? Ken zelf weinig buitenlanders woonachtig in Thailand die echt zijn geintegreerd.
  – Infrastructuur; in het bijzonder voor gepensioneerden. Ken geen enkel land waar de infrastructuur is aangepast aan gepensioneerden. Ik neem aan dat men bedoelt voor gehandicapten, maar daar hoef je natuurlijk niet zozeer gepensioneerd voor te zijn. Als men dit echter bedoelt, dan ken ik weinig voorzieningen die zijn aangepast voor bijvoorbeeld rolstoelers. Je kunt in Thailand natuurlijk wel voor weinig een rolstoel op rupsbanden laten construeren, maar dat heeft dan weer met het prijsniveau te maken, volgens mij.

  Als je bij 3 van de 7 onderwerpen, is toch plusminus 45%, slecht scoort en toch goed scoort in het onderzoek, dan moet het in die andere landen wel heel triest gesteld zijn voor gepensioneerden. Kortom, in mijn ogen weer eens zo’n niets zeggend onderzoek, waarvan er zoveel worden uitgevoerd en gepubliceerd.

  Ik weet niet of ik mee mag stemmen, want ik ben nog lang niet gepensioneerd, maar ik vind dat je hier uitstekend kunt verblijven; gepensioneerd of niet. Mijn criteria: Ongelooflijk lieve Thaise vrouw, weer en ongelooflijk aardige en behulpzame mensen, die Thai. Iedereen heeft waarschijnlijk ook zijn eigen redenen om het ergens op deze aardkloot aangenaam te vinden. Zo zullen er ongetwijfeld ook mensen zijn die zich uitzonderlijk content voelen in een iglo met een bordje walvisblubber voor de neus! Mijn zegen hebben ze!

 17. J.Jordaan. zegt op

  Moderator: graag op de stelling reageren.

 18. Bacchus zegt op

  Tjamuk, ik ben het helemaal met je eens. Je gaat voor de mooie dingen en dan moet je slechte maar op de koop toenemen. Dat heet aanpassen. En als die slechte overheersen kom je hier toch niet wonen?! Die heb je overigens overal op de wereld; geen land is perfect. Zoals je al zegt: het blijft een persoonlijke smaak!

 19. Arie Meulstee zegt op

  Moderator: u kunt alleen reageren op de stelling.

 20. Sjaak zegt op

  Voor mij is Thailand een paradijs. Waar kun je een ruim huis met zwembad huren voor minder dan 300 Euro per maand?
  Binnen een kwartier aan het strand zijn? Op een dag Duits, Engels, Nederlands en Thais spreken? Waar kan ik Sushi in uitstekende kwaliteit kopen voor nog geen twee Euro?
  Dank zij internet voel ik me niet afgesneden, er zijn altijd mensen die je aanspreken, ik word hier niet lastig gevallen door telefoon reklame…
  Altijd lekker warm…geen guur of koud weer. Ja, ik vind foto’s van besneeuwde landschappen mooi, maar na een paar dagen vind ik het welletjes..
  Andersom kan ik na 35 jaar reizen in de tropen nog steeds niet genoeg krijgen van de mooie landschappen hier.

  • Arie zegt op

   Kun je svp iets preciezer zijn van welk deel Thailand? Zoeken ook zoiets. Wellicht kunt u ons een tip geven!!

   @ 65+

   • Sjaak zegt op

    Ik woon op 19 km afstand van Hua Hin en 9 km van Tesco Lotus Pranburi. Een mooie rustige omgeving..

 21. jan zegt op

  Allemaal leuke verhalen maar het is strikt persoonlijk, ik woon nu 15 maanden in Chiang Mai en heb tot nu toe geen minuut spijt gehad dat ik NL heb verlaten. Natuurlijk ben ik een Nederlander en zal dat ook altijd blijven maar in Thailand is het relaxer leven en dat zal iedereen met me eens zijn. Het is niet alles roze geur en maneschijn maar de druk die je in Nederland voelt is hier niet, ik ben met de VUT en kan daar GOED VAN LEVEN, maar als je de norm van NL wilt handhaven moet je toch ongeveer € 1600 per maand hebben. Met minder kan ook maar dat is je levensstijl. Hier moet niets maar je bent en blijft een buitenlander als ze je kunnen rippen doen ze dat en dat bedoel ik een positieve zin want als een Thai naar de dierentuin gaat en moet 500 bath betalen gaat die niet , voor ons is dat normaal en dat begrijp ik ook al komt dat discriminerend over. Discrimineren kunnen ze goed, mag geen grond kopen mag niet werken enz enz en toch begrijp ik dat ook er zijn genoeg arme mensen in Thailand en als de rijke buitenlander alle mooie stukje Thailand mocht kopen……. Het is niet anders voel me toch lekker het is niet als thuis maar lekker.

  • Pim zegt op

   Jan .
   Ik ben het niet helemaal met je eens .
   Wij mogen wel werken waarbij veel fahrangs die dat doen hun personeel discrimineren door middel van de lage lonen die zij aan hun personeel betalen .

   Kijk eens naar de grote fabrieken die nu de laatste tijd 300.- Thb per dag moeten betalen
   waar toilet bezoek is toegestaan op bepaalde tijden .
   Het is dan niet gek dat de dames elkaar daar wegwijs maken om hun lichaam te verhuren aan die rijke farang die zijn lusten komt botvieren omdat hij daar in NL. geen geld voor heeft met daarbij meestal ook nog een belachelijk voorkomen .

 22. Maud Lebert zegt op

  Moderator: lezersvragen moeten naar de redactie worden gestuurd.

 23. wouters zegt op

  Met 500 dollar inkomsten leeft een buitenlander niet in THAILAND, en verder moet een buitenlander over 65.000 bath maandelijkse inkomens hebben wil hij een jaar visa aanvragen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website