Thaksin laat zien wie de baas is

Door Redactie
Geplaatst in Politiek
Tags: , ,
24 september 2011

Voormalig premier Thaksin heeft woensdag meer dan 2 uur de ministers van het kabinet Yingluck via Skype toegesproken c.q. de les gelezen. Hij gaat dat in het vervolg elke week op maandag doen.

Thaksin maakt zich, aldus een bron in de partij, zorgen over Pheu Thai’s ogenschijnlijke onvermogen om haar verkiezingsbeloftes in te lossen. Dat begint de partij op te spelen. Ook zouden de instructies die hij via zijn zuster aan ministers geeft, niet doorkomen.

De ministers schoven tijdens deze eerste sessie ongemakkelijk heen en weer op hun stoel, met name enkele ministers die niet voldoen.

Thaksin concentreerde zich onder anderen op de minister van Defensie die bezig is met een zaak over het vermeend gebruik van 200.000 kogels tijdens het verspreiden van de roodhemddemonstranten vorig jaar. De zaak is nog in onderzoek, teken geen enkel document, was Thaksin’s advies.

De minister van Werkgelegenheid kreeg het consigne zich hard te maken voor de verhoging van het minimumdagloon naar 300 baht en het startsalaris van bachelors naar 15.000 baht per maand.

En de vice-minister van Handel kreeg een uitgebreide les over het hypotheeksysteem voor rijst.

Sommige parlementsleden van Pheu Thai zijn niet erg gelukkig met Thaksin’s videoles. Ze vrezen dat zijn bemoeienis wantrouwen zaait bij de militaire leiding en dat zou wel eens kunnen terugslaan op de regering.

Premier Yingluck deed gisteren luchtig over de videoles. Mijn broer probeert zich niet te bemoeien met of in te grijpen in het werk van de regering, zei ze. Thaksin had de ministers alleen morele steun willen geven; van een ‘kabinetsvergadering’ was geen sprake geweest.

Foto: Premier Yingluck in vergadering met veiligheidsfunctionarissen. Ter sprake kwam onder andere het voortgaande geweld in het Zuiden.

www.dickvanderlugt.nl

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaksin laat zien wie de baas is”

  1. cor verhoef zegt op

    Haar grote broer geeft alleen “morele steun”. Tijd om het begrip “morele steun” te herdefinieren, lijkt me.

    • @ dat kijken is geen straf. Ik kijk liever naar haar dan naar broertje.

  2. Martin Brands zegt op

    Ik zou maar oppassen met deze ‘morele steun’ door een veroordeelde! Elke maandag nog wel! Dat kan voor het Constitutional Court onbetwistbare grond zijn om de regering af te zetten. De oppositie zal dat zeker niet ontgaan. Het heeft zeker meer ernst dan een fooi ontvangen voor kooklessen op tv!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website