Foto: Toro Roso

De 22-jarige Alexander Albon, zoon van een Britse vader en Thaise moeder, maakt dit jaar zijn debuut voor het raceteam van Torro Rosso in de Formule 1 en wordt daarmee een collega van onze Max Verstappen. 

Alexander Albon – Foto: Wikipedia

Alexander zal onder de Thaise vlag rijden en treed daarmee in de voetsporen van de legendarische prins Birabongse Bhanudej, beter bekend als prins Bira van Siam, die tussen 1947 en 1954 maar liefst 29 Grands Prix heeft gereden, waarvan 19 in de Formule 1. Bira behaalde ooit een tweede plek in Frankrijk en een derde in Italië.

De jonge Albon is in Londen geboren op 23 maart 1996 en geldt als een groot racetalent. Dat heeft hij niet van een vreemde want zijn vader Nigel Albon is een voormalig BTCC-coureur. Alexander bleek een kartfenomeen en viel op door zijn racekwaliteiten, daardoor kwam hij bij het juniorenprogramma van Red Bull. Door goede prestaties in de GP3 en Formule 2 werd hij later door Helmut Marko gevraagd om in zijn debuut te maken bij het Formule 1 team van Toro Rosso, het zusje van Red Bull Racing. Max Verstappen maakte zijn debuut in 2016 bij Toro Rosso waarna hij na vier races de overstap maakt naar Red Bull Racing.

Mocht Alexander Albon net zo’n groot talent blijken als Max dan gaan we nog veel plezier aan hem beleven en ook Thailand zal trots zijn op een vertegenwoordiger in de koningsklasse van de autosport.

Het Formule 1 seizoen start op 17 maart 2019 in Melbourne, daar wordt dan de GP van Australië gereden.

3 reacties op “Thaise Alexander Albon maakt zijn debuut in de Formule 1 bij Toro Rosso”

 1. Theiweert zegt op

  Dus mogelijk rechtstreeks op de Thaise TV

 2. Ruud van Heuveln zegt op

  Max maakte zijn debuut in 2015 , rijdt het hele seizoen in de Toro Rosso , in 2016 rijdt hij de eerste 4 races voor Toro Rosso , nadat Danni Kvyatt grote fouten maakt, wordt deze terug gezet en wordt onze Max gepromoveerd tot RedBull driver.
  De rest is geschiedenis en wordt alleen maar mooier.
  Alex Albon heeft menigkeer strijd geleverd met Max toen ze nog in het karten zaten.
  Red Bull is 51% van de Thaise familie Yoovidhya .dus een coureur met Thaise roots past mooi in het plaatje.

  • chris zegt op

   De familie Yoovidhya heeft niet zo’n beste naam als het gaat om verantwoordelijk rijgedrag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website