Doek valt voor reisorganisatie KRAS

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Nederland en Belgie, Reizen
Tags:
1 oktober 2020

KRAS reizen, is een een iconische naam in de reiswereld. Een aantal lezers heeft wellicht, middels een rondreis met KRAS, voor de eerste keer met Thailand kennisgemaakt. Na bijna honderd jaar zal de merknaam KRAS van het toneel verdwijnen.

TUI Nederland, eigenaar van KRAS, biedt vanaf april volgend jaar geen vakanties meer aan onder de merknaam KRAS. Het is duidelijk dat de reisbranche zeer zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis. Er wordt dan ook flink gesneden in de kosten en KRAS is daar het slachtoffer van geworden.

KRAS richte zich vooral op actieve vijftigplussers, zo werden er interessante rond- en groepsreizen in ondermeer Thailand aangeboden. Het familiebedrijf werd in 1922 door Johan Kras opgericht en begon als een lijndienst met paard en wagen tussen Ammerzoden en Den Bosch. In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerde reisaanbieder. KRAS is sinds 1999 een zelfstandig onderdeel van TUI Nederland. Het hoofdkantoor van Kras is gevestigd in Ammerzoden.

De beslissing om de reisorganisatie vlak voor het honderdjarig bestaan van de markt te halen, valt TUI-baas Arjan Kers zwaar, vooral omdat KRAS aan de wieg stond van de reisbranche in Nederland. Het was een van de eerste bedrijven die zich op toerisme naar het buitenland richtten.

KRAS Touringcars, eigendom van de familie Kras, blijft nog wel bestaan en zal busreizen blijven uitvoeren.

Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

10 reacties op “Doek valt voor reisorganisatie KRAS”

 1. Bert zegt op

  Beste Redactie,

  In 2015 heb ik met KRAS reizen een rondreis van 2 weken door Thailand gemaakt en aansluitend nog 1 week verblijf in Cha-Am. Wat heb ik genoten van deze met heel veel achtergrond informatie over het land de cultuur, gebruiken etc. Ik was op slag verliefd op dit land
  Dit kwam mede door de zeer kundige reisleider Tong, een Thai die in Nederland is groot gebracht dus de Nederlandse taal perfect sprak. Ik heb sinds die tijd een Thaise partner en hoop over een paar jaar die kant op te gaan( Covid en wederdiende ). Dit alles als voortvloeisel van Kras reizen.
  Het stemt mij ook zeer droevig om dit nieuws te horen.

  Groet, Bert

 2. laksi zegt op

  Tja,

  Met Kras was ook mijn eerste reis naar Thailand en was er daarna niet meer weg te slaan.
  Jammer.

 3. Bert zegt op

  Ook deze Bert vindt het vreselijk. Woon in Kerkdriel; dit is dezelfde gemeente waaronder Ammerzoden valt. Ook vele, prachtige rondreizen, cruises, weekendjes enz. enz. geboekt, allen naar volle tevredenheid. Hoop dat ze vanuit hun eigen “doorstart” weer heel succesvol worden.

 4. l.lagemaat zegt op

  Voordat ik naar Thailand emigreerde heb ik nog een fantastische rondreis met reisorganisatie Kras gemaakt:
  Rondreis koningssteden Marokko.
  Perfect georganiseerd!
  Ik had het bedrijf een betere toekomst en doorstart toegewenst! Jammer.

 5. Anneke van Boltaringen zegt op

  Beste mensen van KRAS , alle reizen die ik ooit met u gemaakt heb waren in een woord fantastisch !!!!!
  Daar voor mijn hartelijke dank, met name de reisleiders en – sters verdienen een grote pluim.
  Zij blijven voor altijd in mijn herinnering gegrift.
  Het ga u allen goed,
  blijf gezond,
  groeten van Anneke v.B.

 6. PEER zegt op

  Ja, heel jammer, RIP helaas.
  Maar wat wil je ook, wanneer je 3-weekse rondreizen aanbiedt voor de prijs van ‘n halve businessclass-vlucht!
  Ik las dat veel 50-plussers daarvan gebruik maakten. Maar juist díé groep heeft genoeg pecunia om te spenderen.

  • Teun zegt op

   “Alle 50-plussers hebben genoeg pecunia” valt in dezelfde categorie als “Alle Nederlanders lopen op klompen”.

 7. Gert W. zegt op

  Mijn eerste kennismaking met het mooie Thailand was met een Kras rondreis. Ook met de reisleider Tong.
  Aldaar het “Thailand virus” opgelopen en daarna nog diverse malen door het land gereisd met vrienden en ook enige malen alleen. Goed te doen! Zal blij zijn als we als Farang weer welkom zijn….

 8. Peter van Gogh zegt op

  Echt rampzalig. Was goede reisorganisatie. Verschillende reizen mee gemaakt. Verschrikkelijk voor de medewerkers op kantoor en de reisleiders die voor KRAS werken en leven in het buitenland. En in Thailand. Hoop dat er voor deze medewerkers nog goede afvloeings regeling komt. Bedankt KRAS. Wie heeft dit vreselijke virus op de wereld gezet. Lijkt op uitdunning van wereld bevolking. Hoe zal dit eindigen?

 9. Henny Provilij zegt op

  Wat vind ik dit erg om te horen. Wat erg na bijna 100 jaar te bestaan. Zo’n goed reisbedrijf. Wij hebben al zoveel mooie reizen met jullie gemaakt. Rondreizen, weekendjes, stedentrip, zonvakanties. Alles. Was er iets niet goed, werd t snel en goed opgelost. Wat zal dat raar zijn, een volgende reis ( ja, wanneer?) met n andere organisatie. Alle medewerkers heel veel sterkte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website