In Bangkok, de hoofdstad van Thailand, wonen meer dan 10 miljoen mensen, desondanks zijn er maar weinig ambulances.

Omdat er slechts 1 ambulance beschikbaar is op 67.000 burgers, zijn er vrijwilligers die het gat opvullen. Deze vrijwillige ambulancediensten beschikken over eigen ziekenauto’s.

Hoewel dit soort initiatieven vroeger een slechte reputatie hadden, is dit beeld aan het veranderen. De vrijwilligers hebben zich ontwikkeld tot goed georganiseerde teams die trots zijn op hun werk.

Al Jazeera’s Aela Callan doet verslag vanuit Bangkok.

[youtube]http://youtu.be/4FY-Hkf9xzk[/youtube]

1 reactie op “Vrijwilligers op de ambulance in Bangkok (video)”

  1. hierinBKK zegt op

    voor als de echte ambulance te laat is, is er ook nog de POH TECK TUNG (ik meen ooit opgericht door een welwillende superrijke Chinese zakenman), die de restanten van de straat schraapt na een ernstig ongeval en dan naar een tempel en niet naar hospital brengt. Vroeger werden ze nog al eens beticht van geldroverij uit de portefeuille e.d.
    De Thaise pers blinkt uit in het printen van de meest bloederige foto’s van aksie-dehn (zo heet een accident hier) rechtsonder op de voorpagina. Ook leuk als je weer zon wit-blauwe luxe nachtbus ziet omgeturnd of midflanks aangereden door een sip-klor= tenwheel truck (met aanhanger) met driver high on yaba of bruine Rode stier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website