Royal Flora Ratchaphruek in Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Steden
Tags: , ,
29 mei 2010

Door Chris Vercammen

Vandaag ga ik even terug in de tijd, eind 2006. De toenmalige regering besliste naar aanleiding van de 80ste verjaardag van de Koning op 5 december 2006 en zijn 60-jarige troon jubileum, een uniek geschenk aan de Koning te geven waar ook de bevolking van kon genieten. Dat werd de Royal Flora Ratchaphruek in Chiang Mai.

Deze bloemen en planten tentoonstelling is voor het eerst geopend op 1 november 2006 tot 31 januari 2007 en heeft ondertussen ongeveer 4 miljoen bezoekers  verwelkomd.
Er is ook toenadering gezocht tot verschillende landen, waaronder Nederland en België, om hier aan  mee te werken an de totstandkoming van de expositie.

Nadat de geschikte locatie was gevonden, in Tambom Mae Hia en met uitzicht op de Doikham tempel en de berg Doi Suthep, werden de nodige landbouwingenieurs aangezocht om dit tot een goed einde te brengen.

Na sluiting begin 2007 is de dagelijkse leiding in handen van het Ministerie van Landbouw & Toerisme en wordt er jaarlijks van 1 tot 10 december een beperkte tentoonstelling georganiseerd naar aanleiding van de verjaardag van de Koning.

Het park is ingedeeld in verschillende onderdelen met onder andere een internationale tuin en uiteraard een “Royal Pavilion” .

[nggallery id=17]

Er is mogelijkheid om door het park heen te wandelen en maken tegen kleine vergoeding
gebruik te van de busjes. Er is ook een immense parking aanwezig waar je de auto gratis (voorlopig) kan achterlaten.

De bedoeling is dat er eind 2011 opnieuw een permanente tentoonstelling zal worden georganiseerd en de voorgestelde datum is 9 november 2011. Buiten de tentoonstellingen is het park nu geopend alle dagen, behalve maandag van 10u tot 18u.

Een bezoek is dit zeker waard en Chiang Mai heeft zoveel moois te bieden en heeft ook zijn charme.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website