cristiano barni / Shutterstock.com

Het Formule 1 circus strijkt in 2020 neer in Hanoi. Een mooie kans voor expats in Thailand om onze Max Verstappen aan het werk te zien. De Grand Prix in Vietnam wordt spectaculair omdat het een stratenrace zal zijn. De race zal in april 2020 worden verreden.

Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, heeft een contract voor meerdere jaren getekend met de lokale organisator Vingroup.

Het circuit in het westen van de stad wordt 5,57 kilometer lang en gaat deels over bestaande wegen, er wordt ook een nieuw stuk circuit aangelegd. Zo komt er een lang recht stuk van 1,5 kilometer waar snelheden van 350 kilometer per uur mogelijk moeten zijn, maar ook diverse langzame bochten waar veel kansen zijn om in te halen. De bekende Duitse circuitontwerper Hermann Tilke heeft geholpen om de racebaan te ontwerpen.

Vorig jaar verdween de Grand Prix van Maleisië na elf jaar van de Formule 1-kalender. Vietnam stapt in dat gat en zorgt dat Azië goed vertegenwoordigd blijft op de racekalender.

Nguyen Duc Chung, de burgemeester van Hanoi, is trots op de komst van de Formule 1 naar zijn stad. Hij denkt daarmee de metropool Hanoi, met ruim 6,5 miljoen inwoners, op de kaart te zetten. Het moet het toerisme naar Vietnam een grote impuls geven.

2 reacties op “Autorace Grand Prix F1 in 2020 in Hanoi (Vietnam)”

 1. Koos zegt op

  Ik ga zeker in de gaten houden of er dan speciale trips georganiseert worden vanuit thailand
  Een leuke trip vanuit Udon over land naar Hanoi.
  Of wie weet staat er nederlander op die wat wil organiseren tegen die tijd?

 2. Caspar zegt op

  Had ook graag gezien dat het in Buriram F1 kwam maar die valt uit de boot Jammer !!!
  Is een mooi circuit daar in Buriram is er zeker voor geschikt voor F1.
  Maar vietnam en hanoi proficiat komt goed uit hier is een Consulaat van Vietnam in de stad makkelijk voor een visum te aanvragen.

  Caspar


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website