Mobiele telefoons en andere digitale platvormen spelen een belangrijke rol in het liefdesleven van jonge Thai.

Wie in de Skytrian, een restaurant of op straat jonge Thai ziet staan of rondlopen zal in veel gevallen ook zien dat ze altijd druk in de weer zijn met hun telefoon. Dat is niet voor niets.

Digitaal contact

De digitale snelweg is voor jongeren een populaire manier om met elkaar in contact te komen en de liefde voor een ander te betuigen. Een onderzoek van het Mental Health Department van het Rajanagarindra Istituut vroeg jonge Thai op welke manieren zij contact zochten met potentiële liefdespartners. Hierbij de resultaten:

 1. SMS en tekstberichten (62%)
 2. Persoonlijk contact zoeken (52%)
 3. Hi 5 website (42%)
 4. MSN (38%)
 5. E-mail (32%)
 6. Facebook (15%)

.

En uiteindelijk seks…

Uit de resultaten van de enquête bleek ook 73% van de Thaise jongeren geloofden dat het verzenden van romantische berichten naar elkaar uiteindelijk zou uitmonden in seks.

2 reacties op “Mobiele telefoon belangrijk instrument liefdesleven jonge Thai”

 1. BA zegt op

  Klopt… De must have apps voor je telefoon in Thailand zijn zo ongeveer Whatsapp, Viber en Line. Zeg maar SMS’en/chatten met je mobiel. MSN raakt wat uit de gratie en Facebook hebben de meesten sowieso.

 2. Rick zegt op

  Dat is toch geen nieuws uit Thailand dit geld voor zo ongeveer alle jongeren op de wereld in de gebieden waar men een mobiele telefoon kan betalen.
  maar het viel me meer op dat je in afgelopen keer dat ik daar was echt bijna iedereen in de leeftijd 12 tot 50 jaar zo ongeveer iedereen continu druk ziet bellen sms en noem maar op vooral in Bangkok eo. Bijna nog meer als in Nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website