Vorige maand opende Suvarnabhumi Airport een bijzonder fietspad. Het fietspad is onderdeel van een rondweg die werd gebruikt toen de luchthaven in aanbouw was. Airports of Thailand laat weten dat de weg is hersteld en nu toegankelijk is voor recreatieve fietsers.

Suvarnabhumi laat weten dat het ‘s werelds eerste luchthaven is die fietsers een veilige omgeving kan bieden om er te trainen of gewoon rond te fietsen. De link naar sport is niet nieuw voor Thaise luchthavens. Don Mueang Airport is misschien wel de enige luchthaven in de wereld waar je tussen de start-en landingsbanen kan golfen op een 18-holes golfbaan.

De fietsroute is een extraatje voor de vele fietsers in het gebied. Dagelijks rijden er 300 tot 500 fietsers rond de luchthaven Suvarnabhumi. AoT laat weten dat het groen geschilderde wegdek is bedekt met een speciale rubber coating voor extra grip onder alle weersomstandigheden. De fietsbaan is dagelijks geopend 06.00-18.00 uur.

De luchthaven is daarmee hard op weg om het Mekka te worden voor recreatieve fietsers. Het favoriete startpunt is Suvarnabhumi 3 Road, een tweebaans weg die begint bij de kruising bij het busstation, gelegen ten oosten van de passagiersterminal. Deze loopt parallel met de oostelijke baan en is ongeveer 7 km lang, maar fietsers moesten deze weg met andere voertuigen delen.

Met de opening van het fietspad, hebben fietsers nu de keuze waar ze willen fietsen. De rondweg met fietspad dient ook als vloedpreventie barrière rondom de luchthaven.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Suvarnabhumi opent een bijzonder fietspad rondom de luchthaven”

  1. Rene zegt op

    Heeft iemand ervaring met dit fietspad? Geprobeerd de ingang te vinden op Suvarnabhumi 3 road, maar fietspad sluit nergens aan op rondweg.
    Volgens andere website is het fietspad voor members only. Klopt dat of is het voor iedereen toegankelijk.

  2. Nonkelwin zegt op

    Ben heel benieuwd om hierover meer (detail)informatie te mogen lezen.
    Lijkt me alvast een mooi initiatief.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website