Volgens Richard Barrow is er nog steeds verwarring over het Test & Go programma. Wat wel duidelijk is, is de opschorting van nieuwe aanvragen tot minstens eind van deze maand. Maar wat is het lot van de duizenden die succesvol een Thailand Pass hebben aangevraagd voor Test & Go en deze maand zullen aankomen?

Volgens Natapanu, de plaatsvervangend woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die tijdens de persbriefing sprak, is er nog geen definitieve beslissing was genomen. Een senior TAT-manager zei ook dat er nog geen einddatum bekend is, ondanks dat Thaise media de datum van 15 januari noemen als uiterste inreisdatum voor Test & Go.

Barrow vroeg het aan de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken en die zegt ook dat er nog GEEN definitieve datum is afgesproken. De huidige Test & Go-registranten kunnen in ieder geval tot en met 15 januari inreizen. De Thaise autoriteiten zullen vervolgens de komende dagen opnieuw gaan bespreken wat ze gaan doen met toeristen die na deze datum zullen aankomen. Hopelijk kunnen ze alsnog naar Thailand en het gaat maar om  4.900 personen.

Zo gauw er meer bekend is zullen wij het melden op Thailandblog.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

41 reacties op “Nog onduidelijkheid over Test & Go maar je kan tot en met 15 januari inreizen”

 1. Chris zegt op

  Volgens de gegevens van de CCSA zijn er niet 4,900 maar 16,364 personen met een Thailand Pass en Test&Go die tussen 15 en 31 januari gingen arriveren.

 2. Sal zegt op

  Op goed geluk dan maar. 15 november had ik de Thailand Pass binnen voor een vlucht op 8 februari naar Bangkok via KLM. Ik sta zo’n beetje iedere dag klaar om de boel eventueel te annuleren en alles om te zetten naar een Phuket-Sandbox-pakket. Ik hoop dat de CCSA de komende week de beslissing kan nemen.

  Voor een ieder ander die naar dit mooie land wil reizen en nog geen toestemming heeft hoop ik dat de regels snel versoepelen. Ik gun jullie een goede vakantie maar vooral meer inkomen voor de Thaise inwoners die van de toeristen leven.

 3. Jan zegt op

  Wat moet ik nu doen dan? Mijn vlucht vertrekt op 15 januari vanuit Brussel.
  De tijd begint wel erg te dringen nou…. Moet ik nu al alles omzetten naar Sandbox?
  Moet ik dus ook een nieuwe pas aanvragen?
  Het is om gek van te worden het is dat mijn vrouw al op 1 januari is vertrokken en dat ik haar zou na reizen anders trok ik de stekker eruit…

  • Henk zegt op

   Het enige advies is : boek de vlucht om naar 13 januari (zelfde prijs). De Thailand Pass is geldig vanaf 3 dagen voor de geregistreerde dag tot 3 dagen na de geregistreerde datum.
   Zie de tekst hieronder die ik deze week ontving van de Thaise ambassade in Den Haag.

   Dear Sir,

   Your approved Thailand Pass can be used max 72 hours before or after your original arrival date

   Kind regards,

   Sterkte,
   Henk

 4. wibar zegt op

  Heerlijk die onduidelijkheid. Zo ontzettend Thais lol. Ik heb een test en go pass met afreis op 20 januari a.s.. Grote vragen zijn nu:
  1. Wanneer is er duidelijkheid ?
  2. Stel dat je voor het Phuket Sandbox pakket wilt gaan. Betekent dat een nieuwe Thailand Pass aanvragen ?
  Iemand met name over de laatste vraag daar duidelijkheid over ? Alvast bedankt voor jullie reacties.
  Mvg. Wim

  • Netty zegt op

   De 2e vraag heb ik deze week voorgelegd aan de Thaise ambassade. Zij hebben dit doorgezet naar de ambassade in Thailand. Binnen 2 tot 3 dagen zou ik bericht ontvangen of de Thailand pass opnieuw aangevraagd moet worden voor de sandbox , of dat de reeds goedgekeurde pass aangepast kan worden. Helaas nog geen bericht ontvangen.

 5. Robin zegt op

  Wij worden ook een beetje gestoord van alle onduidelijkheid. We gaan zondag definitief beslissen of we gaan op 3 febr. want dit is ook geen doen, elke dag stress van en niet zoals normaal: voorpret!

 6. Rob zegt op

  Deze onzekerheid is toch killing, wij vliegen in principe 16 januari onder test en go, maar nu nog steeds geen 100% zekerheid of we moeten annuleren of niet.
  Een sandbox of AQ is voor ons geen optie, kom op Thailand schep eens duidelijkheid!

 7. José zegt op

  Het Sandbox model is wel uitgebreid.
  https://www.tatnews.org/category/thailand-tourism-news/

 8. Johan zegt op

  Ik vertrek op 15/01 vanuit Brussel en aankomst op 16/01 met test en go, al mail gestuurd naar thai Airways maar geen antwoord.
  Ik weet ook niet wat te doen?

  • Jan zegt op

   Ik zit in hetzelfde vliegtuig…heb ook nog geen reactie gehad…

  • Jan zegt op

   Ik kreeg zojuist bericht van de Thaise Ambassade nadat ik eerst een link kreeg met daarin stond dat het inreizen tot de 15de gold….

   Dear Sir,

   Just received the info from my superior that until further notice, you can use your approved tes&go Thailand pass.
   We will update our website in due time

   Kind regards,

 9. piet zegt op

  Als alles mee zit kan ik nu op geplande vlucht KL819 van 10 januari met KLM naar Bangkok
  met mijn test en co die gelukkig is opgerekt naar 15 januari

  en daarna blijft een vraagteken wordt beslist voor de datum van 15 januari

  Volgende hoepel waar door moet Vlucht KL819 is komen te vervallen.
  oke even geduld houden met KLM

  Anders omboeken naar een andere maatschappij die wel vliegt op 10 januari
  Is spannend maar niet het eind van de wereld

  gr Piet

  • Ronald zegt op

   Maat van mij op dezelfde vlucht.
   Meteen omgeboekt

 10. Philippe zegt op

  Ze maken het echt niet gemakkelijk voor al diegene die een Thailand Pass in hun bezit hebben waarvan de afreis voorzien is na de 10de of 15de januari aanstaande.
  Is het nu echt zo moeilijk om zwart of wit te zeggen ? … de actuele “grijze zone” zet al diegene die hiervoor in aanmerking komen in een “pat situatie”, m.a.w. ge kunt niet meer voor of achteruit met alle mogelijke sentimentele en financiële gevolgen .., echt niet leuk om geen beslissing te kunnen nemen, zijnde “alles afboeken” of alternatief zoeken / uitwerken.

 11. UbonRome zegt op

  persoonlijke mening voor een ieder diewil om boeken of in de nabije toekomst weer naar ‘t land van de glimlach wil of dient te reizen,

  geef iets meer uit aan een ticket vlieg in op een sandbox luchthaven… zo hou je ook in situaties als de huidige t meeste kans om na enkeledagen vacantie (als quarantene gehandhaafd blijft) door te kunnen reizen naar je bestemming buiten de zandbox gebieden.

  de TAT Tourist Authorities geven al aan door hun uitbreiding dat hier vrij stevig op wordt ingezet, ik persoonlijk verwacht dus dat T&G in reizen nog wel even op zich zullen laten wachten… en mochten deze wel terug komen.. dan is wet een extra binnenlandse vlucht de nood geklaart.

  dus Ik ben positief en ga zo mijn aflopende vlucht-vouchers van vorig jaar omzetten naar Juni/juli en December/Januarie vluchten op Sandbox bestemmingen

  ik zit liever een week in krabbi of op phuket aan t strand dan ik een hotelkamer in BKK, en di ehonderd euro meer per ticket heb ik er graag voor over… prijzen zullen nu wel snel gaan stijgen.. dus maar snel even e.e.a. vast leggen

  Groet,
  Erik

 12. Ronald zegt op

  Beste allemaal

  Ik zit nu sinds afgelopen dinsdag in Thailand
  Het is hier ook gesprek van de dag omdat nog diverse vrienden moeten komen de 11de
  Krijg net E-Mail van royalvacationtours waarin Staat tot en met 15de aankomst test en go
  Checkt it out.
  Deze lijkt mij vrij definitief en ik denk ook strikt.
  Dus aankomst op de 16de gaat lästig worden denk ik want diegene heeft zijn Thailandpass op de 16de staan.

  De vriendelijke groeten Van Ronald

 13. Sal zegt op

  Beste mensen,

  Ik snap de bovenstaande reacties en alle onzekerheid. Voor mijzelf houd ik alleen de informatie van de TaT aan. Zij zijn voor mij het officiële kanaal. Het bijzondere is dat ze sinds het laatste bericht juist zaken hebben verruimt (meer landen worden toegelaten en de sandbox is iets uitgebreid).

  De website zegt verder: Vertaald: “Toegangsmaatregelen voor reizigers die hun Thailand Pass QR-code hebben verkregen vóór 22 december 2021, met geplande aankomstdata in Thailand vanaf 24 december 2021, worden momenteel beoordeeld door de CCSA. De TAT Newsroom zal een update geven via http://www.tatnews.org zodra de officiële informatie beschikbaar is.”

  Ik verwacht de komende week van de Thaise overheid hier berichten over. Echter komt er een moment (ik vertrek 8 februari) dat als er geen duidelijkheid wordt gegeven ik alles annuleer/omboek naar een Phuket Sandbox. Ik ga dan ook alles opnieuw aanvragen qua Thailand Pass. Ik neem dan het zekere voor het onzekere want het is nog niet duidelijk of de oude Thailand Pass ook voor de Sandbox geldig is.

  Veel sterkte allemaal met al deze onduidelijkheden.

 14. Jan zegt op

  Volgens de Thaise Ambassade is de datum 15 januari ingetrokken….
  Test & Go (EQ) QR code holders can still enter Thailand under this scheme. (⚡️cut-off date of 15 January 2022 has been revoked.⚡️)

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/going-to-thailand-16dec21?cate=5f4cc41880d7525ade115872

 15. Johan zegt op

  Ik vertrek vanuit Brussel op 15/01 en aankomst BKK op 16/01 rond 8:00 s’morgens met thai pas test & go.
  Kan dit nog want volgens ik lees is het afgelopen om middernacht?
  Al uren proberen te bellen naar de ambassade in Brussel maar geen antwoord, ook al mail gestuurd naar Thai Airways maar ook geen antwoord.
  Iemand die raad weet? Dank.

  • stefan zegt op

   Vanmiddag heeft mijn vrouw de Thaise ambassade (den haag) gesproken; ze weten ‘t zelf niet… Blijft gewoon wachten op duidelijkheid.
   Ik kreeg onderstaand antwoord op da vraag of ik met mijn Test en Go Thailand binnen mag met mijn familie :
   Dear Sir,

   Just received the info that, until further notice, you can use your approved tes&go Thailand pass.
   We will update our website in due time

   Kind regards,

 16. Frank B. zegt op

  Ik heb vandaag ook nog navraag gedaan bij de Thaise ambassade in Den Haag. Zojuist kreeg ik de onderstaande link toegezonden van de ambassade:
  https://hague.thaiembassy.org/th/content/going-to-thailand-16dec21?cate=5f4cc41880d7525ade115872

  Hopelijk kunnen jullie we wat mee. Het blijft super irritant voor de mensen, die niet uiterlijk de 15e meer kunnen inreizen. Wij hebben mazzel, omdat we zondag vertrekken en in BKK op de 10e aankomen.

  • Cornelis zegt op

   Frank, de tekst waarvan je de link plaatst zegt juist dat die datum van 15/1 is ingetrokken.

   • stefan zegt op

    Ja zo lees ik dat ook, hier staat dat de “cut_off” datum van de 15e is ingetrokken…

 17. Denise Fransz zegt op

  Nog net op tijd in Bangkok onder Test &go. Over 3 dagen reizen wij af naar Phuket waar we nogmaals de test moeten ondergaan. Hebben wij ook een bewijs nodig dat we tenminste 6 dagen in hetzelfde hotel verblijven?

 18. Marriemar zegt op

  Vanuit de ambassade in Den Haag hebben wij het volgende vernomen:
  Alle aanvragen van de Thailand pass op basis van de test&go mogen TOT 15 januari 2022 het land inreizen. Daarbij kan men gebruik maken van dezelfde Thailand pass (dus zonder een nieuwe aan te hoeven vragen) met een verschil van max. 72 uur. U mag dus tot 3 dagen eerder (of later) Thailand inreizen met dezelfde Thailand pass en daarbij gebruik maken van de 1 daagse quarantaine regeling, zolang de inreis maar voor 15 janauri plaatsvindt. Indien iemand hierbij hulp nodig heeft is Traveldocs (in Hoofddorp, NLD) een aanrader, zij helpen met het visum, de Thai pass en verzekering!

  • Cornelis zegt op

   Dat is dan weer in strijd met wat diezelfde Ambassade vandaag op de website mededeelt – die.’vervaldatum van 15/1 is ingetrokken ….
   ‘Test & Go (EQ) QR code holders can still enter Thailand under this scheme. (⚡️cut-off date of 15 January 2022 has been revoked.⚡️)’
   Ohh, Thailand toch, waarom is het nou zo moeilijk om eenduidige informatie te verstrekken…..

   • Frank B. zegt op

    Eens Cornelis. Ze moeten bijvoorbeeld gewoon zeggen: aankomst in BKK op 15 januari voor 24:00 uur.
    Dan is het duidelijk.

 19. Jos zegt op

  Het moet niet gekker worden. Heb net een ASQ hotel geboekt voor 7 dagen en nieuwe Thailand Pass aangevraagd

 20. frank zegt op

  Dus nu is de datum van 15 januari weer ingetrokken? Als 15 januari revoked is, is er dus geen einddatum. Dus voorlopig kunnen we wel weer heen met de QR code, totdat er anders besloten wordt. Veranderd nu per uur zo ongeveer.

 21. Jos zegt op

  Kan iemand mij het email adres Van Thailand Pass geven. Nu staat er inderdaad bij de ambassade het bericht dat de datum van 15 januari niet doorgaat. En ik heb net een aanvraag voor 7 dagen quarantaine ingediend. Die kan dus vervallen.

 22. Philippe zegt op

  Dit daarjuist gelezen !
  The CCSA has just confirmed that although new registrations for Test & Go remain suspended, travellers who have already been approved can enter #Thailand according to the conditions and on the date they requested, until this order changes. There is NO cut off date.
  Dus die verhalen van 10 en 15 januari kloppen langs geen kanten, althans zo begrijp ik het.

  • Alex zegt op

   Ik heb dit ook gelezen. Richard Barrow (wie kent hem niet) heeft het ook bevestigd.
   Het zou inderdaad prachtig zijn 1 dag quarantaine.

 23. Frans Pattays zegt op

  Voor al degenen die al een Thailand pass hebben voor Test&go:
  Thai News report meldt:
  “The CCSA has just confirmed that although new registrations for Test & Go remain suspended, travellers who have already been approved can enter #Thailand according to the conditions and on the date they requested, until this order changes. There is NO cut off date.”

  Grote opluchting voor veel mensen denk ik.

 24. Roopsoongholland zegt op

  Morgen kan ik naar Thailand vliegen,
  Onder voorbehoud van het laatste papiertje zijnde negatieve RT- PCR test.
  Dat is de reisstress nu.
  Visum Thai embassy The Hague: binnen 3 dagen. Top geholpen.
  Thailand Pass: binnen 4 dagen. Top
  In december.
  Dus niets dan lof hiervoor.
  Nu wacht ik op het laatste Covid documentje.
  RT-PCR.
  Het virus is onzichtbaar en het hele proces was stressful
  , maar geen enkel verwijdt aan government ,
  We zullen het morgen weten of ik ga of niet.
  Heb de hele wereld bereist de afgelopen bijna 70 jaar , echt zonder zorgen althans zoals nu. maar mijn hart ligt in Dus go en niet verder wachten.
  Mijn risico .. ok helder.
  D
  wil ik mijn verjaardag 70 pie vieren kab fen.
  Zoals 68 twee jaar geleden .
  1 document

 25. Harry zegt op

  Ik heb mijn Thailand pass op grond van Test & Go op 15 december 2021 ontvangen. Nu staat op die Pass onderaan in een blauw vak Sandbox. Ik heb ook een bewijs van 1 overnachting meegestuurd. Buiten de onduidelijkhed of Test & go na 15 januari nog geldt vraag ik mij af of ik nu een Test & Go pass heb of een SandBox pass. Aankomst is gepland in BK op 26 januari 2022. Heeft iemand dezelfde ervaring?

  • stefan zegt op

   Sandbox in bkk lijkt mij niet correct… Wat een zooitje… Sterkte

  • Frans Pattays zegt op

   Dan is er inderdaad wat fout gegaan.
   Ik heb de Thailandpas op 15december ontvangen en daarop staat onderaan in een groen vak Test & Go.

 26. Edward zegt op

  Beste allen,

  Na het lezen van alle reacties, ben ik het volkomen eens met alle onduidelijkheden wat men in Thailand beslist. Het is me daar een zootje waar ze zelf geen kop, noch staart aan krijgen.

  Te gek om laten los te lopen !!!!

  Edward ( BE )

 27. ronald zegt op

  mooi eindelijk duidelijkheid?
  ik vertrek 9 januarie voor twee maanden ,
  ben benieuwd waar ik in terecht kom,
  nog ff dit als je tekentje fototoestel drukt op je mobiel en je doet het op je thaipass wat je uitgeprint hebt
  dan zie je je inentingenstaan,
  iedereen het beste ermee
  gr ronald

 28. herman zegt op

  En dan is men verwonderd dat vele mensen afhaken men zou voor minder.Ben zelf in october met het Phuket sandbox programma binnengekomen , bij aanvraag was het nog 14 dagen bij vertrek was het nog 7 dagen, hotel was wel geboekt en betaald voor 14 dagen. Ben vertrekken uit Phuket na 7 dagen omdat mijn vrouw al in Chiang mai was,refund voor de resterende 7 nachten :nope.Men verwacht dat de toeristen massaal terugkomen, zal niet voor dit jaar zijn vrees ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website