Buitenlandse toeristen kunnen vanaf april dit jaar een aantal bezienswaardigheden in Bangkok, die langs het Saen Saep en het Banglumpoo kanaal liggen, per boot ontdekken.

Chaovalit Metthayapraphat, van Family Transport Co, exploiteert al taxiboten op het Saen Saep kanaal en is tevens eigenaar van de Kwan Riam drijvende markt. Het familiebedrijf gaat zes nieuwe boten inzetten. Deze toeristische attractie met de naam Bangkok Canal, zal de oude stad verbinden met de nieuwe metropool.

De route gaat vanaf de Pratunam Pier (Ratchaprasong) via de oude stad van Banglumpoo (Khao San Road) door te varen op de Saen Saep en Banglumpoo kanalen. Bezienswaardigheden langs de route zijn o.a. het MBK winkelcentrum, het Bobae groothandelscentrum, Golden Mountain en Khao San Road.

Volgens Chaovalit gaat het hierbij om een totale investering 60 miljoen baht, met inbegrip van de aanschaf van zes rondvaartboten, nieuwe pieren en een nachtmarkt bij de Patunam Pier.

Bangkok Canal richt zich vooral op toeristen uit China, Zuid-Korea en Zuidoost-Aziatische landen. Een dagkaart gaat 200 baht kosten.

Family Transport exploiteert nu al 72 passagiersboten met 740 vaartochten per dag (50.000 passagiers).

Bron: The Nation

2 reacties op “Nieuwe rondvaartboten voor toeristen op het Saen Saep en Banglumpoo kanaal”

  1. Daniël M. zegt op

    Alleen dagkaarten? Geen tickets voor enkele rit?

  2. dirk zegt op

    Niet enkel voor toeristen, gewoon 10 of 20 baht al naar gelang de afstand.
    Zie map en artikel
    http://www.langeasy.com/cities/bangkok/bkkcanalboat.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website