Eén van de bekendste en grootste kledingmarkten in Bangkok is de Pratunam Market (Thai: ประตูน้ำ). De naam Pratunam staat voor Waterpoort.

De markt bestaat uit winkels en vele kraampjes. De kraampjes zijn meer gericht op toeristen. Deze markt in gelegen bij de kruising van Ratchaprarop Road en Phetburi Road in het Ratchathewi district.

Deze markt is erg goedkoop als het gaat om kleding en textiel. Je kunt er ook terecht voor schoenen, mode-accessoires, horloges, handwerk en meer.

De Pratunam markt bestrijkt het hele gebied rondom het Amari Watergate hotel en de Baiyoke torens.

Video: Pratunam Market

Bekijk de video:

5 reacties op “Pratunam Market Bangkok: Kleding en nog meer kleding (video)”

 1. Sjaak zegt op

  Pratunam ….Another Watergate??? Haha…. Ik ben er al vaker geweest, jammer dat het geluid van de film de stemmen een beetje overstemde…
  Het ligt in de buurt van Pantip Plaza… MIJN favoriet…. dus het beste: de vriendin naar Pratunam sturen en ik naar Pantip en dan weer na een paar uur ontmoeten… heeft ieder zijn meug…

 2. ruud zegt op

  Heel gezellig buurtje. We hebben er heel wat keren in een Hotel gezeten.
  Was altijd leuk om in de avonduren even door de buurt te lopen.
  Overdag kon je de grote ronde lopen. Heel wat souvenirs en kleding gekocht in de loop der tijd. Ook voor computerliefhebbers een knots van een winkel vlak in de buurt.,

  Ruud

 3. Dennis zegt op

  ik neem aan dat je Central World en het daar tegenover gelegen Big C wel kunt plaatsen (of opzoeken op Google Maps). Dit is Ratchaprasong Road.

  Als je deze weg volgt dan zie je al het Novotel Hotel op de kruising Petchburi Road/ Ratchaprasong. Dit is al deel 1 van de kledingmarkt, want hier bevindt zich ook Platinum Mall, het MBK van de kledingmarkt (naast Novotel). Tegenover Platinum Mall en Novotel bevindt zich Amari Watergate Hotel. Rondom Amari & Novotel zijn nog diverse kledingwinkels te vinden (en tal van andere winkeltjes en restaurantjes). De meerderheid van de winkeltjes bevindt zich in de soi’s van Petchburi Road achter het Amarai Watergate. Dus vanaf de kruising Ratchprasong tot en met Soi 15 (Petchburi).

  Als je echt alles wilt bekijken ben je echt tenminste een hele dag bezig. Het is aan de ene kant een markt waar ook Thais en toeristen komen (steeds meer), maar ook waar handelaren (ook uit het Midden Oosten en Afrika) in het groot inslaan. Er zijn legio vrachtkantoortjes en je ziet in de winkels ook grote dozen staan klaar om verzonden te worden.

  Het gebied rondom Petchburi Road is echt “up and coming”, wat zich (helaas) ook vertaald in hogere hotelprijzen. Maar over het algemeen is de bedrijvigheid in het gebied toegenomen en zijn er veel restaurantjes en winkeltjes bijgekomen. Voorheen was Petchburi Road min of meer een straat vol met voornamelijk Opticiens (zeker gezien vanaf Phaya Thai), nu is het een heel ruim winkelgebied met voornamelijk kleding, maar ook Pantip Plaza ligt er middenin.

 4. Fransamsterdam zegt op

  Ik meen dat zelfs de onderste zeven verdiepingen van de Sky Baiyoke Tower helemaal volgepropt zitten met textielwinkeltjes. Broeken, schoenen, T-shirts, jurkjes, jasjes, hemdjes, alles metershoog opgestapeld, in de meeste ‘winkels’ is nog net één paadje waar je je doorheen kunt wringen, tot op het bot verveelde handelaren die maar zitten/liggen te wachten op een klant, je hebt geen idee meer waar een straat of een uitgang is, je wilt hier alleen maar zo snel mogelijk weg, waarheen maakt niet uit. Niet mijn favoriete plek.

 5. rene23 zegt op

  We gaan altijd met half lege koffers naar BKK en flink inslaan in Pratunam.
  Mijn vrouw kocht daar in het verleden veel mooie zijden sjaals voor minder dan 100 THB.
  Dit jaar voor mijzelf gekocht : 4 heel mooie overhemden en 2 korte broeken. Samen 2200 THB.
  Voor mijn vrouw 4 pashmina’s 320 THB.
  Er zijn ook een paar winkels op Ratchaprarop Rd waar alles te koop is om zelf kleding te versieren.
  Leuk om er heen te varen vanaf bobe market.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website