Benjakitti park, een groene long in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Bangkok, Steden, Thailand tips
Tags: ,
22 juni 2024

Benjakitti Park (Nattan J / Shutterstock.com)

Het bij Silom road gelegen Lumphini park zal menigeen wel kennen. Minder bekend is het Benjakitti park met een immens grote aangelegde vijver van maar liefst 800 meter lang en 200 meter breed.

Aan de ene kant van het park raast het drukke verkeer voorbij, terwijl aan de andere zijde het een serene rust uitstraalt.

Hoe kom je er?

In feite is de weg er heen heel eenvoudig te vinden. Als je met de skytrain reist stap je uit bij de halte Asok. Je staat daar op de Sukhumvit road vlakbij het grote kruispunt van wegen waar Sukhumvit en Ratchadaphisek elkaar kruisen en ook het warenhuis Terminal 21 is gevestigd.

Wandel vanaf de overzijde van de straat, dus tegenover genoemd warenhuis, naar het kruispunt en sla daar rechts af. Blijf ook daar aan de rechterkant van de weg, waar een goed beloopbaar trottoir ligt. Verder wandelend sta je binnen luttele minuten bij de ingang van het park dat dagelijks tot negen uur ’s avonds is geopend.

Het is een tamelijk jong park dat onder het premierschap van Anand Panyarachun is aangelegd en door koningin Sirikit op 9 december 2004 officieel is geopend.

Benjakitti Park (Adumm76 / Shutterstock.com)

Groot contrast

Om in het bruisende Bangkok even op adem te komen vormt het park een excellent uitstapje. Binnen een paar minuten wandel je weer naar winkelcentra zoals Terminal 21 of Robinson. Wil je het iets ruiger, dan ligt ook Soi Cowboy op loopafstand. Rondom de grote vijver van het park is een wandelpad aangelegd en het moet gezegd worden; alles is zeer netjes onderhouden.

Ga eens op een van de vele bankjes, die in het gehele park ruim aanwezig zijn, zitten en geniet van de rust, terwijl je kijkt naar de immens hoge gebouwen die het park aan een kant omzomen. Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Een heel ander contrast betreft het feit dat op deze nu groene long, voorheen de fabriek van de ‘Thailand Tobacco Monopoly’ was gevestigd.

Sinds 1939 is tabak een monopolie van de staat, nadat onder meer de British-American Tobacco company werd opgekocht. Na de verplaatsing van de fabriek naar het buitengebeuren verrezen op deze plek een groot aantal hoge gebouwen en werd tevens een begin gemaakt met de ontwikkeling van het Benjakitti park. Als je in de buurt bent is het alleszins de moeite waard om er een uurtje door te brengen. Een groter contrast qua rust en bedrijvigheid is nauwelijks denkbaar.

11 reacties op “Benjakitti park, een groene long in Bangkok”

 1. Rik zegt op

  Wij gaan hier ook eens kijken de eerst volgende keer! Wij gaan eigenlijk altijd even naar Lumpini park of het Queen Sirikit Park om even aan de drukte te ontsnappen. Heerlijk om aan het eind van de dag even te relaxen en te lopen.
  Bedankt voor de tip!

 2. Maarten zegt op

  Voor de wandelliefhebbers, er is een leuke looproute tussen dit park en Lumphini Park. Als je vanuit Benjakitti Park terug loopt richting Asok kruispunt, heb je nog voor de loopbrug over Ratchadaphisek (Asok Road) een padje naar links. Let op, want je loopt er zo voorbij.

  Via dit korte pad kom je op een weg die paralel aan Sukhumvit loopt. Na een paar honderd meter kun je naar rechts (rechtdoor mag niet, want dat is het terrein van Thailand Tabacco Monopoly) en meteen links langs het water, je loopt dan weer paralel aan Sukhumvit richting Lumphini. Als het voetpad de snelweg kruist, gaat het pad de lucht in tot aan Wireless Road. De loopbrug is breed en heerlijk rustig. Als je daar de trap af komt, loop je nog een klein stukje rechtdoor en heb je binnen 200 meter Lumphini aan je rechterhand.

  Een heerlijk rustige wandeling in het centrum van Bangkok, nog meer aan te bevelen voor hardlopers die een lange afstand willen lopen en daarbij voor de afwisseling beide parken willen benutten. Ik schat de afstand tussen beide parken op ongeveer 4 kilometer.

  • hans van den pitak zegt op

   Ik neem dat pad ook vaker met de fiets, maar omdat ik geen mountainbike heb doe ik de trappen lopend,

 3. Bob bekaert zegt op

  Dag Maarten,

  Bedankt voor de tip, we gaan hem a.s. November zeker lopen!

  Groet,

  Bob en Cecilia

 4. hans van den pitak zegt op

  Die vijver was vroeger de stortplaats van zwaar vervuild water van de Tabacco Monopoly. Het mag een wonder heten dat er vandaag de dag weer dieren in kunnen leven. Hebben ze wel een tijdje voor moeten spoelen. Een andere gemakkelijke manier om er te komen – niet iedereen woont op Sukumwith – is met de ondergrondse naar de halte Queen Sirikit National Convention Center. Rechts langs het gebouw lopen en dan zie je de andere ingang/uitgang vanzelf.

 5. Marjan zegt op

  N.a.v. Een eerder artikel hier over de verschillende parken in Bangkok was ik twee weken geleden in Benjakitti Park.
  Heb er een fiets gehuurd en rustig het park doorgefietst langs de prachtig aangelegde speciale fietsbaan.
  Mocht je nog iets aan je conditie willen doen ( lekker met 36 graden toen ik er was) : er is een heel trajekt met adviezen voor aantallen fitness oefeningen , aangevuld met fitness apparatuur.
  Goed onderhouden en geen mens gezien toen ik er was.

  Zeker leuk een keer door heen te lopen of fietsen.

 6. rob zegt op

  Dank voor deze tip, die ik zeker ga uitproberen. Bangkok vind ik leuk, maar erg vermoeiend op den duur, en Lumpini park nogal saai.Ik mis daar een terrasje aan het water.

 7. Ryszard Chmielowski zegt op

  Het Benjakitty Park is inderdaad de moeite waard.
  Een paar maanden geleden was ik onderweg naar het Benchasiri Park ‘per ongeluk’ dit Benjakitty Park tegen gekomen. Deze ‘groene long’ is leuk om rond te fietsen of lekker even een rondje te rennen. In december ga ik zeker dit nog een keer doen.

  Bedankt voor het goed geschreven artikel!

 8. Rein van Londen zegt op

  Zie in dit verband ook diverse artikelen op google en facebook (misschien ook wel op Thailandblog) over The Green Mile. Dat is het wandelpad dat beide parken met elkaar verbind.

 9. Rob zegt op

  Begin deze maand is het park geopend met een zeer grote uitbreiding park phase 3 genaamd Benjakitti forest. Deze strekt zich uit van het Park met vijver Asok kant helemaal tot Sukhumvit Soi 4 vanwaar je de green mile op kunt naar het Lumphini park. Het heeft fiets en hardloop paden, wandel paden zowel grond niveau als verhoogd. Erg de moeite waard en je kan er zeker een paar uurtjes voor uitrekken voordat je alles belopen hebt.

 10. TvG zegt op

  Heerlijk park. Indien in Sukhumvit wandel ik daar elke morgen. Een oase van rust en groen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website