Chiang Rai is niet de bekendste maar wel de meest noordelijke provincie van Thailand. De provincie Chiang Rai deelt haar grenzen met Myanmar (Birma) en Laos. De provinciale hoofdstad Chiang Rai ligt op bijna 800 km ten noorden van Bangkok en 580 meter boven de zeespiegel.

Doi Tong ligt in het noordwesten van de stad. De berg bevindt zich in de buurt van de oevers van de rivier de Kok. Wandel naar de top van de Doi Tong. Hier kun je genieten van een mooi uitzicht op de stad en de rivier. In het zuidwesten van de stad, bij de Doi Khao Kwai (Buffalo Horn Hill) vind je een ander uitkijkpunt. De tempel Wat Khao Kwai heeft een terras waar je kunt genieten van het uitzicht. Wat Khao Kwai is de meest opzienbare tempel van Chiang Rai. Ooit was het de thuisbasis van de Emerald Buddha. Die verblijft nu in Wat’s naamgenoot in Bangkok.

Op 30 km afstand ten zuiden van Chiang Rai ligt het Khun Kon Waterfall Forest Park. Dit park is te bereiken via de routes 121 en 1208. De 70 meter hoge Khun Kon waterval is de hoogste van de provincie.

De warmwaterbaden van Mae Chan liggen acht kilometer buiten dit dorp. Het is een groot complex met accommodatie. Pamee Akha is een schilderachtig dorpje, een van de meest bereikbare van de provincie. Het bevindt zich op weg naar de bergtop Doi Tung.

Het meest noordelijke punt van Thailand, Mae Sai, ligt in deze provincie in de regio die bekend staat als de Gouden Driehoek (het gebied waar Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar grenzen). Mae Sai heeft veel berglandschap, bergstammen en watervallen. De grensstad Mae Sai kijkt uit op de Birmese zusterstad Tachilek. Het oversteken van de grens is doorgaans geen probleem. Aan beide kanten wemelt het van de winkeltjes.

Zelfs als je denkt dat je genoeg tempels hebt gezien, is de prachtige Wat Rong Khung een bezoek waard. Die staat net buiten de stad Chiang Rai. De tempel staat ook wel bekend als de ‘White Temple’. Ook een uitstapje naar de prachtige tuinen in Mae Fah Luang is zeker aan te bevelen.

Video: Chiang Rai, een hoogtepunt in het Noorden van Thailand

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website