Joseph in Azië (deel 14)

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Reisverhalen
Tags: , ,
27 maart 2020

Verlaten strand in Pattaya

Als wij op de zondagochtend na ons ontbijt een wandeling maken lijkt Bangkok uitgestorven. Warenhuizen, restaurants, cafés, markten, kappers en noem het verder maar op, allemaal zijn ze op last van Bangkok’s gouverneur Aswin Kwanmuang gesloten.

De restaurants mogen enkel afhaalmaaltijden verkopen en in hotels mogen maaltijden uitsluitend aan gasten die daar verblijven worden geserveerd. Supermarkten en apotheken (pharmacies) zijn de weinige zaken die open mogen blijven. Eerder gold de sluiting ondermeer al voor scholen, theaters, massagesalons en sportvelden. Voor overtreders van de verordening hangt behalve een fikse financiële boete ook nog een gevangenisstraf van één jaar boven het hoofd. Zaken die deze maatregel aan hun laars lappen zijn dan ook niet te bekennen.

Gezellig is het beslist niet en al heel vroeg zoeken we ons bed op. Bangkok ken je niet meer terug. In een dergelijke situatie verlang je toch naar huis. De vraag blijft overeind of het daar beter vertoeven is maar de familie en kinderen blijven toch in onze gedachten meespelen. Leuk of niet we zullen toch nog even op de tanden moeten bijten en verstandig zijn. Het zal ongetwijfeld een ‘onvergetelijke’ vakantie blijven maar in een heel andere betekenis van het woord.

Pattaya of Hua Hin

We hebben de knoop maar doorgehakt en nemen morgen een taxi naar Pattaya omdat Suvarnabhumi Airport vanuit deze plaats sneller bereikbaar is. De eerste twee dagen logeren in het Amber hotel vlakbij Soi Bua Khao. Het is een nieuw smaakvol ingericht hotel met een uitstekend ontbijt, klein restaurant, gezellige zitjes, een niet te groot maar fijn zwembad en de prijs dubbel en dwars waard. Een aanbeveling voor betere tijden.

Doemscenario

Opeens zien we Prayut, de Thaise prime minister, op de Tv verschijnen met de boodschap dat het luchtruim voor inkomende buitenlanders dicht gaat. Vrij snel daarna gevolgd door een mailtje van de KLM dat onze vlucht KL 876 voor 3 april is geannuleerd en men voorlopig nog niet kan vertellen wanneer de vluchten worden hervat.

Zeelucht

Om deze tegenslag te verwerken nemen we toch afscheid van het uitstekende Amber hotel en verhuizen naar het aan zee gelegen Avani Resort. Heerlijk in een luie ligstoel naar de zee kijken en op reikwijdte een glas plus tijdschrift of boek zo willen we de tegenslag het hoofd gaan bieden.

Omdat we speciale wensen hebben omtrent de instaphoogte van het bad krijgen we in het Avani Resort een update naar een kamer en suite met vanaf de tiende etage een schitterend uitzicht over zee. De boten liggen allemaal afgemeerd en op zee is het net zo rustig als in de straten van het anders zo levendige Pattaya.  Een rustgevend uitzicht maar tevens een vreemd gevoel dat we in de verste verte geen idee hebben omtrent de afloop.

Tropische tuin van Avani resort

De schilderachtige tropische tuin van Avani met bar en aardige kleine aparte restaurantjes plus het schitterende zwembad doen weldadig aan en het geheel is ’s avonds feeëriek verlicht.

Wandelend over de boulevard zien we pas hoe verlaten de stad is. Warenhuizen en hoegenaamd bijna alle zaken zijn op slot en op het strand kun je een kanon afschieten. In de bekende 10 baht busjes die sporadisch nog rijden zit geen mens. Onnodig te vermelden dat de vele honderden barretjes eveneens gesloten zijn en ook de ontelbare bardames zijn in geen velden of wegen te bekennen. Een ware catastrofe voor heel veel mensen!

Medeblogger Gringo, die in Pattaya woont, en wij al vele jaren geleden via Thailandblog hebben leren kennen is ons al tweemaal komen opzoeken om ons een hart onder de riem te steken.

In de avonduren kijken we vanaf ons balkon op de 10e etage naar de zonsondergang en de tientallen boten die roerloos op zee afgemeerd liggen. We berusten in de situatie en beseffen dat we het slechter hadden kunnen treffen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Joseph in Azië (deel 14)”

 1. Leo Th. zegt op

  Beste Joseph, van de nood een deugd maken gaat jullie goed af en het is inderdaad zo dat je het (heel veel) slechter had kunnen treffen. Weliswaar zijn jullie momenteel in feite gedwongen om in de nabijheid van jullie hotel te vertoeven maar gezondheid komt nu in de eerste plaats. Zolang je nog kan genieten van het uitzicht vanaf jullie balkon en je je dat financieel kan permitteren zou ik dat persoonlijk verkiezen boven een eventuele terugvlucht in een afgeladen vliegtuig. Maar daar heeft iedereen natuurlijk zijn eigen afwegingen en mening over. Ik ga ervan uit dat jullie onlangs vanuit Vietnam Thailand zijn binnengekomen met Visa Exemption en dus nog enkele weken voor de boeg hebben voordat de termijn van 30 dagen verstreken is. Hoewel nu nog te vroeg om te speculeren op een verlenging van de termijn bij Immigratie hoop ik, zeker voor jou gezien je gevorderde leeftijd, dat tegen die tijd maatregelen zijn getroffen om de procedure bij Immigratie Jomtien in geordener banen te laten verlopen dan nu het geval is. Het beste gewenst!

 2. john zegt op

  Beste Joseph, mijn bewondering voor de manier waarop jullie deze zware tegenslag opvatten en reageren. Hoop er het beste van.!

 3. Ton dJ zegt op

  Beste Joseph, wat een bijzondere situatie maar ik denk je te kennen en verwacht dat je er een draai aan zult geven. Geniet waar het kan maar zorg vooral goed voor jezelf!
  Lieve groet, Ton

 4. marianna zegt op

  lieve jo en mia, gelukkig zitten jullie op een mooie en veilige plek maar het is jammer dat de reis zo moet eindigen, blijf gezond en een liev groet van mij


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website