Wereldprimeur voor Thais voetbalteam

Door Redactie
Geplaatst in Sport, Voetbal
Tags: , ,
24 augustus 2021

Nualphan Lamsam (feelphoto / Shutterstock.com)

Thailand is met de aanstelling van een vrouwelijke coach voor het nationale voetbalteam een nieuwe weg ingeslagen. Nualphan Lamsam (Madam Pong) is waarschijnlijk de eerste vrouw ter wereld, die een nationaal mannenvoetbalteam gaat trainen en coachen.

Bij haar aanstelling door de President van de Football Association, Mr. Somyot Poompunmuang, heeft zij gezworen de trots te herstellen van het nationale team – bekend als de War Elephants – dat zich onlangs niet heeft geplaatst voor het WK 2022 dat eind volgend jaar in Qatar wordt gehouden.

De laatste manager was Akira Nishino, die werd ontslagen na de recente mislukte plaatsing voor het WK. De bron merkt op, dat het Thaise voetbalteam vaker van coach heeft gewisseld dan van voetbalshirt.

Nualphan is momenteel de voorzitter van de voetbalclub Port, dat in de Thaise League 1 speelt. Zij ziet geen probleem in een combinatie van beide functies. Nualphan heeft al een zekere reputatie in Thailand opgebouwd door als coach van het Thaise vrouwenteam deel te nemen aan de wereldkampioenschappen van 2015 en 2019.

Zij bepleit wel meer geld ter beschikking te krijgen om de kans te vergroten, dat zij met succes haar eerste toernooien, de AFF Suzuki Cup en de SE Asian Championships in december en januari, kan voltooien.

Bron: Sanook

5 reacties op “ Wereldprimeur voor Thais voetbalteam”

 1. Gringo zegt op

  Die wereldprimeur had voor Nederland kunnen zijn als de KNVB niet Louis van Gaal
  maar Sara Wiegman had benoemd tot Oranjecoach, ha ha!

 2. Erik zegt op

  Wereldprimeur ? Er was een dame haar voor…

  https://www.al-monitor.com/originals/2020/11/egypt-women-soccer-coach-male-teams-norms.html

  Maar bijzonder is het wel.

 3. Chris zegt op

  Mevrouw Nualphan gaat het nationale voetbalteam niet coachen en ook niet trainen. Zij wordt de manager en zal bij het aantrekken van een nieuwe trainer-coach betrokken worden, aldus de Bangkok Post.

 4. Th zegt op

  Het is Madam Pang. En zoals Chris zegt: ze wordt manager van het nationale voetbalteam voor mannen. Zij vervulde deze functie al eerder voor het vrouwenelftal.

  Overigens is deze dame gek op aandacht en doet alles om in de spotlights te staan.

 5. Pieter zegt op

  Het maakt niet uit of er een vrouw of een man aan het roer staat van het Thaise nationale elftal zolang er geen podium is waarop internationaal gespeeld hoeft te worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website