In 2016 moet het gereed zijn: Het BluPort Resort in hartje Hua Hin, die o.a. bestaat uit een mega shoppingmall op 25 rai grond (145.000 m2). Het prestigieuze bouwproject kost maar liefst 4 miljard baht. Maar dan heb je ook wat, zoals 25.000 m2 aan winkelruimte.

En mocht je denken: ‘dat is veel’, alle winkelruimte is al verhuurd. Veel toonaangevende buitenlandse merken zullen er vertegenwoordigd zijn, maar dat is nog niet alles, er komt ook een gastronomische markt, een bioscoopcomplex en vele andere toepassingen. Dit megacomplex komt aan de Petchkasem Road schuin tegenover het 5-sterren InterContinental.

Na Bangkok, Pattaya, Phuket en Chiang Mai heeft Hua Hin straks ook een luxe shoppingmall van internationale allure. 

Video: BluPort Resort in Hua Hin

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/zwC7Qt7XIqw[/youtube]

4 reacties op “BluPort Resort in Hua Hin (video)”

 1. Carl. zegt op

  Het zal fantastisch worden…..!! Maar met de huidige infrastructuur, voor de verkeersdeelnemers een ramp….!
  Suggestie: leg een Sky-train aan van Cha-Am naar Khao Takiab.

 2. teun zegt op

  Ik denk dat de ramp – zoals door Carl wordt verwacht – wel mee zal vallen. Immers, in de VS (waar deze formule “shoppingmall” is bedacht, worden er al weer velen afgebroken. Dit onder het motto “als je er 1 hebt gezien heb je ze allemaal gezien.
  Daar komt in Thailand nog bij, dat vele Thais er 1 x gaan kijken en dan nooit meer terugkomen, want te duur. Dus het zou dan alleen op touristen en happy few moeten draaien?
  Hier in Chiangmai staat ook zo’n mega shoppingmall waar nota bene ook nog Hollandse connecties mee zijn. Nou na ca. 2 jaar actief te zijn, heb ik nog nooit het parkeerterrein volledig gevuld gezien. En de eerste winkels worden al weer gesloten. Dus…….?

  • Leo Th. zegt op

   Net als Teun ben ik van mening dat als je er één gezien hebt dat je ze dan allemaal hebt gezien, oftewel weer meer van hetzelfde, ondanks dat het éne winkelcentrum nog mooier oogt dan het andere. Elke stad in Thailand wil tegenwoordig naast de Big C, Lotus, Central en Macro zo’n mega shopping mall met “toonaangevende buitenlandse merken”. De tijd zal leren wie hier beter van wordt, in ieder geval niet de Thaise Jan met de pet voor wie het steeds zwaarder wordt om in zijn levensonderhoud te voorzien.

 3. Willem zegt op

  Het is nu nog allemaal bluf, overtrokken en dat hoort bij het spel. Er ligt helemaal geen water dat een port rechtvaardigde. Er wordt hier erg veel op de groei gebouwd, maar kwaliteit verloochend zich niet en daar is vanuit BKK een heel grote markt voor, zowel condo s als winkel m2 s. Er is daarnaast ook veel troep in aanbod en dat verrommeld helaas sommige buurten. Stedenbouwkundig geldt hier blijkbaar het recht van de rijkste, of er zijn geen regels. Een ieder zoekt wel de winkel die hem ligt en de markt reguleert zichzelf, maar het verkeer daar moet toch nog eens iemand met verstand naar kijken in Hua Hin. Een of liever twee goeie bypasses door/langs het centrum moeten er komen (Canalroad afmaken en eentje à/d oostzijde), twee 3-strooks rotondes in de Petchkasem Road zelf ipv de 2 stoplichtinstallaties en betere/veiliger oversteekplaatsen zijn m.i. een must. Het meeste asfalt ligt er al, zou ik zeggen. Ja, ik rij iedere dag twee keer op en neer van soi 29 naar soi 114 en ben iedere dag weer blij dat het zonder kleerscheuren gelukt is (tuurlijk lukt het wel steeds sneller.. 😉 .
  Op naar Blu Port dus, voorzichtig aan en vergeet niet straks bij de nieuwe shoppingmall by the sea aan te steken. Vanuit het centrum afslag soi 35. In aanbouw, rond de Kerst wel klaar. Misschien kun je daar met euro’s betalen ??-


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website