Joseph in Azië (deel 18)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Coronacrisis, Reisverhalen
Tags: , ,
5 april 2020

Joseph is gezond verklaard

Het is vandaag zondag 5 april onze laatste dag in Thailand en een ‘onvergetelijke’ reis zit er bijna op. Gisteren hebben wij om eventuele problemen te voorkomen nog een bezoek gebracht aan het Pattaya Memorial Hospital om een zogenaamd ‘Medical Certificate’ te verkrijgen ten bewijze dat wij niet besmet en gezond zijn.

Bloeddruk, temperatuur, longfoto’s en een kort gesprek met de arts waren de hoofdpunten van het onderzoek. Na betaling van 1.530 baht p.p. verkregen wij het gewenste certificaat dat we wellicht nodig hebben voor politiecontrole tijdens de taxirit naar het vliegveld of bij het inchecken en wie weet misschien ook nog wel in ons thuisland.

“Jenever can tell” was lang geleden tijdens mijn militaire diensttijd een gangbare uitdrukking waar ik nu even aan moest terugdenken. Denk er wel aan je paspoort mee te nemen als je een dergelijk certificaat nodig denkt te hebben. Dit uilskuiken had daar niet aan gedacht en moest dus nog een extra ritje maken. Overigens is dit ziekenhuis goed georganiseerd, het personeel zeer behulpzaam en de wachttijd kort.

Het Memorial Ziekenhuis neemt de geldende voorschriften goed in acht en dat geldt ook voor het bewaren van anderhalve meter afstand tot elkaar. De stoelen in de wachtruimte waren om en om met tape afgeplakt om zodoende niet naast elkaar te kunnen zitten.

Op de anders zo drukke Soi Buakhao is het heel erg rustig en zijn alle winkels, bars en restaurants gesloten. De laatste categorie mag wel afhaalmaaltijden verkopen en zijn daarin heel inventief. Velen presenteren een hele uitstalling voorverpakte hapjes en hopen daarmee het hoofd boven water te kunnen houden in deze voor hen zo moeilijke tijden. Het Amber hotel heeft ons dagelijks voorzien van een maaltijd met een weliswaar aangepast menu, waarvoor we alle begrip konden opbrengen.

Voorverpakte maaltijden

De vlucht huiswaarts

Van KLM ontvingen wij het bericht dat de diensten tijdens de vlucht vanwege het coronavirus bijgesteld zijn. Om de contacten tussen bemanning en reizigers te minimaliseren is de catering beperkt. Om te besluiten met: “You are welcome to bring your own snacks.”

Taxi Airport

De taxi naar het vliegveld hebben we besproken en die zal om vier uur voor ons hotel gereed staan. We nemen nog maar een frisse duik in het zwembad en laten de stralen van de jacuzzi onze lichamen nog even masseren zodat we als frisse hoentjes de reis kunnen aanvaarden.

Azië: tot ziens in betere tijden! En over onze thuisreis hoort u nader in het afsluitend verhaal.

Het gaat u allen goed!

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Joseph in Azië (deel 18)”

 1. KhunKoen zegt op

  Bedankt voor je verhalen, een goeie thuisreis en succes met het verwerken van de “cultuurschok “ bij terugkomst in Nederland.

 2. Rob zegt op

  Dank voor je leuke verhalen en manier van schrijven, ik hoop dat jullie een goede vlucht hebben en gezond en wel in Nederland aankomen.

 3. Pat zegt op

  Wij gaan 18 mei terug. Volgens onze gegevens is zo’n certificaat alleen nodig voor inkomede reizigers.

  • PEER zegt op

   We zitten in Thailand!!
   Dus je weet maar nooit!!
   Ik ging naar de Laotiaanse grens met ‘n vrijbrief, maar nou nét was die niet meer geldig, want om middernacht, dus 7 uur eerder, was alles dicht!!

  • Berlinda zegt op

   Ik hoop dat dat lukt Pat?
   Wij hebben een rondreis geboekt vertrek 21 juli….maar ik heb mij al voorgenomen dat het niet voor dit jaar zal zijn..

 4. Fred zegt op

  Hallo Joseph, goede terugreis. Kun je laten weten of je onderweg of op vliegveld je gezondheidscertifiaat nodig had?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website