Hua Hin, op ongeveer 200 kilometer ten zuidwesten van Bangkok is een prima alternatief voor bijvoorbeeld Pattaya. Het is er minder hectisch en druk. Hua Hin is ook een uitstekende familiebestemming. Het strand loopt langzaam af in zee, dus minder gevaarlijk voor kinderen.

Hua Hin was ooit de eerste badplaats in Thailand en ligt aan de golf van Thailand. De koninklijke familie heeft er een paleis en vertoefde graag in Hua Hin. De stad was 80 jaar geleden al de bestemming voor de Royalty en de ‘high society’ in Thailand. Ook vandaag de dag heeft Hua Hin nog de charme van een mondaine bestemming aan de kust.

Enkele highlights van Hua Hin:

  • Vlakbij Bangkok en goed te bereiken per auto, bus of trein.
  • Per trein kan prima, stap uit op het historische Hua Hin treinstation.
  • De stad heeft een eigen sfeer, die je niet snel elders in Thailand zult aantreffen, dit is wellicht te danken aan haar Koninklijke connecties.
  • Golf liefhebber? Er zijn vele golfcourses van wereldklasse allen binnen 30 minuten te bereiken vanaf het centrum van Hua Hin.
  • Hua Hin heeft een overvloed aan Spa en massagesalons, van vijfsterren wellness resorts tot een eenvoudige massage op het strand.
  • Ben je gek op vis en schaal- of schelpdieren? Hua Hin heeft talrijke visrestaurants en volgens velen de beste van Thailand. Daarmee is Hua Hin een Seafood bestemming van wereldklasse.
  • Hua Hin heeft een gezellig uitgaansleven met verschillende muziekstijlen.
  • Ga eens een drankje drinken in de Satchmo Club van het Railway Hotel (nu Sofitel Centara). Je waant je in vervlogen tijden, deze bijzondere en koloniale omgeving is een aparte ervaring. Het Railway Hotel was het eerste resort in Thailand en is volledig gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat uit de jaren ’20.

Video: Hua Hin gefilmd met een drone

Bekijk hier deze mooi vieo:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website