Barre tijden voor de bar

Door Redactie
Geplaatst in Pattaya, Steden
Tags: , , ,
27 december 2021

Het is bar en boos voor de barretjes in Pattaya. Wie door SinCity loopt zou er depressief van worden. De foto’s op deze pagina (Second road) spreken boekdelen. Dit beeld zie je door heel Zuid-Pattaya. Het is zelfs bijzonder dat sommige barcomplexen er nog staan want de bulldozer is onverbiddelijk. Deze hinderlijke puisten worden uitgedrukt tijdens de coronacrisis.

Voor sommigen zijn de barcomplexen een verrijzenis van ‘Sodom en Gemorra’, waar vrouwen van lichte zeden hun diensten aanbieden in ruil voor harde valuta. Zij zullen ongetwijfeld blij zijn met deze kaalslag. Voor anderen is het een zekere thuishaven waar je een biertje kan drinken, al dan niet in gezelschap van een dame die jou wat aandacht geeft en met je mee gaat naar je hotel, voor een goed gesprek of wat anders. De mannen tanken in de bar niet alleen alcohol maar ook zelfvertrouwen, ze horen zo vaak dat ze een ‘handsome man’ zijn, dat ze het ook zijn gaan geloven. Voor hen zijn het dan ook zware dagen.

Is het alleen maar kommer en kwel? Nee, Soi Buakhao is als vanouds. Heel voorzichtig gaan er links en rechts een aantal kleine barretjes open. Ter hoogte van Central Festival zijn de barren open en daar is het behoorlijk druk.

Je kan zelfs weer in Walking Street terecht, er zijn daar een paar clubs open (o.a. The Stones House en Lucifer) waar dan ook genoeg publiek komt voor een feestje. Zoals altijd blijven de sterken over.

Voor 2022 zag het er aanvankelijk goed uit voor Pattaya met het Test&Go programma, totdat Omicron de sfeer kwam verpesten. Nu is het even afwachten hoe het nieuwe jaar zich, voor wat betreft het toerisme, zal ontwikkelen.

Voorlopig zijn het nog barre tijden voor de bar.

6 reacties op “Barre tijden voor de bar”

 1. fred zegt op

  Gisteren waren er zelfs enkele Go-go bars half open. Het is momenteel sterk afhankelijk van waar je je bevindt. Zo zijn nu ook in Jomtien vele bars open. Soi Bukhao is zelfs heel druk momenteel.

  Het kan volgens mij alle kanten uit. Als mensen lang op hun honger zijn moeten blijven zitten zou de ontlading wel eens heel groot kunnen zijn. Denk maar aan de roaring twenties.

  Veel van die bars stellen bouwkundig of kwa inrichting niks voor en zijn binnen de 2 dagen weer helemaal heringericht en operationeel als het moet. Komen er weer vlug massa’s liefhebbers gaan ze uit de grond rijzen als paddenstoelen.

  Nu de kenners weten al wel langer dat het harde barleven zich stilaan meer aan het verplaatsen is naar de zogenaamde Dark Side van Pattaya. Meer weg uit het zicht van de happy family toerist.

 2. John zegt op

  Waarom spreekt u toch altijd weer over Pattaya maar nooit over naklua, pratamnak en natuurlijk JOMTIEN met de enige echte gay scene bars. En zeker 3 compleet nieuwe. John

 3. Patrick zegt op

  “waar vrouwen van lichte zeden hun diensten aanbieden”

  Ha, ha, het mag eindelijk gezegd worden namelijke de Thaise Politie heeft eindelijk erkend vandaag dat er prostitutie plaats vindt.
  Maar ik maak u niet blij met een dode mus, die politie gaat hard optreden tegen dit fenomeen, TIT.

  Zie het artikel vandaag in “Asia-Now”

 4. Luit zegt op

  Ik ben ook zo’n knappe kerel die voor een goed gesprek veel deze barren bezocht.

 5. Jacq zegt op

  Na een biertje of 20 wordt het id een goed gesprek.

 6. keespattaya zegt op

  Ik denk dat er toch al teveel barretjes waren. Alleen is dit een wel hele crue manier om dit te verminderen. De barretjes verplaatsten zich toch al richting soi Buakaw. Wellicht ook wel richting the Dark Side , maar daar komen toch voornamelijk expats naar mijn mening. Het aantal toeristen was de laatste jaren voor corona weliswaar aan het stijgen , maar dan voornamelijk toeristen uit landen die niet de barretjes bezochten. Walking Street werd een echte wandelstraat , maar de barretjes zoals Simon 1 en Simon 2 werden vrijwel niet bezocht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website