Race of Champions weer naar Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Autorace, Sport
Tags:
19 juli 2013

De spectaculaire Race of Champions komt weer naar Bangkok. Het jaarlijkse festijn voor de topcoureurs uit de motorsportwereld, inclusief rally, MotoGP en IndyCar, wordt half december gehouden in het Rajamangala Stadium. Vorig jaar was het evenement ook daar te bewonderen.

Vorig jaar zegevierde de Franse formule 1-coureur Romain Grosjean in het individuele klassement. Duitsland pakte de de titel bij de teams.

De Race of Champions (race der kampioenen), is een auto- en motorsportevenement dat sinds 1988 jaarlijks wordt georganiseerd. Oorspronkelijk werd de race gehouden ter nagedachtenis van de in 1986 overleden rijder Henri Toivonen, hij kwam om het leven in de rally van Corsica. Naar hem werd ook de trofee, die wordt uitgereikt aan de individuele winnaar, genoemd. In de eerste jaren van de race, namen enkel rallyrijders deel aan de competitie, om zo uit te maken wie op een circuit de snelste was. Maar al snel werd het evenement uitgebreid en kwamen ook coureurs uit andere takken van de auto- en motorsport het beste van zichzelf tonen.

Sinds 1999 wordt daarnaast ook de Race Of Champions Nations Cup georganiseerd, daarin nemen verschillende landen het tegen elkaar op. Om de race nog wat interessanter te maken voor het grote publiek, wordt er sinds enkele jaren gebruikgemaakt van verschillende types van wagens, zowel rally- als circuitwagens.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website