Chatuchak is een drieling

Door Redactie
Geplaatst in Markten, Shoppen
Tags: , ,
20 november 2015

De meeste toeristen zullen wel de Chatuchak weekendmarkt in Bangkok kennen, ’s lands grootste openluchtmarkt, waar in 8.000 stands werkelijk alles te koop is wat er maar te bedenken valt: handwerkproducten, mode, meubels, schilderijen, huisdieren, tuingereedschap, tweedehands boeken en souvenirs.

Minder bekend is dat er in directe omgeving twee andere, even interessante markten zijn: de Or Tor Kor versmarkt en de Rot Fai weekendmarkt. Bovendien is de Chatuchak weekendmarkt op vrijdagavond open voor de groothandel, waar kleding in bulk wordt verkocht en op woensdag en donderdag bestaat de koopwaar uit bloemen en planten.

Or Tor Kor versmark

De Or Tor Kor versmarkt is dagelijks geopend van 6 tot 18 uur. De markt, die geëxploiteerd wordt door de Marketing Organisation for Farmers, is een modelversmarkt: ruim opgezet, goed beheerd en goed gecontroleerd op voedselveiligheid. In 600 stands worden zowel groente, fruit, vlees en zeebanket te koop aangeboden als kant-en-klare maaltijden en desserts.

Rotfai weekendmarkt

De Rotfai weekendmarkt is op zaterdagavond geopend. Retro wagens, zoals het Volkswagenbusje en de kever, grote Amerikaanse pickups en wagens uit de jaren vijftig en zestig nemen bezit van een terrein bij een oude loods van de State Railway of Thailand. De antieke auto’s zijn interessant om te bekijken maar nog interessanter zijn de producten die verkocht worden, zoals ornamenten, meubels, auto-onderdelen: allemaal daterend uit de vorige eeuw en niet te koop op de meeste markten.

Wie zich na al dit marktbezoek wil verpozen, heeft de keuze uit drie parken: Chatuchak Public park, Wachirabenchatat park en het Queen Sirikit park. Het Chatuchak park met zijn grote vijver is ideaal om uit te rusten. Wie nog energie over heeft kan in het aangrenzende Wachirabenchatat park diverse sporten beoefenen, zoals voetbal, basketbal, badminton, zwemmen, kayak en aerobics. Het park heeft ook een 3,2 kilometer lange route voor bikers. Aan de westkant van het Chatuchak Public park bevindt zich het Queen Sirikit park. Het herbergt diverse soorten botanische planten, zoals 50 soorten lotus en zeldzame boomsoorten.

1 reactie op “Chatuchak is een drieling”

 1. Sjaak S zegt op

  Chatuchak is met de skytrain te bereiken (eindpunt Mo Chit en daar uitstappen). Als je dan door het park bij Chatuchak loopt (in het weekend), dan kun je een afkorting maken naar de ingang van de markt. Door de week kun je die afkorting niet maken, dan is het weliswaar open, maar de poort aan de Chatuchak zijde gesloten.
  Sta je nu eenmaal vóór de markt en je begint naar rechts te lopen, helemaal tot aan het einde van de markt en gaat dan weer naar links, begint een deel waar je alles voor aquariums en vijvers kunt kopen. In het weekend erg druk, maar meer keuze.
  Door de week (ik was er op een maandag), zijn veel winkels gesloten, maar nog steeds een groot aantal geopend en het is er stukken rustiger.
  Dus zou je op zoek zijn naar een paar leuke vissen, materiaal voor je vijver of aquarium, waterplanten, levendvoer etc. kun je daar iedere dag terecht.
  Je kunt er ook Koi’s in alle soorten en maten kopen. Een echte Koi handelaar zou daarvan afraden, want je weet nooit wat je voor vis in de vijver krijgt, maar als je – net als ik – niet zo gespecialiseerd bent en niet aan wedstrijden meedoet, kun je er heel leuke dieren krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website