Goed nieuws voor iedereen met een Thailand Pass voor Test & Go (1 dag hotelquarantaine), men mag ook na 15 januari gewoon inreizen onder de afgesproken voorwaarden. 

Hoewel nieuwe inschrijvingen voor Test & Go niet meer mogelijk zijn, heeft het CCSA bevestigd dat reizigers die al een Thailand Pass of die tijdig hebben aangevraagd, Thailand mogen inreizen op de datum die ze hebben opgegeven. Er is dus GEEN einddatum (dus 15 januari is geen einddatum!).

Verder meldt Richard Barrow dat zijn bron bij de consulaire afdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft laten weten dat Thailand Pass-houders met Test & Go, hun aankomstdatum mogen wijzigen naar een eerdere datum. Daarvoor moet je per-email contact opnemen met tfcovid19@mfa.go.th. of als je naar Phuket gaat met  phuket.thailandpass@gmail.com.

14 reacties op “Update: Reizigers met Thailand Pass voor Test & Go mogen ook na 15 januari inreizen”

 1. jan zegt op

  Ik hoop het echt voor de mensen die al een thailandpas hebben.
  Zij zijn al in het bezit van hun tickets die ze betaald hebben. Er wordt hier, soms gemakkelijk over gedaan….OK dan vlieg je maar naar Phuket. Maar zo simpel ligt het bij veel mensen niet. Niet alle maatschappijen vliegen op Phuket. Je betaald bij veel maatschappijen omboekingskosten. De meeste mensen die er nu voor kiezen om naar Thailand te reizen, zullen mensen die al een band hebben met Thailand hebben. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat mensen die nog nooit in Thailand geweest zijn vrijwillig in quaranteine gaan en door de administratieve rompslomp worstelen.
  Ikzelf ben in de Covid periode die ondertussen meer dan 2 jaar duurt, al tickets kwijt geraakt waar ik uiteindelijk geen enkele vorm van vergoeding voor heb teruggekregen. Het nog eens meemaken zou extra pijn doen. Ook door het feit dat je er weinig zelf kun aan veranderen.
  Ikzelf ben in Thailand binnen geraakt op 12 Dec en leef mee met alle mensen die nog willen komen, en hoop van harte dat ze kunnen vertrekken en een negatieve PCR test afleggen zowel voor, als na net vertrek naar Thailand.

 2. Rob zegt op

  Dat is eindelijk goed nieuws, ik hoop alleen niet dat ze het de komende week weer veranderen.

  De afgelopen dagen heb ik het via de diverse kanalen wel 3 tot 4 keer zien veranderen, wat niet perse wil zeggen dat dit door de overheid komt, het kan ook komen doordat reporters niet goed luisteren of doorvragen.

  Het fijnste zou zijn als de organisatie die de passen uitgeeft nu iedereen met een pass een mail zou sturen waarin dit definitief bevestigd wordt.

  Ik print voor de zekerheid alles uit van de berichten die ik op internet vind, ook van de ambassade, zodat ik straks op het vliegveld niet meer geweigerd kan worden, je weet maar nooit.

  • Jan zegt op

   Ik was een van de eerste die de Pass aangevraagd heeft en hier op het Thailand blog de procedure uitgelegd.
   Wat je nodig hebt en hoe te doen.
   Ik had woensdag werkelijk een hart verzakking toen ik horde van de 10de januari slut het.
   Dan ineens bij Richard Barrows Facebook pagina dat de datum de 15de werd, waarop weer een update bij hem maar dan door een official die hem belde en waarop er weer een update was met No cut off date.
   Wat zijn we blij mijn vriendin is in de hemel en ik ben erg blij.
   Ik ga op de 20ste naar Thailand

   Groet,

   Jan van Ingen

   • Jan Tuerlings zegt op

    Happy for you. Ik vlieg ook de 20ste. Anulleerde reds mijn hotel en vluchten om via de sand box entree te gaan. Nu alles weer omzetten. Wel heel veel stress zo. Weer nieuwe vluchten en hotel boeken. Gelukkig boejte ik bij qatar maar daar op hun site veel bugs, dus ik weet nog niks van voucher/refund. Zond mail maar nog geen antwoord?! Hotelboekingen veranderen en refunds met Agoda verliepen top. Veel succes iedereen.

 3. wibar zegt op

  Fantastisch nieuws als ze er tenminste verder tussentijds niet aan veranderen. Want deze garantie is al eerder gegeven en werd onlangs toch weer in discussie gebracht. Ik ga er maar vanuit dat ik gewoon afreis op de 20e aankomst 21e en slechts 1 dag in afwachting van de uitslag van de PCR test in mijn quarantaine hotel hoef te verblijven. Oeff weer een beetje stress minder lol

 4. Peter zegt op

  Het blijft Thailand dus maar afwachten hoe vaak iets nog veranderd.
  Het verbaasd me wel dat mensen gelijk plannen gaan maken en boeken na de bekendmaking van nieuwe plannen of beleid.
  Als je in Thailand woont of er voor een langere periode naar toe gaat kan ik het nog begrijpen maar als gewone toerist zou ik er toch nog even wegblijven.
  Vandaag een go om te gaan , volgende week een wat veel besmettingen en er is weer een no go.
  Dus ik zou nog even geduld hebben en men zonder beperkingen kan reizen.

 5. chris zegt op

  Al die blijdschap is volgens mij onder voorbehoud.
  Als het aantal besmettingen met Omicron blijft stijgen gaat het land weer op slot voor buitenlanders, voor iedereen en wel onmiddellijk.
  De ‘militaire’ regering is als de dood voor de onzichtbare vijand hoewel ik geen berichten zie over volle IC units. maar dat was en is geen criterium voor meneer Anutin.
  Als men het virus (in al zijn varianten) zou kunnen tegenhouden met containers, zagen de vliegvelden er heel anders uit.

  • Ik neem aan dat ze in Thailand ook het nieuws in andere landen lezen? Engeland, Denemarken en Israel hebben al besloten dat Omicron maar gewoon rond moet gaan, ze kunnen het toch niet stoppen en de ‘boosterprikken’ helpen nauwelijks. Ik ken 2 relatief jonge mensen die volledig gevaccineerd zijn en een boosterprik hebben gehad. Allebei nu besmet met Omicron.

   • chris zegt op

    Mijn schoonfamilie kijkt nog niet eens naar het Thaise nieuws op TV……..\

    Dus ik heb er een hard hoofd in dat men de buitenlandse media volgt, nog afgezien van het taalprobleem.

    • Tino Kuis zegt op

     We hebben het niet over jouw schoonfamilie, chris, maar over Thaise wetenschappers en beleidmakers.

     • chris zegt op

      Peter had het over ‘Ze”…..

   • Tino Kuis zegt op

    Het is al vrij zeker dat Omicron hoewel besmettelijker toch minder ernstige ziektebeelden of sterfte ten gevolg heeft. Daarom zou het heel verstandig zijn geen al te krachtige en ontwrichtende maatregelen te nemen om dit schattige variantje te weren. Ik hoop dat Thailand zo verstandig is dit in gedachten te houden.

    Vaccinaties houden maar in zo’n 50% besmettingen tegen. Ze verminderen wel ernstige ziektebeelden en sterfte met 80-90%. Voor Omicron weten we dat nog niet heel zeker, maar waarschijnlijk verminderen ook daar vaccinaties ernstige complicaties maar in mindere mate. Vaccinatie blijft dus aanbevolen.

    Als straks ook Afrika voor een groot deel gevaccineerd is moeten we de meeste ernstige beperkingen zoals lockdowns en reisbeperkingen opheffen. Open de winkels, de cultuursector, de sport en het toerisme. Misschien zullen we soms mondkapjes en afstand bewaren kunnen adviseren maar niet meer verplicht opleggen. Terug naar bijna normaal.

  • Dennis zegt op

   Juist daarom is het goed dat de Thailand Pass blijft voor bestaande t&g. Omdat het geen toeristen zijn, maar mensen met een band met Thailand; pensionado’s, expats, partner en kinderen daar. De aantallen zijn laag, de kans op omicron ook. Het risico is dus zeer laag, ontzeggen van toegang zou een breuk van vertrouwen zijn, die uiteindelijk duur kan uitpakken voor het toerisme in het land

 6. Ronald LANGEZAAL. zegt op

  Hallo allemaal Thailand genieters
  Ik heb een Test &go 1 nacht verblijf hotel met PCR test
  Gister geland 10 januari Bangkok om 3 uur tHaise tijd,
  Aankomst het is heel goed geregeld daar ,
  Eerst thailand pas laten. Zien als je het vliegtuig uit stapt,
  Op naar de douane formulier in geduld ,nederlands PCR test laten zien ,
  Thai pas laten zien en visum,
  Ze vragen welk hotel je verblijft ook bevestiging van laten zien ,
  Was binnen een uur klaar,
  Door de douane heen
  Bij de uitgang van het vliegveld ,
  staat het hotel wat je geboekt had op je te wachten
  Om je naar het hotel te brengen zit bij de prijs in begrepen en de PCR test ook ,
  Bij het hotel aangekomen ingecheckt ,
  Werd naar de kamer begeleid ,
  Daar moest ik blijven ,dat is geen straf na de 11uur vliegreis,
  Eten werd gebracht op de kamer,
  Om 7 uur een PCR test gedaan beneden buiten in een wit tentje,
  Waar een maan mannetje in een luchtdicht wit pak verscheen,
  Test afgenomen ,
  Kon weer terug naar de kamer ,
  Waar ik moest blijven tot de volgende morgen,
  Morgen om 7 uur om ontbijt en de uit slag,
  Het was oké,
  Kreeg een test mee om na 5 dagen in televeren in de stad dorp plaats waar je ook bent bij een ziekenhuis of dokter ,
  Weet niet of ze dat controleren ,
  Ben nu weer zo vrij als een vogel om te gaan reizen door Thailand voor 2 maanden ,
  Wordt straks naar het vliegveld Bangkok gebracht door het hotel,
  Om naar Chiang mai te vliegen met Thai vietjet air kost maar 23 euries voor 1 uur en 20 min,
  In Nederland geboekt bij mytrip ,
  Geen zorgen of stres Het valt allemaal reuze mee,
  Top geregeld daar ,
  Ik Wens iedereen een behouden vaart
  Gegroet ronald


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website