Raften in Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Sport
Tags: ,
13 juli 2013
Raften in Thailand

Raften (wildwatervaren) is een populaire outdoor sport en kan op veel plaatsen in Thailand beoefend worden, zoals op de Khek River.

Stap in een raft en kom zo op afgelegen plekken die alleen over water te bereiken zijn. Raften in Thailand is een populaire activiteit en geschikt voor zowel de ervaren als de onervaren rafter. Verspreid door het land kun je kiezen voor gemakkelijke (niveau 1) tot zeer pittige locaties (niveau 5).

Wat is raften?

Raften of rafting, is een bepaalde vorm van watersport, waarbij gebruik wordt gemaakt van een raft (opblaasbare boot) om bijvoorbeeld een rivier te bevaren. Het wordt doorgaans op wildwater gedaan, waarbij onderscheid kan worden gemaakt in de moeilijkheidsgraad. Raften is zeer populair geworden sinds het midden van de jaren 80. Tegenwoordig wordt een raft gemaakt van duurzaam rubber met verschillende lagen en luchtkamers. De lengte varieert van 3,5 tot 6 meter, de breedte ligt tussen de 1,8 en de 2,5 meter.

Raften in Zuid Thailand

In het zuiden van Thailand kun je het hele jaar door raften op niveau 1-3. Voor de ultieme uitdaging is raften op de Khek Rivier ‘the place to be’. Deze rivier heeft een heldere blauw-groene kleur in het droge seizoen, maar verandert in een bruine, snelstromende rivier tijdens het regenseizoen (mei tot oktober). De Khek Rivier komt uit het Petchabun gebergte en vindt zijn weg door het Thung Salaeng Luand Nationaal Park naar de Phitsanulok regio waar het verandert in bekende watervallen. Wil je niet gelijk extreem, reis dan meer naar het zuiden waar je het hele jaar door kunt raften op niveau 1-3.

Meer informatie over raften en outdoorsporten in Thailand: adventure.tourismthailand.org

Rafting en je reisverzekering

Wildwaterraften kan een gevaarlijke sport zijn, zeker als er niet op de veiligheidsvoorschriften wordt gelet. Er zijn in het verleden veel ernstige ongelukken gebeurd, waardoor er nu veel regels zijn betreffende de kundigheid van de rafters en de kwaliteit van het materiaal.

Een standaard reisverzekering biedt geen of onvoldoende dekking bij extreme sporten zoals raften. Je zult daarom een reisverzekering moeten afsluiten met dekking voor gevaarlijke- en extreme sporten. Deze extra dekking is voor mensen die tijdens hun vakantie aan bijzondere sporten gaan doen. Denk hierbij aan bergbeklimmen, kitesurfen, abseilen, parachutespringen en natuurlijk ook raften.

Video Rafting in Thailand

De onderstaande video geeft een goed indruk van wat je mag verwachten:

[youtube]http://youtu.be/OabVylOVys4[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website