Een partner vinden in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Relaties
Tags: , ,
24 november 2018

Niet alleen op dating sites, maar vooral in de toeristische centra in Thailand vind je ze met duizenden: meisjes die op zoek zijn naar een farang voor een relatie. Jong of oud, dik of dun, groot of klein, met lang of kort haar, sexy gekleed of simpel, kinderloos of met een kroost… keuze te over.

Zij hopen maar één ding: een farang te vinden. Voor één avond, voor de hele duur van zijn vakantie, of in het beste geval voor altijd. Het is daarom niet te verwonderen dat veel mannelijke toeristen, uit een resem van landen, alleen of met vrienden naar die centra in Thailand afzakken. In het thuisland hebben ze het dan wel over gaan vissen of duiken, of de prachtige Thaise natuur verkennen, maar eenmaal in Thailand zijn er plots heel andere prioriteiten.

En geef toe, er zijn slechts weinig plaatsen in de wereld, waar het vrouwelijk aanbod zo groot is. Je hoeft zelfs geen moeite of een voorstel te doen. Je wordt voortdurend aangesproken op straat: “I go with you…?”. En in een bar krijg je onmiddellijk gezelschap. Staat het je niet aan, wegsturen en haar plaats wordt ingenomen door een andere schoonheid.

Alhoewel de Filippijnen, Indonesië en Maleisië bij jonge mannen ook populair zijn, verkiezen toch velen van hen Thailand. Hun hoofddoel is niet onmiddellijk een partner te zoeken waarmee ze op een later tijdstip in het huwelijksbootje kunnen stappen. ‘Just for fun’ is bij jonge gasten meestal de motivatie. Een avondje uit in een bar met knap vrouwelijk gezelschap, gevolgd door een nachtje in het hotel. Meer hoeft dat niet te zijn. En de volgende dag… misschien hetzelfde meisje, misschien een andere schoonheid, dat zien ze wel. Er zijn trouwens kandidaten genoeg.

Een serieuze relatie

Voor mannen tussen de dertig en de vijftig ligt het soms anders. Uiteraard is voor velen van hen de fun belangrijk. Maar een aantal van hen wil meer. Misschien vinden zij in hun thuisland geen geschikte partner, of hebben zij er al een echtscheiding achter de rug of erger nog, zijn ze al weduwnaar. Sommigen gaan daarom in Thailand op zoek naar iemand die wat jonger is, met wie ze de resterende jaren van hun leven hopen door te brengen. Thaise vrouwen zijn nu eenmaal mooi en als de relatie lukt, ook heel trouw. Dat is bij hun zoektocht een belangrijk pluspunt.

De kans op het vinden van een trouwe partner en het slagen van een relatie ligt hoger, als je op zoek gaat bij de traditionele Thaise vrouwen. Het nadeel is echter dat deze vaak zeer weinig of geen Engels spreken. Daarenboven zijn ze minder te vinden op plekken waar je als toerist komt. Bovendien zijn deze vrouwen vaak te verlegen om zelf contact te leggen, omdat ze weten dat de communicatie niet zo vlot zal verlopen en ze daardoor gezichtsverlies kunnen lijden. Je zult dus zelf initiatief moeten nemen en een gesprek aanknopen.

De beste plekken om deze vrouwen te vinden zijn dus niet meteen in de toeristische centra in de omgeving van de bars. Je kunt ze wel ontmoeten in een shoppingmall, een park, of in steden die niet meteen bekend staan voor prostitutie.

Met toestemming overgenomen van www.thailand-info.be 

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Een partner vinden in Thailand”

 1. chris zegt op

  Het lijkt wel een artikel uit de Middeleeuwen.
  Geen woord over het echte zoeken en verkennen op het internet. En dan heb ik het niet over datingsites maar over Facebook, Instagram, Whatsapp, Line, Skype en vele andere appsen. Je hoeft echt niet meer te wachten met de start van het proces tot je eindelijk in Thailand bent. En als je echt serieus een Thaise partner doe je dat ook niet.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad, alsof er geen andere mogelijkheden zijn……
   Overigens vind ik dat het aan de haak slaan van – of beter gezegd: aan de haak geslagen worden door – een prostituee niks met het zoeken/vinden van een partner te maken heeft, maar dat suggereert het artikel wel. Bevelen we buitenlanders die een Nederlandse partner zoeken ook aan om naar de Amsterdamse Wallen te gaan?

 2. Stefaan zegt op

  Dat je voortdurend op straat wordt aangesproken door Thaise vrouwen is niet waar. Slechts in enkele straten in Bangkok en Phuket en heel wat straten in Pattaya. Gelieve de waarheid niet te verdraaien.

  Thaise vrouwen die niet in de bar-scène of massagesalons werken zullen maar zelden een buitenlander aanspreken.

  • Frans Nico zegt op

   Wat die laatste zin betreft is ook maar ten dele waar. Het is een wisselwerking. Het is heel eenvoudig om een praatje aan te knopen met een Thaise op elke locatie. Uit een ‘praatje’ kan veel meer voortkomen dan men denkt.

 3. l.lagemaat zegt op

  Wat een misleidend artikel, jammer voor de goedgelovige mannen.

  ” vooral in de toeristische centra in Thailand vind je ze met duizenden: meisjes die op zoek zijn naar een farang voor een relatie. … keuze te over.”

  Later wordt dat wat bijgesteld, de mannen zullen zelf actie moeten ondernemen, let wel vooral in steden, die niet meteen bekend staan om prostitutie!

  Blijft de vraag, ga je voor een echte vakantie naar Thailand? Of heeft deze vakantie een dubbele bodem?

 4. bob zegt op

  Uiteraard gaat deze bijdrage uitsluitend over mannen die meisjes/vrouwen willen ontmoeten. Ik wil er graag aan toevoegen dat hetzelfde geld voor mannen die jongens/mannen willen ontmoeten of vrouwen die jongens/mannen of vrouwen die meisjes/vrouwen willen ontmoeten. Thailand is van alle markten thuis.

 5. richard walter zegt op

  belangrijk is dat je bij een serieuze partner te maken krijgt met 2 voor nederlanders onbekende faktoren:
  1. de familie en de zorg voor de familie is erg belangrijk.
  ook de farang moet financieel meedoen.
  2. sinds 2000 is de gemiddelde nederlander niet meer die rijkaard die ooit door linkse regeringen werd gesuggereerd.
  de laatste 10 jaren zijn in thailand prijzen behoorlijk gestegen

  • Frans Nico zegt op

   Wat punt 1 betreft is dat niet meer actueel. Zeker niet als de vrouw in kwestie reeds eerder “getrouwd” is geweest.

 6. Leo Th. zegt op

  Wat een generaliserend artikel, de schrijver ervan gaat wel bijzonder kort door de bocht. Non-informatie, een tentoonstelling van zeer weinig kennis van de Thaise samenleving en enkel gebaseerd op zijn eigen beperkte fantasie wereldje. Egocentrische opstelling, waarbij hij doet voorkomen dat een bepaald soort vrouwen, geconcentreerd in enkele straten in een aantal Thaise steden, het gezicht van Thailand zijn. Eigenlijk suggereert hij dat alle Thaise dames loslopend wild zijn, op zoek naar een buitenlandse partner en genegen om van alles en nog wat te accepteren om haar doel te bereiken. Hij gaat er gemakshalve ook maar vanuit dat zowat elke mannelijke toerist van Thailand op zoek zou zijn naar een ‘partner’. Kortom, een stuitend verhaal waaaan ik verder geen woorden meer wil verspillen.

 7. Franky R. zegt op

  Het is een beetje vreemd omschreven, maar met één ding ben ik het wel eens met de schrijver.

  Liever echt contact met een dame (of heer, al gelang de voorkeur), dan het internet afstruinen.

  In de digitale wereld kan iedereen zich heel anders voordoen, dat wie hij of zij werkelijk is.

  En hoevaak heb ik wel niet vrouwelijk contact gehad, simpelweg door oogcontact en een eenvoudige conversatie?

  Ik denk dat ik jonger ben dan de meeste lezers op Thailandblog (45), maar ik geef de voorkeur aan IRL (in real life) contact dan het eeuwige gechat achter een beeldscherm….IMHO


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website