Toen ik eind april een weekje in Bangkok verbleef, was ik onder de indruk van de bouwlust in deze Thaise metropool. Vooral langs Sukhumvit Road is het een woud van enorme bouwkramen. De Skyline van Bangkok is dan ook voortdurend in beweging. Deze video geeft daar een goed beeld van.

Bangkok

De imposante wolkenkrabbers lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Vooral de bouwgrond in de nabijheid van de Skytrain blijkt favoriet. Het zijn voornamelijk hotels en condo’s die het beeld bepalen. Het zou mij niet verbazen als Bangkok afstevent op een vastgoedbubbel. Er wordt meer gebouwd dan er verkocht wordt, zo heb ik mij laten vertellen. Een trend die je ook in andere steden in Thailand ziet.

Video Bangkok Skyline

In deze video zie je de Skyline van Bangkok in 2013, volgend jaar zal deze er weer ander uitzien. Zeker zolang de bouwwoede doorgaat.

[youtube]http://youtu.be/r2ealHTjJBY[/youtube]

3 reacties op “Bangkok Skyline 2013 (video)”

 1. Jack Sons zegt op

  Ik was met Kerstmis 1993 in Bangkok. Vanuit mijn kamer in het Shangri La hotel had ik uitzicht op de rivier en de brug daarover en ook over de stad. Wat mij zeer opviel was de nimmer aflatende enorme stroom vrachtauto’s en het enorme aantal bouwkranen. Ik wist het toen al: die tekenen van bedrijvigheid wijzen op voorspoed voor Thailand.

 2. Menno zegt op

  De bouwdrift in Bangkok is groot zoals in veel plaatsen op de wereld. De schaduwzijde daarvan is vaak dat hechte gemeenschappen, waar mensen generaties lang met elkaar samenleven in de verdrukking kunnen komen door sloop van hun buurt. In Rotterdam Nieuw Crooswijk hing die dreiging meer dan negen jaar boven ons hoofd en is voor een gedeelte gekeerd.
  Toen ik begin 2012 door Noord Thailand fietste en de laatste week in Bangkok doorbracht heb ik daar een wijk gefotografeerd die hetzelfde lot boven het hoofd hangt. Voor grootschalig ontwikkelingen. Het betreft het gebied tussen Charoen Krung Rd, Chakkrawat (Rd), Yaowarat (Rd) en het kanaal Rop Krung.
  Meerdere keren vertelden mensen daar over de kwaliteit van zolang gezamenlijk het leven te delen in een wijk. Een dame die ik fotografeerde, 65 jaar oud -hok sib ha pee-, was geboren in het huis waar zij woont en haar winkel heeft. Die samenhang en dat soort mensen zou van hun plek weg moeten. Dat is helaas de schaduwzijde van de bouwdrift. Overigens zoek ik nog een platform of medium om de serie te publiceren.

 3. Rick zegt op

  Rijd eens van Bangkok richting Ayuthaya en tel het aantal bedrijven dat zware bouw machines in de verkoop hebben Gravers,Dumpers,Bulldozers etc.
  Overal word gebouwd en het gaat vaak ten koste van prachtige natuur beetje jammer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website