Bangkok, maar dan anders

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Steden, Thailand tips
Tags: , , , , ,
16 maart 2019
Jatupong Aiedkaew / Shutterstock.com

In en wereldstad als Bangkok is heel wat te zien en te beleven dat zal duidelijk zijn. Vervoer vormt geen enkel probleem.

De moderne Skytrain (BTS) en ondergrondse (MRT) brengen je naar heel wat bestemmingen in de stad. Taxi’s rijden er in overvloed en nimmer hoef je daar lang op te wachten.

De bekende Tuk Tuk kan in de spitsuren uitkomst brengen voor een korte rit, want zeer behendig wurmen ze zich tussen het verkeer door. Ben je een klein beetje avontuurlijk aangelegd, spring dan eens op de buddyseat van een motorfiets en beleef die aparte sensatie. Ook met de express boot, die over de Chao Phraya rivier vaart, kun je voor een luttel bedrag heel wat bezienswaardigheden bezoeken. Kortom de vervoersmogelijkheden in Bangkok zijn vrijwel onbeperkt.

Boottocht

Wil je eens op een heel andere manier iets van de stad zien dan is een boottocht over een van de klongs die midden door de stad lopen, en waarvan nauwelijks door toeristen gebruik wordt gemaakt, eens iets heel anders. We gaan nu samen op pad en kiezen voor een niet te moeilijke, maar toch heel interessante route.

Laat je in dit geval met bijvoorbeeld een taxi naar het bijzondere Erawan-tempeltje op de Ratchadamri Road brengen tegenover het grote shopping center CentralWorld, of neem de skytrain naar Chitlom dan ben je er ook. Vergeet niet bij dat zo bekende tempeltje even op een bankje te gaan zitten om het hele ritueel in je op te nemen.

Vandaar wandel je aan de rechterkant van de Ratchadamri Road richting Big C, respectievelijk het Amari Hotel, waarvan je het reclame-embleem al op afstand ziet. Na ongeveer tweehonderd meter zie je dan de betreffende klong. Ga op die plek via de trap naar beneden en stap op de taxiboot naar een van de bekendste markten van Bangkok: de Bobae Markt.

Let wel op dat je de watertaxi neemt die de goede kant op vaart. Dat is de opstap net over de brug en niet vóór de brug, anders vaar je in de tegenovergestelde richting. Anders gezegd: de boot die vanuit jouw looprichting naar links vaart. Deze boot is een typisch vervoermiddel voor de bevolking van Bangkok en je kunt op die manier de stad eens op een heel andere manier bekijken. Je zult er echt geen spijt van krijgen. En voor de prijs hoef je het niet te laten, want die is nog echt vóóroorlogs: 8 baht. Wat zou je overigens beletten om voor vier baht meer tot het eindpunt te varen om vervolgens op de terugweg bij de Bobae markt uit te stappen?

Bobae Market

De plaats waar je moet uitstappen is haast niet te missen, want het merendeel van de passagiers stapt daar van de taxiboot. Overigens zie je dan langs de klong al de verschillende marktkramen. Wandel op je gemak door deze buurt en bekijk de bijna overal aanwezige marktstalletjes en winkels.

Bobae is een typische markt voor de lokale bevolking. Struin lekker in deze buurt rond en dwaal door de achterafstraatjes en wandel over de steile bruggetjes die over andere nabijgelegen klongs lopen. Wellicht kom je dan ook nog bij het moslimkerkhofje terecht en raak je in gesprek met de daar wonende bevolking. Je ziet dan een heel ander deel van de stad en hebt geenszins de indruk in de metropool Bangkok te vertoeven.

Op de terugweg kun je uitstappen bij het Jim Thompson huis van de vermaarde Amerikaan die de zijde-industrie in Thailand nieuw leven heeft ingeblazen en op mysterieuze wijze uit het zicht is verdwenen. Kortom een niet alledaagse Bangkok belevenis die je in het programma van toeroperators niet zult aantreffen.


» Laat een reactie achter


3 reacties op “Bangkok, maar dan anders”

 1. Joop zegt op

  Inderdaad Joseph,

  Ik neem deze taxi ook vaak….maar meestal vanaf Soi 21(Asoke) nabij Petchburi Road.
  Wist je dat er ook een voet/fietspad lang deze klong ligt….heel leuk om te lopen…kom meestal tot Soi 3 niet meer dan 2 personen tegen…en dat midden in Bangkok.

  Groetjes Joop

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 2. Ronny Cha Am zegt op

  Als je houdt van een spannende belevenis, dat is deze boot iets voor jou. In de verte komt het lange spitse vaartuig met grote golven aanstomen, een scherp fluitsignaal geeft je aan dat je je dient klaar te houden voor de sprong van je leven, klauterend over de houten bootrand, tussen koorden naar de kade. Welgeteld 7 seconden heb je om je in de meestal overvolle boot tussen de vriendelijke thais te wurmen. Er is geen betere plaats in Bangkok om goed contact te maken met zijn bewoners. Een tweede scherp fluitsignaal laat de motor brullen, een pikzwarte rookpluim voor de achterblijvers. De sensatie start voor een bedrag tussen 5 en 14 bath, bij het passeren van een tegenliggende waterpijl, worden plots plastiek schermen omhoog gehesen om je te ontzien van het geparfumeerde water in de khlong. Khlong Sean seab, zo heet het kanaal. Moet je beslist aandoen in Bangkok!

  Ronny Cha am

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 3. GYGY zegt op

  Wij gaan bij ons volgend verblijf nog eens een paar dagen in het Prince Palace hotel verblijven wat net aan deze klong gelegen is en ideaal is om met deze boot naar de buurt van Siam Square te gaan.Het probleem is dat we het nooit terugvinden om terug te keren.Maar ja,dan neem je toch een taxi,in het heengaan heb je haast voor niets een mooie EXCURSIE gehad.Zeker doen,geen enkele duur betaalde excursie is zo leuk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website