Thailand Pass update (2)

Door Redactie
Geplaatst in Reizen, Thailand Pass QR-code
Tags:
16 november 2021

(oatautta / Shutterstock.com)

Tanee Sangrat, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft een aantal  updates over het THAILAND PASS-systeem gedeeld:

 • Op 15 november 2021 heeft het Thailand Pass systeem in totaal 190.598 aanvragen geregistreerd, waarvan in totaal 150.966 zijn goedgekeurd (waaronder 75.944 automatisch goedgekeurde aanvragen).
 • Er circuleren foto’s op sociale media met onjuiste informatie over lange wachttijden op de luchthaven. Dit zou te maken hebben met het feit dat de Thailand Pass QR-code niet te gebruiken zou zijn. Een ander gerucht is dat ambtenaren alsnog alle documenten willen zien zelfs nadat de QR-code is getoond. Dat is niet juist.
 • Reizigers hoeven reizigers alleen de QR-code van Thailand Pass te laten zien. De ambtenaren willen uitsluitend een bewijs zien van een negatieve RT-PCR-test die binnen 72 uur is afgenomen en de instapkaart. De ambtenaar op de luchthaven scant de Thailand Pass-code van de reiziger en registreert de reisinformatie (vluchtnummer en stoelnummer) van de reiziger, waarna reizigers kunnen doorlopen naar immigratie.
 • Op dit moment komen dagelijks ongeveer 2.000 tot 6.000 reizigers Thailand binnen via Suvarnabhumi Airport. Het merendeel van de reizigers arriveert in de vroege ochtend en middag (vooral op maandag en vrijdag). Reizigers die in deze specifieke periode aankomen, moeten dus even wachten tot ze aan de beurt zijn, maar zullen niet gevraagd worden om alle documenten te tonen die gebruikt worden om een Thailand Pass QR-code aan te vragen.

» Laat een reactie achter


Rating: 4.18/5. From 11 votes.
Please wait...

8 reacties op “Thailand Pass update (2)”

 1. Jozef zegt op

  Beste redactie,
  Bedankt voor deze belangrijke update, hetgeen op sociale media gepuwd wordt lees ik niet omwille van niet correcte mededelingen.
  Echter wat te doen indien een ambtenaar toch alle dokumenten wenst in te kijken ?
  Denk dat het niet oppurtuun is om met deze man/vrouw in discussie te gaan niet ??
  Gewoon hopen dat alles verlopt zoals gemeld, maar….you never know !!!

  Grtjs, Jozef

 2. emile zegt op

  het klopt helemaal wat hier boven staat
  wij kwamen aan en er stonden 300 stoelen, voor t geval er een vliegtuig eerder was, er waren ongeveer 25 behulpzame dames die alles nakeken en binnen 30 minuten ( die je anders voor de douane moet wachten) stonden we bij de caroussel onze koffers op te wachten

  • Erik2 zegt op

   Ik heb nog nooit voor de douane hoeven wachten, wel voor immigratie.

  • Arjen zegt op

   Voor de douane hoef je bijna nooit te wachten? Zeker niet als je nog bij de caroussel op je koffer staat te wachten? Wel is de wachttijd bij immigratie vaak wat aan de lange kant.

 3. Leen zegt op

  Bij aankomst staan er inderdaad een aantal stoelen klaar waar je op moet gaan zitten, vervolgens zorgen ze dat iedereen de juiste papieren al in zijn of haar handen heeft. Hierom gaat het daarna juist heel snel en duurt het totaal tussen de 5 en 10 minuten.
  Dit is naar mijn mening iets dat ze goed geregeld hebben.

 4. Mathias zegt op

  Ik ben 12-11 geland en was binnen 15 minuten door de douane, goed georganiseerd en geen gekke zaken.

  Wel daarna 30 minuten moeten wachten voor taxi naar het uitverkozen hotel. Onderweg naar hotel bij kliniek voor de verplichte test (totaal 10 min) en toen een erg vlotte checkin bij het hotel.
  Ik kreeg 9 uur na test de negatieve uitslag en was toen vrij man.

  Al met al zeer soepel gegaan en prima organisatie.

  • Is geen douane maar immigratie/paspoortcontrole. Op een of andere manier blijft iedereen dat maar door elkaar halen.

   • TheoB zegt op

    Ik neem aan dat Mathias en al die anderen denken dat ze een waarde van US$20.000 of meer vertegenwoordigen en zichzelf dus moeten aangeven bij de Thaise douane. 🙂

    Even serieus: ik denk dat het door elkaar gehaald wordt omdat er vroeger bij de Nederlandse/Belgische landsgrensovergangen geen bordje immigratie stond, enkel het bordje douane.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website