Een lezeres, Diny Maas de Vroedt, klaagt op de Facebookpagina van Thailandblog over de Russen in Jomtien:

Ik schrijf niet gauw iets maar ga nu toch aardig wat balen. We zitten in Jomtien en worden een beetje gestoord van het wachten op de 10 bath wagens. Soms staan we wel een half uur voor er iemand stopt en dan zit hij nog afgeladen ook. En de reden? De Russen nemen ze als taxi’s en soms rijden er wel 6 lege achter elkaar en vragen dan Taxi? 200 bath. Te gek voor woorden. Er zitten niet alleen Russen in Jomtien, al scheelt het niet veel.

Steeds meer mensen klagen dat ze geen 10 bath karretje kunnen krijgen alleen tegen grove betaling. Dit kan toch niet de bedoeling zijn? Ik kom hier nu al 10 jaar steeds voor 3 maanden, maar vind het zo niet leuk meer. Zo dit wilde ik even kwijt.

En jij? Baal jij ook van de vele Russen in Pattaya en Jomtien? Of maakt het je niet uit?

Reageer op de stelling van de week: Ik baal van al die Russen in Pattaya en Jomtien!

75 reacties op “Stelling van de week: ‘Ik baal van al die Russen in Pattaya!’”

 1. BA zegt op

  Geen last van, ik herken het probleem dat je een half uur op een bahtbus moet wachten ook niet eigenlijk. Duurt nooit langer als een paar minuten is mijn ervaring, of het moet al erg laat zijn.

  Ligt misschien aan de plaats, meestal stap ik op Thappraya road op in Jomtien. Enige irritatie is af en toe de weg oversteken als het erg druk is 😉

 2. colin de jong zegt op

  Ik baal ook van sommige ongemanierde Russen,maar ken er ook heel wat anderen, waar onder ook mijn landgenoten, die zich misdragen. Sterker nog als de Russen massaal zouden wegblijven is Pattaya een spookstad, dus we hebben ze nodig, en velen zijn er gelukkig mee, zodat men kan overleven.

 3. J.Jordaan zegt op

  Volgens mij is 10 Bht alleen binnen het gebied van Jomtien.
  De meeste ritten gaan naar Pattaya en dat is 20 Bht.
  Natuurlijk zijn bij die Russen er a-socialen bij maar je bent zo vrij om zelf een taxi te huren. Wat ik steeds meer zie in Pattaya zijn gewone mensen uit Rusland, vaak met vrouw en kind op vakantie zijn en gewoon vriendelijk zijn. Er zijn natuurlijk groepen mensen uit welk land dan ook die zich misdragen.
  Ik heb persoonlijk nooit een probleem met Russen gehad. Het enige is dat die mensen vaak in gesprek met elkaar wat luidruchtig zijn.
  Ik ben toch al machine doof, dus mij stoort het niet.
  J.Jordaan.

  • BA zegt op

   Volgens mij betaal je dan farang belasting als je vanuit Jomtien naar Pattaya gaat voor 20 baht. Ik ben meestal met mijn vriendin samen en dan is het 10 baht pp. Tenzij het ver weg is en je overstappen moet natuurlijk.

 4. Henk van't Slot zegt op

  Vanochtend op het nieuws van Sophon,in Phuket de Thai met spandoeken op straat,met leuzen als,Weg met de Russen.
  De reden is dat ze daar zelfs nu Russiche wasserijen hebben die onder de prijs werken,en meer van dat kleine bedrijfjes die in de handen zijn van Russen.
  En of er nu zoveel verdiend wordt aan die Russen in Pattaya,dat betwijfel ik,een strandstoel huren vinden ze te duur,dus gaan in de looppaden liggen op het strand.
  Zie regelmatig dat ze met der eigen sterke drank ergens binnenkomen en dan een nam som bestellen die ze met der zelf meegebrachte wodka opdrinken.
  Vorrige week naar het buffet in het Dussit resort geweest,was daar altijd een dresscode,geen korte broek en mouwloze shirts,daar is niks meer van over,Russen lopen erbij als landlopers.
  Hoe een buffet werkt weten ze ook niet,ze nemen gewoon alles mee naar der tafeltjes.
  Stond een mooi kaasplankje,is de bedoeling dat je dan een stukje van zo’n kaasje afsnijd,en niet dat je het hele handeltje meeneemt.
  Voor een paar jaar geleden zaten ze hoofdzakelijk in Jom Tien,nu zitten ze overal,en ik heb begrepen dat er nog veel meer komen.

  • Noel Castille zegt op

   Woon nu al 3 jaar in Thailand in de isaan iedereen amerikanen duitsers engelsen die
   brengen altijd hun eigen flessen mee idem een deel belgen en nederlanders ik doe dat
   niet maar in een restaurant hier en ook in phuket de normaalste zaak in de wereld je
   moet wel voor ijs en het glas dat ge gebruikt betalen ben in New york geweest daar doen ze
   het niet alleen in een restaurant maar ook in sommige bars?
   In Phuket een russich koppel als buur gehad zeer aangename mensen wat anders dan
   mijn andere buur uit Noorwegen een smerig onbeschoft varken was. Russen zijn van nature uit zeer joviaal maar er lopen er ook een deel bij de boel verpesten idem andere
   nationaliteiten die hier in Thailand het varken komen uithangen?

 5. cor verhoef zegt op

  Waarom zou je naar een badplaats als Pattaya/Jomtien blijven gaan, wanneer je het daar niet leuk meer vindt, vanwege de aanwezigheid van Russen? Dan ga je toch gewoon ergens anders heen. Of is deze oplossing te simpel?

  • Khun Peter zegt op

   @ Je moet er natuurlijk wel eerst heen, om te kijken of ze er nog zijn. LOL

  • Henk van't Slot zegt op

   Ik woon hier al meer dan 10 jaar,maar denk er over om te verhuizen naar een rustiger gebied.

 6. john zegt op

  Ik ben al diverse malen in Phuket geweest en één maal in Jomtien/Pattaya. En er zijn inderdaad veel Russen, maar ik stoor me er niet aan. Wat me wel stoord is dat er bij veel restaurants alles in het russisch staat geschreven, daar ga ik dan ook niet eten.

 7. willem zegt op

  n”Ritje Jomtien-Pattaya kost mij nog steeds 10bath.Misschien heb ik een beetje Thaise uitstraling? En die Russen kunnen mij helemaal gestolen worden! Ze nemen nog liever hun eigen stoelen mee naar het strand(samen met tassen vol 7-eleven drankjes/eten),dan 25 bath aan de Thai te geven voor de huur van n”stoeltje. En afdingen op het strand,zelfs dat oude vrouwtje wat de hele dag met een bak ijsjes over het strand loopt willen ze hun ijsje nog goedkoper! Hetzelfde probleem in het hotel bij het lopend-buffet;3maal opnieuw opscheppen om maar zoveel mogelijk”waar voor hun geld”te krijgen! Om maar te zwijgen over in wat voor staat ze s”nachts retour in het Hotel komen,alsof zij de enige bewoners zijn.Hebben hun eigen A”gogo bar in Pattaya met uiteraard Poolse”dames van plezier”. Zonde en jammer;maar het Pattaya van vroeger zal helaas nooit meer terugkomen!!!

 8. robert48 zegt op

  Bij ons in de isaan is het nog steeds aangenaam!!!
  Nu weet ik ook waarom ze niet stoppen die baht taxi sta ik te wachten voor naar de beach was met oud en nieuw dus sta te zwaaien en niks hoor ze razen gewoon voorbij nou kom ik niet veel daar in pattaya 1x per jaar en dus zitten die russen in taxi wist ik niet vondt het al raar dat ze niet stopten had toch in het thais gezegd dat ze moesten stoppen.
  Heb niks tegen russen zitten ook wel aardige bij,toevallig een ontmoet in het vliegtuig best aardige vent gaf me email en woont al jaren in pattaya met vrouw en kinderen die zaten op een int.school daar..

 9. ludo asen zegt op

  Ben in 2007 in welcome beach hotel geweest
  in 2012 terug een kijkje gaan nemen.
  het hotel za bomvol met russen ,en van die gezellige barretjes was geen sprake meer
  alles russisch geschreven.
  wat een hel.

 10. Khunjan zegt op

  Van mij mogen de Thai hier in Pattaya ook demonstreren tegen de Russen, niet alleen voor mij is het moeilijk een Bahtbus te krijgen op de Pattaya Tai Road, maar ook zie ik dagelijks vele Thaise mensen tevergeefs wachten op een Bahtbus.
  Dit zijn mensen die graag naar hun werk willen of na hun werkzaamheden dolgraag naar huis willen.

  De Bahtbussen afkomstig van het opstappunt aan de Sukhumvit zijn nog erger afgeladen dan een veewagen dus kunnen daar geen opstappers meer bij en daar tussendoor rijden dan heel veel Bahtbussen die totaal leeg zijn en het verdommen om te stoppen omdat er elders in Pattaya wellicht een Rus staat die 200 of 300 Baht wil betalen voor een ritje.

  De burgermeester van Pattaya, Ittipol Kunplome geeft met gulle hand 10 grote nieuwe stadsbussen weg voor studentenvervoer om de lasten van de ouders te verlichten maar hij had beter de bussen in kunnen zetten voor het reguliere personenvervoer, deze bussen rijden ’s morgens en in de namiddag en staan dan de tussenliggende uren volkomen werkeloos te staan.

  Ik weet wel (voordat er reacties op komen) dat men in het verleden eem uitgebreide lijndienst had opgezet, de Yellow, Green en Red Line wat een stille dood is gestorven omdat vrijwel niemand wist hoe het routeplan in elkaar stak en er verder totaal geen reclame voor werd gemaakt, ook had ik begrepen dat de Bahtbus maffia hier ernstig op tegen was omdat het in hun ogen klanten zou kosten.

  Zelf loop ik nog dagelijks vele kilometers ondanks mijn 70 jaar door Pattaya en heb vaak de neiging de toeterende Bahtbus drivers gewoon te negeren of zelfs te boycotten.
  Misschien zouden meer mensen dit moeten doen.

  • Rob V. zegt op

   Russen die 200-300 bath willen betalen voor een bathbus/song-taew? Strookt een beetje met het geklaag van anderen dat de Russen zo gierig zijn. Als ik een gok mag wagen: het is onwetendheid. Ik ben een keer in Pataya geweest en stapte nabij het Holiday Inn hotel in. 20 meter verderop stopte we, een blonde dame liep eerst naar de chauffeur, uiteraard konden we het niet verstaan maar even later stapte de dame in. Ze begon geld te tellen en vroeg aan ons “How much you pay for taxi?”, wij zeiden “20 bath” ? De russin “200? 200? twooo hundreddd?” Wij bevestigde dat nogmaals extra duidelijk. Zij “The driver told me 200 bath!”. Iets verderop draaide sloeg het busje linksaf terwijl we pas halverwege de bouelvard waren en stopte. Begon de chauffeur in het Thai te schreeuwen dat we er uit moesten en vroeg aan mijn vriendin “waarom heb je die farang mevrouw verteld dat het 10 bath per persoon is en geen 200?!” ” gevolgd door een stortvloed aan scheldwoorden en een hele boze kop. Toen maar snel de man zijn geld gegeven en in de menigste opgegaan voor het geval die vent nog verder zou gaan flippen.

   Of ik las he van de Russen? Ik kom ze in Thailand niet tegen maar wij blijven dan ook als het even kan weg uit farang (toeristen) traps met “farang food” enzo. We zijn een paar daagjes in Pataya geweest om te kijken wat daar nu te beleven viel en mijn vriendin was wel nieuwsgierig naar de barretjes en a-go-go shows , die wou de volgende avond wéér naar een show, lol. Maar toen snel weer verder getrokken want Pattaya is niet ons soort vakantie (rondtrekken, op “avontuur”). Maar iedereen zijn ding niet, blijkbaar vinden veel westerlingen en dus ook Russen het geweldig om lekker op het strand te gaan bakken en in barren rond te hangen. Dat locals daar op in spelen met hun diensten (hogere prijzen, teksten in een vreemde taal etc.) is logisch en menselijk: er moet geld verdiend worden en hoe meer geld hoe beter. als je sommige mag geloven…

 11. marijke zegt op

  Eerlijk gezegd ergeren wij ons ook aan al die russen.als er een rij mensen staan te wachten op het bath busje richting jomtien dan komen de starina s aanlopen en zitten er als eerste in.Zijn ze blind of zo zien ze niet dat er nog meer mensen staan te wachten die ook die kant op willen.We hebben zelf mee gemaakt dat pa er a sociaal er voor gaat staan breed uit om zijn vrouw in te laten stappen als eerste natuurlijk en dan zelf.Hij gaat er zo voorstaan dat niemand er meer langs kan tot hun zitten.Het is mooi dat ze ook kunnen reizen waar heen ze ook willen maar ze zijn gewoon onbeschoft.Ik sprak er eens met iemand over die zei ach ze hebben zo lang onder druk moeten leven.Maar daar heeft het denk ik niets mee te maken gewoon onbeschofte lui.Ook om die reden voor ons geen pattya meer.Er zullen best goede zijn maar wij hebben ze nog niet gezien.

 12. Folkert zegt op

  Het probleem zijn niet de russen zelf maar de rus die op vakantie gaat , weet wel op nederlanders, engelsen etc. is ook wel wat aan op te merken maar het fatsoen van de russsiche vakantieganger slaat wel erg ver door of moeten we dit ook cultuur noemen.

 13. willempie Elferink zegt op

  Een typische reactie van de Nederlander of misschien ook wel de Farang, dat als je je ergert aan iets, dit ook laat blijken. Ik heb van mijn Thaise vriendin, waarmee ik al jaren samenleef geleerd, dat wanneer je het ergens niet mee eens bent bijv. een slechte maaltijd in een restaurant hebt genoten of een slecht artikel hebt gekocht etc. , nooit uit lichaamstaal of woorden je ergernis laat blijken. Het anwoord is altijd, kom er dan niet meer, of negeer het!

 14. huib den tuinder zegt op

  koop een fiets, nog gezond ook, of maak een afspraak met een motorbike taxi, ook de opstapbusjes v.a de school [vertrekpunt] moeten er minimaal 16 pers. inzitten, voor ze gaan rijden

 15. Jacques zegt op

  De redactie heeft het goed aangevoeld. De Pattayagangers balen van de Russen. De klacht over de opstaptaxi is slechts het “opstapje”.
  Aangezien de Russen er toch wel zullen blijven lijkt het mij verstandig om tips te verzamelen hoe de overlast zoveel mogelijk kan worden ontweken.

 16. Eric zegt op

  Ben ook net terug uit vacantie van mijn geliefde thailand, en hoewel mijn vacantie nooit gericht is op Pattaya kan ik het ook niet laten om er langs tegaan.
  Ik ga nu ook 2 tot 3 maal toe naar thailand per jaar en tracht zoveel mogelijk rond te reizen, deze laatste reis is het mij inderdaad ook wel opgevallen, op toeristische plaatsen steeds een heleboel farangs die zich gedragen zonder fatsoen en hun niet aan de regels houden, ja meestal russen!
  Nu tracht ik ook minder toerische plaatsen te bezoeken om van de Thaise vriendelijkheid te kunnen genieten, maar na een tijdje voel ik mij er zo eenzaam als farang, vooral omdat ik de thaise taal niet machtig ben en op die plaatsen weinig anders gesproken word .
  Dan ben ik weer blij als ik naar Pattaya kan, nu nog, maar ben er ook zeker van als dit gedrag daar toegestaan word dat er weinig gaat overblijven van de thaise vacantie !
  Het is werkelijk een invasie en de rest van europa zal er verdreven worden volgens mij!
  Spijtig dat de thaise bevolking , welk beroep ze ook mogen uitoefenen ,dit moeten ondergaan om eten op tafel te hebben voor hun family .
  Nu niet dat ik ook geen onfatsoenlijk gedrag zie van westerlingen, ik denk dat ze er al wat gewoon zijn !

  • math zegt op

   Ben het geheel met uw visie eens @ Eric. Al dit zelfde is eerst gebeurd in Turkije en daarna was Egypte aan de beurt. Ze dansen daar nu nog de polonaise dat die Russen Thailand hebben gevonden! Nu is het leuk, op de lange termijn denk ik dat het heel nadelig gaat uitwerken.

 17. HansNL zegt op

  Ik hoorde van kennissen die in Spanje overwinteren, dat er daar zo langzamerhand ook de situatie aan het ontstaan is die ik hier beschreven zie.

  Inclusief de toch wel negatieve reacties op de Russen.

  Een vriend van me in Engeland klaagt ook steen en been over de Russen waar hij nu dagelijks mee geconfronteerd wordt.

  Lijkt me dat er dan wellicht wel een soortement reden is voor de klachten?

  Laten we het zo zeggen, door de Russen blijven, denk ik, steeds meer andere westerlingen weg.
  En of Thailand daar nu zo blij mee moet zijn?

 18. Max zegt op

  Ik vraag mij nog steeds af “wat zoekt men nog in Pattaya” dit is toch geen Thailand meer !

 19. cor verhoef zegt op

  Ik kom zojuist terug van Soi Rambutree, een toeristenstraat in Banglampoo, Bangkok. Het wemelde er van de Koreanen. En Japanners. Het zou verboden moeten worden. Die mensen weten niet eens wat gezelligheid is. Om nog maar te zwijgen over de Thai zelf. Het liefst zie ik alleen maar volbloed Hollanders in het straatbeeld. Kan daar niet iets aan gedaan worden?

  • Robbie zegt op

   @Cor,
   Als jij mij een work permit bezorgt, wil ik die schone taak wel op mij nemen. Oranje geklede Hollanders door die straat in de polonaise, op muziek van André Hazes, lijkt me wel wat. Vooral als die Japanners en Koreanen verplicht worden mee te hossen… Dan leren ze nog wat van ons. En dan vragen we Frau Antje om te komen met wat kaasblokjes, Unox met wat rookworsten en een paar vrolijk zingende Volendammers met Hollandse Nieuwe. Doe je mee?

  • Kees 1 zegt op

   Beste Cor Verhoef
   Mits je je ogen en oren niet in je broek zak heb zitten en je je wel eens te midden van
   deze (mensen) Russen heeft bevonden.
   Je dan menselijker wijs toch tot de conclusie moet zijn gekomen dat ze op zijn zachtst gezegd wel erg onbeschoft zijn. Het allerergste is dit voor de Thai in de dienst verlenende sector die maar beleefd ja en amen moeten knikken tegen dit schreeuwend
   ( in NL noemen we dit ) schorem
   We zijn laatst weggelopen bij een zaak waar we al tientalen jaren komen
   Het was er niet te harden. We rekende af en het personeel verontschuldigde zich voor
   het tuig dat daar zat. En dat waren geen Koreanen of Japanners.
   Het maakt niet uit wie of wat je ben waar je vandaan komt.
   Je behoort je respectvol op te stelen naar je mede mens als je dat niet doet ben je onbeschoft

   • cor verhoef zegt op

    Beste Kees 1,

    Ik geloof dat de meeste mensen zijn uitgerust met zoiets als vrije wil. Wanneer je het ergens, om wat voor reden dan ook, niet leuk meer vindt, dan ga je voortaan gewoon ergens anders heen. Je kunt natuurlijk ook gewoon volharden en zure berichtjes sturen naar het Thailandblog, en daar een hele bevolkingsgroep afkraken, omdat je geen zinvollere tijdsbesteding kunt vinden, maar naar mijn idee is dat tijdsverspilling.
    De zelfingenomenheid van sommige reaganten hier, pratgaand op hun Hollander zijn, vind ik stuitend. Zijn die mensen ooit wel eens in populaire Spaanse en Griekse badplaatsen geweest? Afgaand op het gedrag daar van onze landgenoten kun je Nederlanders ook heel makkelijk afserveren als Neanderthalers. Sterker nog, deze types worden door de Nederlandse televisie in “reality” series als ‘Oh Cherso” tot onsterfelijke volkshelden gemaakt.
    Voordat je een heel volk afbrandt kan het vaak geen kwaad om eerst een naar je eigen landgenoten te kijken. En het kan al helemaal geen kwaad om plaatsen als Pattaya of Phuket, als er toch zoveel van die Russen komen, gewoon links te laten liggen.

    • math zegt op

     Hahaha, das een goeie beste Tjamuk. Het gaat mij te ver deze mensen af te kraken. Ik kom al 30 jaar niet in Pattaya of Phuket. Als u daar niet komt, kunt u ook geen oordeel hebben want u weet helemaal niet hoe deze mensen in elkaar zitten en hoe ze zich gedragen. Ik zou hier dan ook helemaal niet op reageren omdat u niet weet hoe de vork in elkaar steekt!

 20. BramSiam zegt op

  Ook ik ben niet blij met mensen die zich slecht gedragen in Pattaya. Dat dit doorgaans buitenlanders zijn en minder vaak Nederlanders spreekt voor zich. Er zijn nu eenmaal nogal veel buitenlanders. Je kunt je ergeren aan Russen en ze doen er alles aan om dat mogelijk te maken, maar ook aan Arabieren of Indiërs. Duitsers zijn ook vaak vervelend en wat te denken van die luidruchtige Engelsen die vinden dat iedereen hun taal maar moet spreken. Eigenlijk zijn er maar weinig mensen die deugen en laten die nou net uit Nederland komen.Pattaya staat bekend als het zinkputje van de wereld en wat je in zo’n zinkputje aantreft is natuurlijk niet fris.
  Toch kom ik er nog met veel plezier, hoewel dat inderdaad in de loop der jaren wel wat minder is geworden. Terecht wordt er gezegd dat als het je niet bevalt het tijd wordt je heil elders te gaan zoeken. De wereld verandert voortdurend, daar doe je weinig aan. Misschien moet je eerst vervelende dingen meemaken om te waarderen wat je had. De muur is gevallen met alle gevolgen vandien. Na de Arabische lente zal er op termijn nog veel meer veranderen. Egyptenaren, Libiërs, Toearegs. Maak je borst maar vast nat.

 21. Ko zegt op

  Ik weet niks over russen in jomtien of pattaya. Wat ik wel weet is dat russen onmogelijke mensen zijn. Waar ik ook kwam ter wereld altijd waren het weer de russen die de boel verziekten. Ze behandelden het personeel van hotels letterlijk als oud vuil. Sloegen soms een barbediende omdat ze niet snel genoeg bediende. Niet voor niks dat sommige hotels al russen weigeren. Rusland is groot genoeg, laat ze er mooi blijven.

 22. Fablio zegt op

  Nou is ”De Hollander” ook niet de meest beschaafde op onze aarde, maar de Russen spannen echt de kroon.
  Ikzelf ben ook na vele keren de grote steden bezoeken verhuisd naar het platteland vanwege de Russen
  Prettige dag nog

 23. Oscar zegt op

  Ik mag hopen dat het problem “Russen” zichzelf snel oplost, zodat het allemaal wat vriendelijker word.
  Manieren hebben ze niet geleerd en proberen de boel op te lichten waar de Thaise ondernemer bijstaat.
  De hele dag op een beachchair liggen, drinken eten en dan plots allemaal een windrichting oplopen zodat de uitbater niet weet wie wat dient te betalen.
  Zeg niet dat het niet zo is, want ik schouw dagelijks deze praktijken op Dongtarn Beach waar.
  En dan heb ik het niet eens over het restaurant bezoek en de feiten dat deze dames en heren hoereren om zo een “fijne, gezellige, goedkope” vakantie te genieten

 24. Hans-Chang zegt op

  Russen in Pattaya, Arabieren in Phuket…

  Hun cultuur staat 180graden op die van de Thai…
  Het gaat goed zolang ze aan ze verdienen….wordt dat minder dan krijg je weerstand

  Net als Nederlanders aan de Costa Brava (Wat is het gezellig hier) enz…

  En ach Thailand is erg groot hoor, en er zijn genoeg plekken waar je gevrijwaard bent van allelei ‘Farang’ zonder fatsoen.

  Was laatst in Tap Sakae, provincie Prachub Khiri Kan, zo’n 2 uur onder Hua Hin.
  Prachtige stranden, easy, allemaal Thai,een enkele Farang, prachtig…

  Tuurlijk geen Massage, Bar’s, Straat madelieven etc…

 25. T.van den Brink zegt op

  Je kunt moeilijk de muur weer opmetselen omdat het volk dat daar achter woont zich niet wet te gedragen wanneer zij de luxe van vrijheid niet aan kunnen. Een en ander zal toch wel te maken hebben met de volks mentaliteit , zoals je bent grootgebracht zul je je gedragen zoals blijkt dat Ko schrijft op 29 Januari. Inderdaad blijken veel russen zich niets
  aan te trekken van hun mede touristen en telt bij hen “eerst ik” .

 26. Paul zegt op

  Kom ook al een jaar of 10 ieder jaar naar Jomtien.
  Ook mij is het opgevallen dat het 10 bath taxi busje schaars is geworden, doordat de Russen grif 200 bath betalen voor kort privé ritje van Jomtien -Pattaya.
  Overweeg dan ook om Jomtien in de toekomst links te laten liggen.
  De Russische toeristen zijn voor mij zo langzamerhand te nadrukkelijk en onhebbelijk aanwezig. Het verpest de gemoedelijke sfeer van Jomtien, die er was, voordat het massale Russische toerisme op gang kwam.

 27. mertens alfons zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 28. Sjaak zegt op

  Ik was vorig jaar een week in Jomtien. Daar vond ik het ook tamelijk vervelend dat wij uit het westen zo langzaam verdrongen worden. Menu’s in het Russisch, Russische gerechten… vreselijk. En dan de koudbloedige Russische mafia die daar in de onderwereld doet waar ze zin in heeft.
  Ik ben ook wel eens aardige Russen tegen gekomen, maar die zijn eerder een uitzondering.
  Gelukkig zijn er nog niet veel hier in de buurt van Hua Hin. Je ziet ze af en toe..meestal met een stoere blik en mopperend…
  Hopelijk blijven ze hier ver vandaan…..

 29. Mat zegt op

  Steeds meer toeristen reizen door naar Cambodia, en hebben daar allemaal de zelfde reden voor, het is goedkoper, geen problemen met je visa, ze zijn daar vriendelijker, en er zitten geen russen!!!!
  zoals al veel mensen voor mij hebben opgemerkt, ze hebben geen fatsoen, houden totaal geen rekening met andere mensen, en ze dragen niets bij aan de economie van Pattaya.
  De barretjes mijden ze, waar Pattaya toch groot van is geworden, ze kopen een fles wodka in 7/11 en drinken dat in hun kamer op.Ik heb ze meegemaakt in een taxi die mensen op div. plaatsen op moest pikken, zij zagen dat wij met 4 waren dus gingen alllemaal bij elkaar zitten, en wij zaten met z’n vieren achter elkaar, dus wij konden niet met elkaar praten, terwijl zij geen moment hun snater dicht hielden, wij waren heel blij toen we arriveerden, maar nooit meer in een busje met russen!!!l
  De burgemeester zegt dat Pattaya steeds meer toeristen krijgt, en numeriek zal hij wel gelijk hebben, maar is de middenstand hier ook blij mee?

 30. Riet zegt op

  Ik zat een keer in het A-0ne hotel op de beach road met heel veel russen. Ik heb me geergerd aan de manier van onbeschoft doen tegen het personeel. Zoals wij weten blijven de thai aardig en beleefd en komen netjes vragen of je nog koffie of thee wilt bij het ontbijt en dan die onbeschofte houding van ze met die volle borden dat vond ik heel erg.
  Maar je doet er niks aan want zoals eerder vermeld is het zo in Turkije ook gegaan en in nog meer landen.

 31. Henk Hauer zegt op

  Ik baal niet alleen van de Russen, maar van alle budget toeristen. Ze geven geen bath te veel uit. Dus in Thailand verdienen we er niets aan. Dit is een nadeel van het massa toerisme. Ach mensen als u bij deze groep hoort. geef af en toe is een tip, zodat de Thai ook iets aan u bezoek hebben

 32. AN zegt op

  Balen van russen… nee niet speciaal van russen maar wel van gasten die zich onfatsoenlijk gedragen! Zouden ze thuis ook zoveel tegelijk op hun bord ‘laden’ of hun rotzooi in en om hun ligstoel bij zwembad/strand neergooien en bij het weggaan NIET opruimen!!! En overal naar voren dringen om EERSTE te zijn! Geen rekening houden met andere gasten, luidruchtigheid ‘s-nachts bv….. want IK heb immers betaald,…..DAAR is het personeel voor!!! Nee mensen jullie zijn GAST!! Gedraag je dan ook zo!!
  Dat je in dat busje ineens meer moet betalen… nou dan stap je toch niet in en kies je voor een taxi met meter!

  • Henk van't Slot zegt op

   Ik werk bij een groot Nederlands baggerbedrijf en daar worden we ook al jaren opgezadeld met Russen,Letten, en Esten.
   Aan boord gedragen de meeste zich precies zoals in Thailand,ongemanierd en antisociaal.
   Binnen in de accomodatie geldt een algeheel rookverbod,en er wordt ook niet met werkkleding in de messroom gezeten.
   Russen staan met een brandende sigaret in der bek boven het eten hun bord vol te scheppen met hun werkplunje aan,als je ze daar op aanspreekt reageren ze arrogant,zo van,wie ben jij dan wel.
   Dus het maakt niet veel uit of ze op vakantie zijn of aan het werk,de meeste hebben gewoon een aanpassingsprobleem.
   Het verschil met hier in Pattaya is,dat je aan boord ze op hun gedrag kan aanspeken.
   Moet wel eerlijk toegeven dat er soms best aardige en goede vaklui tussen zitten,die hard werken.

 33. coulier patrick zegt op

  Van mij heeft iedereen het recht Thailand te bezoeken,maar het zijn toch ook wel de Thais zelf die maken dat wij balen van de russen.overal folders in het russisch,ga je naar d e central,alles aangegeven in het russisch,niet echt een probleem ,maar waarom alleen russisch,omdat het momenteel het de grootste groep is?belgen en nederlanders behoren dan misschien wel tot de kleinste groep,(of zou het zijn dat ze de nederlanders kennen als zuinige mensen??en weten dat aan dez e groep ook niet veel te verdienen valt)maar als je voelt dat er een bepaalde nationaliteit naar voor getrokken wordt,is het toch niet meer zo leuk.Ook vindt ik de meeste russen arrogant,en welke handelaars profiteren het meeste in Pattaya van hen,denkelijk de 7eleven,want daar gaan ze massaal heen en op veel plaatsen staan ze voor de deur hun bier uit te zuipen.Het verschrikkelijkste aan die mensen vindt ik hun arrogantie en waarschijnlijk hebben ze op school allemaal geleerd hoe niet te lachen,al zijn er natuurlijk uitzonderingen.

  • BA zegt op

   Kan ook gewoon zijn dat het russen zijn die de desbetreffende handel opgezet hebben. Logisch dan dat je de meeste text in het Russisch leest.

   Op Treppraya Road en Jomtien Complex zitten veel lui uit Zweden en Noorwegen, daar is dus veel in het scandinavisch aangegeven. Ga je naar Pattaya Fun Park die straten daar omheen zijn bijna volledig russisch. Zo heeft elk stukje Jomtien wel weer wat.

   Als een Nederlander een Nederlands cafe begint met Nederlandse text dan vinden we het ook niet raar.

 34. Elisabeth zegt op

  Een goede vriend van mij die al ruim 10 jaar in Thailand woont (in t Noorden) zei eens: when in Thailand avoid the 3 P’s. ( Patphong, Phuket, Pattaya)
  Wat ik hier mee wil zeggen er zijn zoveel mooie plekjes in Thailand, je hoeft niet naar die groote toeristenoorden. Dat is het echte Thailand niet.
  Koh Chang ben ik in 2011 ook voor t laatst geweest. o.a. ook door teveel Russen.
  Sawadee Kha

 35. René zegt op

  De bevolking zegt daar: Russian are animals dat zegt al genoeg, ik zat vorig jaar met mijn vriendin bij de bar en het is ongelofelijk wat een belachelijk volk die russen, voor kruipen schreeuwen enz. bah om te kotsen gewoon verschrikkelijk.

 36. ivo zegt op

  En rijden met je brommer vergeet het maar ,stank van de honderden bussen die ook rijden gelijk zotten en dan spreken we nog niet over de staat van de wegen .Vanaf Donderdags tot weekend NIET meer te doen en daarbij komen dan nog de Thais van Bkk .Ik heb er mijn buik van vol na 23 jaar

 37. willem zegt op

  Na mijn reaktie gisteren omtrend”onze vrienden uit Rusland”,valt mij vandaag toch op dat er veel wordt gereageerd met:Als je het niet met de Russen kunt vinden”neem je toch n andere taxi/neem je toch n ander hotel/ga je toch niet meer naar Pattaya? Dat is uiteraard de weg van de minste weerstand.We zullen ons toch na al die jaren in hetzelfde Hotel(waar je met het personeel een band hebt gekregen)toch niet door die Russen weg laten jagen?Bij mijn vorige bezoek vertelde de manager mij dat er wel”plannen in de maak zijn”om wat aan[de asociale]Russen te gaan doen.Het personeel gaat ook klagen die er al vanaf de opening werken.Dat heeft echt wel invloed! Alleen de sfeer wordt voelbaar grimmiger.Als ik samen met een Rus in de lift sta”krijg ik ineens overal jeuk”,gek he?

 38. Bacchus zegt op

  Toch wel een grote tegenstrijdigheid in de reacties. De Russen zouden niets bijdragen aan de economie, geven dus niets uit, maar alles wordt wel aangeprezen in het Russisch!? Doen die Thai dat nu omdat zij de Russen zo aardig vinden of omdat die gewoon meer geld uitgeven?! Lijkt mij toch dat wanneer de Thai geen kwartje verdient aan die lui, zij die moeite niet zou nemen. Overigens denk ik dat veel van die zaken door Russen worden geexploiteerd en dan heb je dus gewoon niets te klagen.

  Overigens zelf een paar keer in Rusland geweest. Vond het aardige en zeer vriendelijke mensen. Natuurlijk heb je botte boeren onder de Russen, maar die heb ik ook genoeg gezien in mijn voormalige thuisland.

  Ga trouwens eens naar Bali. Daar wordt je gek van de Aussies die met 5 liter jerrycans met bier over straat zwalken. In Spanje werd je vroeger gek van de bezopen Engelsen en in Griekenland ergerde je jezelf kapot aan de lompe Duitsers. En op al mijn reizen ben ik dan ook nog wel wat krenterige, lompe, bemoeizuchtige, onbeschofte, luidruchtige, bezopen landgenoten tegen gekomen, want vlak vooral ook die Nederlanders niet uit!

  Kortom, als je graag naar een pretpark gaat, en dat zijn Pattaya en Phuket, dan weet je dat je regelmatig met ietwat uitgelaten, opgewonden en luidruchtig volk te maken kunt krijgen. Niet klagen dan, maar gewoon je koffers pakken als het je niet aanstaat.

  • math zegt op

   Moderator: graag bij het onderwerp blijven, namelijk Russen en niet over Australiërs op Bali.

  • math zegt op

   Beste Bacchus, Zoals u aan vele reacties kunt lezen zullen ze zeker iets bijdragen aan de economie, maar helaas niet voor de gewone Thai die het heel hard nodig hebben. Die 7 eleven verhalen en zelf drank meenemen naar restaurants is de normaalste zaak van de wereld. Een 7 eleven is een multinational en al rijk zat. Verder is er een spreekwoord dat zegt: ze eten je arm en drinken je rijk. Als ze hun eigen drank meenemen gaat hun grootste winst al de vuilisbak in. Men laat het toe omdat men tenminste nog wat omzet met eten maken. Op de stranden doen ze hetzelfde, ze huren een stoeltje, halen hun eigen drank in de 7/11 en maken me een puinhoop, daar krijgt een paard de hik van. Het is goedkoper om ze weg te sturen dan ze een strandstoel aan te bieden. Helaas komt u nooit in pretparken, maar goed ook u zou zich kapot ergeren met dat volk. Verder kent u de Thai toch, eentje heeft de menukaart in het Russisch en allemaal volgen ze! Ik denk dat ze tegenwoordig het grootst vertegenwoordigd zijn in de pretparken, dus logisch dat men Russisch aanbied. Zo werd ook gedacht door de Turken eerst en de Egyptenaren later, zoals ik al eerder vermelde lopen ze daar nu de polonaise!

  • sharon huizinga zegt op

   Mijnheer Bacchus,
   Een Thaise vriendin van mij werkt als accountant op een Turks/Russisch reisbureau in Pattaya. Volgens haar besteden de Russen juist wel veel geld in Thailand. Verreweg de meesten komen met hun gezin, maken rondreizen per trein , boot, bus en vliegtuig in het land, reserveren hotels met uitgebreide maaltijden en doen allerlei andere dingen om het zichzelf en de kinderen naar de zin te maken. Denk aan het lied van Sting: ’the Russians love their children too’. Zij behoren tot de beste toeristen. Deze Russen hangen s’avonds niet uit in Walking Street en andere barlokaties .Zij gaan op tijd naar bed en staan weer vroeg op om van de dag en het mooie weer te genieten. Zij zouden misschien de geitenwollensokkenrussen genoemd kunnen worden maar zij dragen geen sokken in Thailand, maar dragen wel bij aan de Thaise economie.

   • Bacchus zegt op

    Beste Sharon, Een Nederlandse vriend deed zaken in Rusland. Op die manier heb ik Russen leren kennen en ben ook zelf een paar keer in Rusland geweest. Het beeld dat jij hier schetst, herken ik dan ook. Russen zijn zeer gastvrij, vriendelijk en zeker niet krenterig. Verre van dat, zelfs. Het feit dat waren worden aangeprezen in het Russisch zegt mij genoeg. Dat doet men niet omdat Russen geen geld zouden spenderen, zoals men hier beweert. Sterker, ik denk dat zij een flinke stimulans geven aan de Pattayaanse economie en zaken weer doen floreren. Waarschijnlijk is men een beetje jaloers omdat er geen Nederlands talige menu’s zijn, of het moet die zijn in het filiaal van de Febo. Maar ja, Nederlanders staan nu eenmaal niet bekend als big spenders. Vandaar dat men bijna overal in de wereld de woorden “kijken, kijken, maar niet kopen” kent.

    Ik ben het ook met je eens met je opmerking in je andere reactie dat de “oude garde” (letterlijk en figuurlijk) de ontwikkelingen niet kunnen of willen bijbenen. Men denkt zo’n beetje het alleen recht te hebben op het vertier. Daarnaast vergeet men dat badplaatsen als Pattaya nu eenmaal een ander publiek trekken dan Monaco of Saint Tropez. Men gaat er maar al te graag prat op dat er zoveel vertier is in “hun” badplaats, maar wil daarvan alleen de lusten en niet de lasten.

    Ik zeg hiermee niet dat alle Russen welgemanierde, gezellige en rustige mensen zijn. Ook onder deze bevolkingsgroep kent men negatieve uitzonderingen. Echter, door ze expliciet te benoemen doet men het hier voorkomen alsof zij de enigen zijn die de teloorgang van het eens zo heerlijk rustige en gemoedelijke Pattaya veroorzaken. Men vergeet (maar al te graag) dat onbeschofte, ongemanierde botte boeren in iedere bevolingsgroep voorkomen. Door de massale opkomst van het Russisch toerisme vallen ze nu wellicht wat meer op, maar procentueel gezien zal het gelijk zijn aan andere bevolkinsgroepen. Maar ja, voor onbeschoft gedrag van een landgenoot sluit men graag de ogen. Wellicht is men dat al gewend!

 39. Leo Th. zegt op

  De meesten van ons verblijven in Pattaya voor een korte of wat langere vakantie. Hoe zouden de Thaien denken over de russen en alle andere nationaliteiten die hun stad/land overspoelen. Met name die Thaien die NIET afhankelijk zijn van toeristische inkomsten. Wij hebben de keus om ergens wel of niet heen te gaan, maar zij niet.

 40. willem zegt op

  Moderator: uw reactie is niet geplaatst omdat deze niet aan onze huisregels voldeed.

 41. Leo Bosch zegt op

  Ik wil niet generaliseren, want er zijn ook uitzonderingen, maar het is een voldongen feit, dat het gros van de Russen zich onbeschoft gedragen.
  Dat blijkt wel uir de ervaringen die de meeste reactanten hebben opgedaan en hoor ik oojk van Thaise kennissen die beroepshalve met ze te maken hebben.

  Uit de cynische opmerking van Cor Verhoef meen ik te mogen op maken dat hij deze kritiek maar allemaal flauwe kul vindt.
  Ik denk doordat hij hier waarschijnlijk druk is met zijn werk in Bangkok, en zich daardoor nauwelijks in het uitgaanssleven begeeft, hij zich wat dit punt betreft, geen oordeel mag aanmatigen.

  Ik woon nu al jaren in de omgeving van Pattaya en mocht graag af en toe met mijn vrouw eens een avondje gaan stappen.
  Maar ook wij merken dat wij er steeds meer minder zin in hebben om uit te gaan en ons te moeten ergeren aan het gedrag van deze lieden.

  En de opmerking van sommigen, dat als het je niet aanstaat , ga je toch ergens anders naar toe, hoewel dat nergens op slaat, kan wel van toepassing zijn voor toeristen, maar als je hier woont moet je je toch maar door deze onbeschofte gasten jouw genoegens laten ontzeggen.
  En ik weet wel , dit gedrag komt wel bij meer bevolkingsgroepen voor, maar omdat die Russen zo massaal aanwezig zijn is het toch wel storend.

  Leo Bosch..

  • Bacchus zegt op

   Beste Leo, als je gaat wonen in een plaats die bol staat van de kroegen, ladybars, gogobars, nightclubs en bordelen en daar ook zijn bekendheid aan geniet, dan kun je verwachten dat dit een bepaald soort publiek aantrekt, zeker als het ook nog eens lekker goedkoop is voor de gemiddelde vertierzoeker. Dit trekt nu eenmaal niet alleen “vrolijke stappers” aan, maar vooral ook veel botte, luidruchtige en ongemanierde zuiplappen en hoerenlopers. Men kan mij erg veel wijsmaken, maar niet dat dit soort overlast een nieuw fenomeen is, welke alleen door Russen wordt veroorzaakt. Wellicht vallen ze wat meer op door hun uiterlijk en taal en omdat zij, zoals jezelf al zegt, opeens massaal aanwezig zijn. Ze moeten dus gewoon nog een beetje integreren. Over een paar jaar vallen ze niet meer op tussen de andere herrieschoppers.

   Ik snap niet waarom je nu specifiek een echte stapper moet zijn om een oordeel te kunnen vormen. Wat dat betreft is de jarenlange wereldfaam van pretpark Pattaya en Phuket allang vooruitgesneld. Je hoeft niet eens ervaringsdeskundige te zijn. Al de verhalen die men over deze oorden hoort of leest komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Een beetje weldenkend mens snapt dat je hier niet naar toe gaat om te genieten van een serene rust. Ook voor strand en zee hoef je hier niet te komen, want die zijn in vergelijking met andere plaatsen van bedenkelijke kwaliteit. Blijft er dus maar weinig over.

   Overigens op dit blog ook wel eens gelezen dat ook Nederlands/Belgische landgenoten bahtbusjes afhuren om lekker goedkoop een bezienswaardigheid te bezoeken. Blijkt dus niet een echt Russische vinding te zijn. Sterker, waarschijnlijk hebben die het afgekeken.

   Als je graag in of bij een pretpark wilt wonen, moet je de overlast op de koop toenemen en niet lopen klagen. En ja, verhuizen is een zeer reele optie, of zou je in Nederland/Belgie ook gewoon blijven zitten als je straat volloopt van Tokkies?

   • Bacchus zegt op

    Ik zou zeggen: koop een Lonely Planet! Staat vol met boeiende informatie en bespaart je bovendien een reis naar die vermaledijde Isaan!

    • math zegt op

     Moderator: u bent aan het chatten, dat is niet toegestaan.

  • cor verhoef zegt op

   Beste Leo,

   Vergis je miet. Ik heb drie maanden doorbetaalde vakantie per jaar en kom best wel eens ergens. Het is allemaal heel simpel: wanneer je niet van kou houdt, ga je niet in Januari naar Siberie. Wanneer je niet tegen Russen kan, ga je niet naar Pattaya. Moet ik het nog verder vereenvoudigen, of is dit duidelijk genoeg?
   In godsnaam, mensen worden toch niet gedwongen om hun vakantie door te brengen in Pattaya? Of heb ik iets gemist en bestaan er sinds kort wurgcontracten waar mensen tekenen voor tien jaar Pattaya, met alle Russen van dien.? En om nog maar te zwijgen van al die Golfstaatbaarden die het straatbeeld ontsieren. Nee, dan vroeger, toen Pattaya werd bezocht en bewoond door….ja, door wat eigenlijk?

 42. AN zegt op

  Wel vind ik dat de thai, dus bareigenaar, hotelmanager en -personeel , enz. enz. zelf eens moeten optreden om aan dit gedrag paal en perk te stellen. Echt ze hoeven niet bang te zijn dat daardoor hun inkomsten zullen kelderen, integendeel denk ik zo.

  Een voorbeeld: topless bij het zwembad wordt niet toegestaan, dit stond zowel in het infoboek op alle kamers maar ook heel duidelijk op borden bij het zwembadterras. Uiteraard gaat er een dame heel demonstratief uitgebreid zonnen jazeker topless!
  Een barmaster gaat , met een paar borden met tekst naar haar toe, vraagt haar ‘which language’ , heel rustig pakt hij het juiste bord uit het stapeltje en laat haar de tekst lezen. Onder protest -dat wel- trok madame haar bikinitopje aan en voortaan HAD ze het aan.
  Echt het scheelde niet veel of alle andere badgasten hadden geapplaudiseerd, het ging alles zo rustig, zonder ophef en juist daarom trok het enorm de aandacht.
  Ook ben ik het ermee dat we best gul mogen zijn met onze fooi, gul op het niveau van de thaise baht. Waardering en erbij een big smile !

 43. Rob zegt op

  Vorige week meegemaakt in Pattaya:

  Zit te ontbijten op een terras van een hotel aan de Beachroad. Komt er een Rus aan mijn tafel zitten, die vervolgens om een opener vraagt aan de ober van het hotel om zijn fles bier, die hij zojuist bij Seveneleven gekocht heeft, open te maken. Echt normaal kan ik dit niet noemen, maar volgens de ober komt dit regelmatig voor.
  Ook meegemaakt: Stappen 4 Russen in een Bahttaxi, stappen na ongeveer een kilometer weer uit, maar zonder te betalen.
  Maar ik heb ook normale, aardige Russen meegemaakt.

 44. Lucho zegt op

  Over Pattaya kan ik niet mee praten. Maar in Phuket is het ook triest gesteld met de aanwezige Russen. Onbeleefd en geen vorm van respect voor de lokale bevolking of andere buitenlandse toeristen, alles vinden ze te duur, vodka en bier wordt bij supercheap of 7/11 gehaald( die varen er wel bij) en in de (goedkope) hotelkamer geconsumeerd, daarna dronken en nog respectlozer het uitgaansleven in en stennis maken over de te betalen barrekening, janken dat n strandstoel voor 100Thb. voor een hele dag te duur is, onvriendelijk, norse gezichtsuitdrukkingen op elk Russisch gezicht. Kom op zeg… je bent op vakantie. De ondernemers hier(waar ik ook bij hoor)hebben er nu al de neus van vol. Gezien de reputatie die ze wereldwijd hebben houden ze ook nog eens andere toeristen weg. Maar dit wordt geen Alanya, Antalya of Hurghada, de Thai Er zullen ongetwijfeld goeie Russen zijn, maar die bevinden zich niet hier, die zitten helaas nog in armoede weg te kwijnen ergens in een hoekje van de voormalige Sovjet Unie. IMAO

 45. william zegt op

  Afgelopen jaar ook in pattaya geweest, woon in de isaan, maar toen ik met me zoon ( bijna 2 jaar oud nu ) op jomtien strand liep, en ik zag al die rommel daar plastic, ouwe schoenen, daarna wilde ik inchecken in een hotel ik zag alleen maar russen., wilde gaan eten de menu kaarten zijn in het russich en thais., toen was voor mij de maat vol, een nacht gebleven en weg gegaan, voor mij geen pattaya meer !!!

 46. marijke zegt op

  Nog even een reactie net wat iemand al schrijf er kan geen vriendelijk woord voor de thai af.In het hotel geen goede morgen of een glimlach.De thai blijft altijd vriendelijk terwijl de rus ze bijna als vuil behandeld.het scijnt ook al een groot probleem in grienkenland en turkye te zijn met hun. natuurlijk onder ieder ras zitten asociale ook onder de hollanders maar dit slaat alles.En inderdaad alles staat in het russich geschreven en verdient de thai er aan.Maar ik heb ook gehoord dat sommige hotels ze niet meer willen.Borden met eten op scheppen en niet op eten als er iets op de grond valt laten liggen maar want daar is die thai toch voor om mijn troep op te ruimen.Kortom ze kijken met minachting naar de thaise mensen. Wij waren afgelopen zomer ij berlijn ook daar werken veel russische vrouwen .Sommige zeggen zelf ik schaam me voor mijn volk want de gewone rus zit thuis heeft geen geld om te reizen .Dit is de onderwereld wat ver weg gaat.

 47. sharon huizinga zegt op

  Nederlandse vrienden die onlangs Thailand bezocht hebben vertelde mij, dat er uitzonderlijk mooie jonge Russische vrouwen veelal zonder mannen op vakantie gaan. Ze lieten me fotoos zien, die op het strand genomen waren. Deze vrienden zijn zelf ook jong en hadden een fijne tijd met twee slanke Siberische schonen die blijkbaar al snel ontdooiden. Zij zijn uiteraard zeer enthousiast en zijn zelfs van plan de dames in Rusland op te zoeken. Van de reacties op dit artikel krijg ik de indruk dat de meeste TB lezers tot mannen van een zekere leeftijd zijn gaan behoren, die te kritisch om zich heen kijken in een internationale rumoerige badplaats dat zich steeds vernieuwd en verjongd vaak tot ergenis van de oudere garde.

 48. Chris de Boer zegt op

  ik mijd Pattaya zo veel mogelijk.
  De Russische mannen komen voor hetzelfde product als alle (vrijgezele) mannen en dat is voor het nachtleven. De Russische vrouwen zien dat er ook mannen zijn die een keer een andere kleur vrouw in hun bed willen en komen dus ook; soms gestuurd, begeleid door Russische organisaties. Dit type van vertier is in de hele werled hetzelfde : sex, drugs and rock & roll…

 49. Leo Bosch zegt op

  Beste Bachus,

  Beter lezen svp., ik heb niet beweerd dat ik in Pattaya woon.
  Ik ben er bewust niet gaan wonen omdat ik een rustige woonomgeving prefereer.

  En als ik behoefte heb aan een avondje stappen zoek ik de gezellige uitgaansdrukte wel op.
  En tot voor een paar jaar terug kon je dat goed doen in Pattaya en de normale drukte van feestvierende uitgelaten vakantiegangers , die jij nogal denegererend “botte zuipende hoerenlopers” noemt, heeft mij nooit gestoord, integendeel, zij zorgen juist voor een vrolijke sfeer

  Maar daar gaat de discussie niet over. Die gaat over het wel of niet balen van al die russen, en vooral van hun gedrag.
  Nou, daar kan ik dus alleen maar volmondig ja op zeggen..
  Valt nu het muntje ?
  Daarom vind ik het jammer dat het uitgaansleven daardoor in Pattaya wordt verpest.

  En uiteraard moet je je wel in het uitgaansleven begeven, wil je er over mee kunnen praten, en niet zoals jij af gaan op ” verhalen die niet uit de lucht komen vallen” .

  Leo Bosch.

  • Bacchus zegt op

   Beste Leo, je woont dus niet in, maar bij het pretpark omdat je een rustiger omgeving prefereert. Dat zou het nog makkelijker moeten maken om die vervelende Russen te ontlopen. Je zou eens kunnen kiezen voor een andere plaats in je omgeving om vertier te vinden.

   Overigens noem ik niet iedere vakantieganger en/of in- of omwonende van Pattaya een botte zuipende hoerenloper, maar weet uit ervaring dat dit soort oorden een meer dan bijzondere aantrekkingskracht heeft op een bepaald publiek, en daar doel ik op. Gezien je een frequent bezoeker bent, moet het toch niet zo moeilijk zijn om aan “bepaald” een invulling te geven.

   Verder vind ik de stelling getuigen van kortzichtigheid, of zoals de heer Geleijnse het noemt: kleinburgerlijkheid. De Russen (en Chinezen, Indiers, Koreanen, Arabieren) vallen momenteel op door hun massale aanwezigheid, maar veroorzaken procentueel gezien waarschijnlijk net zoveel overlast als de westerlingen.

 50. Alida zegt op

  Net terug van vakantie in Thailand.
  Het begon al in ons hotel in Bangkok, er stond een bordje om netjes te wachten tot u naar een tafel wordt gebracht om te ontbijten. Een aardige Thaise dame brengt ons naar een tafel, wij willen net gaan zitten, komt er een onbeschofte Rus die zijn aangewezen tafel niet goed vond. Hij wilde onze tafel en ging bijna zitten, mijn man ontplofte van woede,, gaf de man een zet en zei dat wij naar deze tafel werden gebracht. De Rus droop af.
  In Phuket (Kamala beach) waren veel Russen maar deze boeken veelal de resorts en gaan dan voor het resort zitten.
  Wij hadden een Thaiseguesthouse met 6 kamers geboekt en hadden geen last van onbeschofte en onaardige Russen.
  Toen wij in gesprek kwamen met mensen die werken in de strandbars en restaurants van Kamala schrokken wij erg. Ze hebben totaal geen respect voor de Thai, hun mentaliteit is: ik heb betaald dus moet jij alles voor mij doen.
  De Thai moeten alles maar accepteren want de klant is koning.
  De Thaise bedienden, schoonmakers enz. vinden het erg moeilijk om beleefd te moeten zijn, maar wat moet je doen? Als je ontslagen wordt krijg je geen geld.
  In een restaurant kwamen wij in contact met een Russische vrouw die daar werkte, zij vond het ook vreselijk dat haar landgenoten zich zo gedragen.
  Gelukkig zijn er ook nog genoeg normale mensen in Kamala en hebben wij lieve en leuke mensen ontmoet, zodat wij ondanks alles volgend jaar toch weer kiezen voor Kamala.

 51. Leo Bosch zegt op

  Beste Cor,

  Je hoeft voor mij niets te vereenvoudigen.
  Het is allemaal simpel genoeg, namelijk dat ik zelf wel bepaal of ik wel of niet naar Pattaya ga, als ik eens een avondje met mijn vrouw wil uit gaan, daar heb ik jouw advies niet voor nodig.
  De vergelijking met niet naar Siberie gaan als je niet tegen de kou kunt, slaat dan ook als een tang op een varken.

  Ik woon hier en ben voor mijn vermaak aangewezen op mijn directe omgeving, waar ik tot voor kort nooit problemen mee heb gehad, in tegendeel .
  Maar als ik me de laatste tijd stoor aan het onbeschofte gedrag van de Russen , is het mijn volste recht om daar kritiek op de hebben

  Waarom is anders de stelling op dit blog geponeerd : “Ik baal van al die Russen in Pattaya”.

  Overigens heb ik niets tegen Russen in het algemeen.
  In iedere bevolkingsgroep zul je heel fatsoenlijke mensen aantreffen, maar ook tuig van de richel en alles wat er tussen in zit, dus ook in Rusland.
  Na de instorting van het communisme in Rusland is er een hoop schorum komen boven drijven, nu vermoed ik dat we daar hoofdzakelijk mee te maken hebben in Pattaya.

  Leo Bosch.
  .
  .

  • marijke zegt op

   Goed gezegd leo een ander hoeft je niet te vertellen waar je heen moet of moet doen.En thai blog is toch ook niet om elkaar te beledigen of de les te lezen.

 52. Leo Bosch zegt op

  Beste Bachus,

  Ik word hier nu zo moe van he, om het je allemaal nog eens uit te moeten leggen.
  Lees daarom mijn reactie van 15.40 u.maar aan Cor Verhoef, die geldt ook voor jou.

  Overigens, als ik al die – ( min) beoordelingen van de lezers van dit blog zie, behoren jullie beiden tot een heel kleine minderheidsgroep die vinden dat wij het onbeschofte gedrag van de Russen maar moeten accepteren, of ons er maar naar aan moeten passen en uit Pattaya weg moeten blijven, en er vooral geen kritiek op leveren.

  Mijns insziens wel een kromme redenering .
  Voor mij is de discussie hierbi jwel gesloten

  Leo Bosch. .

 53. Moderator zegt op

  We sluiten deze stelling, bedankt voor de reacties.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website