Strand van Cha am

De naburige districten Hua Hin en Cha Am zijn populaire bestemmingen onder buitenlandse en Thaise toeristen. Van de twee steden heeft Hua Hin het meeste te bieden als je kijkt naar de bezienswaardigheden en de aanwezige activiteiten in de omgeving.

Toch hebben zowel Hua Hin En Cha Am hun eigen aantrekkingskracht. Hua Hin is al lang een favoriete bestemming van de Thaise Koninklijke familie. Het gebied beschikt over een aantal van de beste golfbanen van Thailand. Cha-Am heeft, zo wordt beweerd, het langste en gezelligste strand van Thailand.

Beide steden zijn een populaire bestemming onder Thaise bezoekers, omdat het relatief dicht bij Bangkok ligt. Cha Am bevindt zich op 25 kilometer ten noorden van Hua Hin. Je kunt met het openbaar vervoer de twee plaatsen bezoeken, een ritje met de bus van Hua Hin naar Cha Am duurt slechts 30 minuten.

Klai Kangwon Palace

Wat kun je er zien?

De Koninklijke residentie, Klai Kangwon Palace (‘Far From Worries’) in Hua Hin werd gebouwd in 1920. Het is nog steeds in gebruik als Koninklijke residentie, maar het is ook open voor een bezoek van het publiek. Het nationale park Khao Sam Roi Yot (‘Three Hundred Mountain Peaks’) is zeker een bezoek waard, maar is niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Een georganiseerde reis is waarschijnlijk de beste optie.

De grote staande Boeddha ligt aan de voet van de Khao Takiab (Chopstick Hill)

Een grote staande Boeddha ligt aan de voet van de Khao Takiab (Chopstick Hill). Op de top van deze heuvel vind je een tempel, vele apen die tussen de bezoekers lopen en heb je een geweldig uitzicht op de kustlijn. Iets verder naar het zuiden vind je de Khao Tao (Turtle Hill) en de Tam Khao Tao (Turtle Hill Cave). Op de top van deze heuvels vind je tal van heiligdommen en een imposante Boeddha. De locatie is een populaire bestemming onder Thaise toeristen en is een aangename afwisseling van een dagje strand.

Wat kun je er doen?

Hua Hin is een voormalig klein vissersdorpje. Het is inmiddels flink gegroeid door de opkomst van het toerisme, maar je kunt de vissers nog steeds zien varen met hun handel. Een reis naar Hua Hin is niet compleet zonder de vangst van de dag te hebben geproefd in een van de vele heerlijke visrestaurants, zoals het Chao Lay Seafood. Voor een panoramisch uitzicht over Hua Hin en de kustlijn kun je een bezoek brengen aan het uitkijkplatform op de 17e verdieping van het Hilton Hotel. ’s Avonds kan je swingen in de discotheek onder het Hilton. Er spelen livebands en DJ’s draaien de laatste dancehits.

Nachtmarkt Hua Hin – Blanscape / Shutterstock.com

Avondmarkt

In Hua Hin vind je een aangename avondmarkt. Deze beslaat een aantal straten in het centrum en zorgt voor een langgerekt lint van feestelijke kraampjes. Vergeet niet af te dingen op de prijs van de koopwaar. Market Village, net ten zuiden van het ziekenhuis Sao Paulo aan de belangrijke Phetchkasem Road, is een modern overdekt winkelcentrum. Naast luxe winkels en vele restaurants, vindt je er ook een bioscoop met meerdere zalen en een bowlingcentrum. Van woensdag tot zondag wordt er naast het Sao Paulo ziekenhuis ook een lokale Thaise nachtmarkt gehouden waar je eventueel ook goed en goedkoop kunt eten. Voor meer luxe ga naar het nieuwe Blúport Hua Hin, een winkelcentrum met bekende designermerken.

Golfbanen in Hua Hin

Golfen

Hua Hin is de thuisbasis van een aantal uitstekende golfbanen en de ideale uitvalsbasis voor golfliefhebbers. Het Royal Hua Hin is de oudste openbare golfbaan in Thailand en het nieuwere Springfield Royal Country is ontworpen door Jack Nicklaus. Black Mountain is een andere course die een aanbeveling waard is. Net zoals het 18-hole tellende Banyan. Een golfbaan van internationale klasse. Dit prachtig gelegen golfwalhalla maakt deel uit van het ‘Banyan resort’, een indrukwekkend villapark. Het oogstrelende 5-sterren park, een miljoenenproject en opgezet door Nederlandse investeerders heeft alle stijl en allure die je maar kunt bedenken.

Accommodaties in Hua Hin & Cha Am

Hua Hin heeft een aantal zeer sfeervolle budgetaccommodaties. Het zijn pensions gebouwd op steigers boven de zee. Als je wat meer geld hebt te besteden kun je verblijven in het historische en sfeervolle Railway Hotel. Het is gebouwd omstreeks 1920 en staat tegenwoordig bekend als het Centara Hua Hin. Tussen deze twee uitersten zijn er nog tal van andere hotels in Hua Hin. Je vindt altijd wel een hotel die bij jouw budget past en aan jouw wensen voldoet.

De keuze voor een accommodatie in Cha Am is veel beperkter dan de keuze in Hua Hin. Cha Am is zeer populair onder Thaise bezoekers, van wie velen uit Bangkok komen en Cha Am in het weekend en op feestdagen bezoeken. Dit betekent dat de meeste accommodaties van vrijdag tot zondag snel zijn volgeboekt. Van maandag tot en met donderdag kun je er vaak wel tegen een flink gereduceerd tarief verblijven.

Strand van Hua Hin

Hua Hin is erg populair onder Europese toeristen, vooral uit Duitsland en Scandinavië (en in toenemende mate uit Groot-Brittannië). Aanbieders van pakketreizen kiezen meestal voor de accommodaties aan de kust tussen Cha Am en Hua Hin. Hierdoor verblijven de meeste bezoekers enigszins buiten Cha Am en Hua Hin. Deze hotels beschikken vaak wel over een privéstrand. Alle hotels langs de kust kunnen vervoer naar Cha Am en Hua Hin voor je regelen.

Vervoer

Vanaf Bangkok is het ongeveer 2 uur rijden naar Cha Am. De reis naar Hua Hin neemt nog 30 extra minuten in beslag. De treinen naar Hua Hin doen er ongeveer vier uur over. Ze vertrekken vanaf Hualamphong en Bangkok Noi (Thonburi) en arriveren bij het pittoreske treinstation van Hua Hin. Er rijden met regelmaat bussen tussen Cha Am en Hua Hin. In Hua Hin rijden er lokale bussen tussen de belangrijkste stranden en er rijden ook tuk-tuks.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website