Thaise steden uitgelicht (3): Pattaya

Door Redactie
Geplaatst in Steden
Tags: , ,
2 augustus 2022

In deze nieuwe serie op Thailandblog, gaan we diverse steden in Thailand onder de aandacht brengen met tekst en vooral beeld. Een selectie van bepalende en iconische foto’s zullen een goed beeld scheppen van wat je kan verwachten. 

Vandaag belichten we Pattaya de meest omstreden stad van Thailand. Het vissersplaatsje van weleer had destijds al een grote aantrekkingskracht op de stedelingen uit Bangkok. In de jaren vijftig tijdens de Vietnamoorlog lagen er Amerikaanse militairen op het strand.

Beroemd en ook berucht is het nachtleven van de stad met Walkingstreet als exponent van het uitgaansleven vol bars, discotheken, gogo-bars en bordelen. Toch zou je Pattaya te kort doen om alleen deze kant van de stad te belichten. De voormalig vissersplaats is uitgegroeid tot een internationale hotspot met de beste sportfaciliteiten van heel Thailand, een enorme keuze aan restaurants en een oneindig aanbod van accomodaties in alle prijsklassen. De stad leeft 24 uur per dag en er is van alles te bleven voor jong en oud.

Steeds meer gezinnen ontdekken de uitgebreide mogelijkheden om er vakantie te vieren en dat zie je terug in het straatbeeld. Of langs de 3 km lange wandelboulevard Pattaya beach waar je kan relaxen aan het strand.

Is Pattaya te druk dan zijn er prima alternatieven, Jomtien Beach in het zuiden bijvoorbeeld een 14 kilometer lang zandstrand met een keur aan watersporten. Je kan er zwemmen, duiken, surfen, waterskiën, jetskien, parasailen en meer. Ook hier tref je uitstekende restaurants en gezellige barretjes eventueel voor vrouwelijk gezelschap.

In het noorden is Naklua een goede keuze voor gezinnen, dit vissersdorp heeft natuurlijk uitstekende visrestaurants maar je kan er ook prima vertoeven als toerist.

Kortom Pattaya heeft zich ontwikkeld tot een bestemming die alles te bieden heeft en is daarmee uniek in Thailand.

 

Wandelboulevard Beachroad Pattayab (en bryant / Shutterstock.com)

 

Uitstekende restaurants, ook met zeezicht, in Pattaya

 

Walkingstreet Pattaya (View Apart / Shutterstock.com)

 

Khao Chi Chan Pattaya

 

The Legend Siam bij Pattaya

 

Terminal 21 de nieuwste shoppingmall (Jub-Job / Shutterstock.com)

 

Koh Larn, een eilandje voor de kust bij Pattaya

 

Verse vis op de markt in Naklua (amnat30 / Shutterstock.com)

 

Jomtien beach (Den4is / Shutterstock.com)

 

Sanctuary of Truth – een tempel van hout in Naklua

1 reactie op “Thaise steden uitgelicht (3): Pattaya”

  1. Wim P zegt op

    Eindelijk een mooie foto van de “Khao Chi Chan” afbeelding mooie scherp op de rotswand in Dec 2000 bezocht nu met een mooier aangeplante omgeving met water partij, en een mooie omgeving voor een tourtocht met tevens een bezoek aan het “Viharn Sien” museum waard.
    Wim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website