Bangkok is leuke markt rijker. Vanaf nu zal op iedere zondag Silom veranderen in een kleurrijke marktplaats zonder verkeer. De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft op 22 december Silom Road officieel geopend als Walkingstreet. Het doel hiervan is om het toerisme te stimuleren en straatverkopers een nieuwe locatie te bieden.

De wijk Silom is het sjieke zakendistrict van Bangkok. Al eerder experimenteerde het stadsbestuur met een proef om Silom op zondag te veranderen in een Marktstraat, dit was zo succesvol dat er besloten is om er een definitief karakter aan te geven.

Ieder zondag zal de straat gevuld zijn met kraampjes en uitstallingen waar bezoekers van alles kunnen kopen en proeven, waaronder kunstnijverheid en lokale producten uit 50 districten van Bangkok. Volgens de organisator zullen er zeker 1.000 verkopers hun waar aanbieden aan het winkelend publiek.

De BMA overweegt om meer straten in Bangkok in het weekend om te toveren tot winkelgebied.

1 reactie op “Silom road in Bangkok voortaan op zondag een levendige marktstraat”

  1. Sjaak S zegt op

    Dat is leuk nieuws… ik heb het een paar jaar geleden mee mogen maken en verheugde me op een lange wandeling over de Silom Road…
    Misschien dat we nu weer eens een uitstapje richting BKK gaan maken op een weekend…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website