De Chatuchak weekendmarkt in Bangkok is de grootste weekendmarkt ter wereld. De markt bestaat maar liefst uit 15.000 marktkraampjes!

Indien je van winkelen en afdingen houdt is de weekendmarkt naast het Chatuchak park verplichte kost. Chatuchak of Jatujak (Thai:จตุจักร, Engels: Weekend Market) wordt ook wel de JJ markt genoemd. De markt is erg populair bij toeristen en buitenlanders maar ook bij de Thai zelf. In het weekend trekt de markt 200.000 bezoekers per dag (zaterdag en zondag) waarvan 30% buitenlanders.

Van alles te koop

Op deze markt zal je verbaasd staan over het enorme aanbod. Werkelijk van alles is er te koop. De prijzen zijn laag, dus ook Thai doen inkopen op deze markt. Het gaat dan niet alleen om de normale boodschappen, maar ook duurzame gebruiksgoederen zoals meubelen en huishoudelijke apparatuur.

Locatie Chatuchak weekendmarkt

De markt ligt naast het Chatuchak Park. Het snelst kom je er door de BTS Skytrain te nemen (Sukhumvit lijn). Uitstappen op het ‘Mo Chit’ station, vijf minuten lopen en je bent er. Je kan ook met de MRT metro: uitstappen op de stations ‘Kamphaeng Phet’ of Suan Chatuchak (Chatuchak Park) ook vijf minuten lopen.

De markt is geopend op zaterdag en zondag van 08.00 tot 18.00 uur.

Video

Een mooie en sfeervolle video over de markt en de mensen daar kan je hieronder bekijken:

[vimeo]https://vimeo.com/9573125[/vimeo]

6 reacties op “Chatuchak weekendmarkt Bangkok – de grootste ter wereld (video)”

 1. Rik zegt op

  Het blijft een heerlijke markt om overheen te lopen hoor. Wij maken er ook redelijk veel gebruik van met onze webshop de prijzen zijn hier zeer schappelijk zeker als je dan ook wat groter afneemt. Al met al een leuke dag vol shoppen en heerlijk eten.

 2. Christina zegt op

  Deze markt niet overslaan als je in Bangkok bent. Door de loop der jaren al heel veel mooie dingen gekocht.
  We weten ook precies waar de stops zijn of even met ice koffie af te koelen. Vaste winkeltjes waar ik koop hebben visite kaartje maar toch nog vragen welke Soi. Vooral poppenhuis artikelen en niet te vergeten het prachtige porcelain. We gaan in december en deze markt slaan we niet over.

 3. theoS zegt op

  Vroeger was deze markt op Sanam Luang en ik ging daar veel Zondags naar toe om een paar boeken te kopen. Toen deze markt opgeheven werd en de Chatuchak market geopend werd, ben ik daar een paar keer geweest, ik woonde er dichtbij, maar vond het een grote achteruitgang met Sanam Luang. Vreselijk heet en smerig, ik zag hoe er grote ijsblokken over de grond gesleept werden en afgeleverd werden bij de diverse stalletjes en daarna ijs in je drinken, goed voor de diarree. Ik geloof dat die ijsblokken nu om ong. 4 uur ’s morgens afgeleverd worden zodat het niet gezien wordt. Het is en blijft een onhygienisch land, niets aan te doen. Nog wat, wel eens dat vlees aan stokkies gegeten, zgn. varkensvlees? Nou, ze gebruiken daar ook hondenvlees voor, lekker.

 4. Jan zegt op

  Mijn reactie is wel laat maar dat komt omdat het artikel nu weer geplaatst is.
  De reactie van Kees vind ik zeer overtrokken want als je langer in Thailand verblijft leer je veel over hygiene. In Nederland moet je ook nooit in een restaurant in de keuken gaan kijken want dan eet je waarschijnlijk nooit meer buitenshuis. Thailand is Thailand en de Thai word ook oud dus niet over hygiene zeuren. Ik ken deze markt niet maar ik weet dat op deze markten het altijd druk en gezellig is. Dus ga zeker daar naar toe en eet de Thaise keuken met smaak vooral zeer pittig.

 5. Roy zegt op

  Op chatuchac is er ook de JJ mall.Een aangenaam winkelcentrum met 1200 winkels.
  En de food court daar is zeker een aanrader lekker en nog nooit ziek van geweest.
  Een gedeelte van de markt is ook tijdens de week open.

 6. Rick zegt op

  Om heel eerlijk te zien heel Bangkok is een grote openlucht markt vertel mij maar een in welk deel van de stad dat bij toeristen populair is geen markt staat. En al die kooplui hebben zo ongeveer om de 15 kramen toch hetzelfde spul wat ze verkopen dus ik zou er niet speciaal naar toe gaan hoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website