De Chatuchak weekendmarkt in is erg bijzonder. Deze markt is onmetelijk groot en er is werkelijk van alles te koop. Ben je in Bangkok ga er dan zeker eens kijken.

Er zijn in Bangkok veel dingen waar jij je over kan verbazen zoals de vele contrasten. Patserige rijkdom tegenover trieste armoede. Mooie tempels en afzichtelijk gebouwen. Luxe warenhuizen geflankeerd door eenvoudige straatverkopers. Wat zeker zal opvallen is de omvang van deze exotische metropool. Het woordje ‘groot’ is zeker van toepassing op de weekendmarkt met de naam Chatuchak.

Groot, groter, grootst

De Chatuchak weekendmarkt in Bangkok is één van de grootste markten ter wereld. De markt bestaat uit maar liefst 8.000 marktkraampjes! Chatuchak of Jatujak wordt ook wel de JJ markt genoemd. De markt is erg populair bij toeristen en buitenlanders maar ook bij de Thai zelf. In het weekend trekt de markt 200.000 bezoekers per dag.

Chatuchak: van alles te koop

Op deze markt zal je verbaasd staan over het enorme aanbod. Werkelijk van alles is er te koop. De prijzen zijn laag, dus ook Thai doen inkopen op deze markt. Het gaat dan niet alleen om de normale boodschappen, maar ook duurzame gebruiksgoederen zoals meubelen en huishoudelijke apparatuur. En natuurlijk is er ook eten in overvloed.

Waar moet je zijn?

De markt ligt naast het Chatuchak Park. Het snelst kom je er met de BTS Skytrain te nemen (Sukhumvit lijn). Uitstappen op het ‘Mo Chit’ station, neem uitgang 1, vijf minuten lopen en je bent er.

Je kan ook met de MRT metro: uitstappen op station ‘Kamphaeng Phet’ of Suan Chatuchak (Chatuchak Park); ook vijf minuten lopen.

De weekendmarkt is open op zaterdag en zondag van 09:00 – 18:00 uur en vrijdagavond van 18:00 – 24:00 uur.

Video: Chatuchak markt

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/1riNHBUYANU[/youtube]

6 reacties op “Chatuchak markt in Bangkok: groot, groter, grootst (video)”

 1. Christina zegt op

  Zeker doen mooie dingen te koop voor weinig. Zelfs vanuit Pattaya met de bus naar Ekamai over op Skytrain goed te doen. Vanuit Huahin mini bus en dan taxi naar Mochit. Als we in Bangkok zijn doen we het zelfs twee keer of meer want er is zoveel te koop en te zien. Uitrusten kan eventueel in een airco coffee shop vlak bij de uitgang. Let wel op roken is verboden op de markt maar er is op bepaalde plekken wel gelegenheid voor. Neem een plattegrond en hou de klokkentoren in de gaten want wij zelfs verdwalen nog wel eens ondanks dat we kaartjes hebben van de shops waar wij onze spulletjes kopen. Thailand loopt niet achter maar voor de nieuwste gadgets zijn hier te vinden. Let wel goed op je portemonnee. En vergeet niet het prachtige porcelain en de bloemen gemaakt van zijde of klei nergens goedkoper dan op de markt.
  Ga vroeg want het kan erg warm zijn.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Christina,

   Er gaat ook een bus rechtstreeks vanuit Pattaya naar het Mo Chit station.
   Zelfde busstation als voor de bus naar Ekamai. (Pattaya Nua)

   groet,
   Lodewijk

 2. Patrick zegt op

  Andere markten bevoorraden zich vaak hier…
  M.a.w. Hier vind je de laagste prijzen. En zelfs als je niet koopt, laat de kennis van de prijs je toe om op andere markten af te dingen… Omdat je inzicht hebt op de marges. Het is me reeds overkomen dat ik elders 50% kon afdingen nadat ik de referentieprijs gaf van deze markt…

 3. Kees kadee zegt op

  Ja iedere keer als ik in Bangkok verblijf ga ik altijd op zaterdag naar de markt ik kijk graag naar de dieren op de markt die te koop aangeboden worden vooral kleinen honden zijn in trek bij Chinese damens en ze krijgen het goed bij hun , voor de rest van de aangekleden dieren vrees ik altijd het ergste want een aan gekleed eekhoorntje klopt niet.maar lekker in de ochtend gaan want later op de dag is het erg heet.

 4. samee zegt op

  Mijn vriendin woont in de buurt van JJ market, een bezoekje aan deze markt staat dan ook regelmatig op het programma. Ik koop er zijde voor Nederlandse kennissen.

 5. theoS zegt op

  Wel leuk deze reacties. Ik heb er tegenover gewoond, Lad Phrao, toen het nog een onbebouwd stuk terrein was. Geen Chatuchak Market, geen Central en ook geen Express Way of tol weg. Het terrein was een braak liggend stuk land wat een grote modder poel was na een regenbui. De weekend market was toen op Sanam Luang waar ik Engels talige boeken kocht. Deze artikelen roepen altijd een hoop herinneringen bij mij op over het toen malige Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website