Op vakantie willen we allemaal …. maar velen nu even niet. Om reizigers tegemoet te komen, biedt de ANVR samen met garantiefonds SGR een mogelijkheid voor het omboeken of annuleren van de reis.

De reisbranche wordt op dit moment zwaar getroffen, waarbij de reiziger niet kan genieten van zijn geboekte reis. Om de reiziger à la minute terug te betalen, kan de reisonderneming met cashflow-problemen te maken krijgen. Om dit te voorkomen heeft reissector ANVR samen met SGR de Corona-voucher in het leven geroepen.

Deze valt dan ook onder dekking van dit garantiefonds, waardoor reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Op een tijdstip waarop de reiziger weer aan vakantie denkt -wel binnen 1 jaar na uitgifte- kan hij deze voucher, die alleen kan worden uitgegeven door deelnemers aan SGR en voldoen aan de door SGR gestelde eisen, inwisselen bij een ANVR-reisonderneming.

ANVR en SGR willen hiermee zowel de reiziger de mogelijkheid bieden om op een later tijdstip de reis van zijn leven te maken als de reisonderneming de mogelijkheid geven in deze bizarre situatie zijn reisonderneming gezond te houden. Op www.anvr.nl staan tal van antwoorden op veel vragen die reizigers hebben rondom het Corona-virus en reizen.

De ANVR benadrukt dat het niet mogelijk is een Corona-voucher met SGR-dekking uit te geven voor losse vliegtickets. ‘De verkoop daarvan viel en valt niet onder de SGR-dekking.’

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website