Een land waar je misschien niet direct aan denkt, maar dat wel alles te bieden heeft voor overwinteraars, is Thailand.

Maar waarom is overwinteren in Thailand een goede keuze? Wat maakt Thailand tot een uitstekende winterzon bestemming? In dit artikel gaan we in op de voordelen die Thailand biedt voor overwinteraars.

1. Uitstekende medische zorg

Een belangrijk aspect voor overwinteraars, zijn de medische voorzieningen in het land van bestemming. De meeste overwinteraars zijn op leeftijd en willen bij gezondheidsproblemen een beroep kunnen doen op professionele medische zorg.

 • De medische faciliteiten in Thailand zijn bijzonder goed te noemen veel artsen zijn in Europa of de VS opgeleid. De meeste Thaise ziekenhuizen hebben de beschikking over de modernste apparatuur. Vooral in de grote steden evenals de toeristische gebieden zijn voldoende ziekenhuizen en goed opgeleide artsen voorhanden. De artsen spreken Engels. Er zijn geen wachttijden voor medische zorg.

2. Het klimaat

Je gaat overwinteren om het gure klimaat in Nederland te ontvluchten. Hoe zit het met de weersomstandigheden in Thailand?

 • Thailand heeft warme winters. Je kunt nauwelijks van een winter spreken met overdag temperaturen van tussen de 25 en 30 graden. De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 20°C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37°C. April is de heetste maand. Wil je het wat koeler? Dan is in overwinteren in het Noorden van Thailand (Chiang Mai) een goede keuze. Aan strand is het heerlijk en het zeewater is warm. Op gevorderde leeftijd regelmatig zwemmen (in zee of het zwembad) is goed om de spieren soepel te houden.

3. Het lage prijspeil

Niet iedere overwinteraar beschikt over een ruim budget. Soms is er alleen sprake van een uitkering. Omdat de woonlasten in het eigen land ook doorlopen is het belangrijk dat je overwinterd in een land waar het prijspeil lager is. Zo heb je meer te besteden.

 • Ondanks de sterke Baht is het nog steeds spotgoedkoop in Thailand. Eten en drinken kost vrijwel niets. Wanneer je de grote winkelcentra links laat liggen en de plaatselijk marktjes bezoekt kun je prima leven van een bescheiden budget.

4. Enorme keuze aan accommodaties

Tijdens de overwintering is er sprake van dubbele woonlasten. Een overwinteraar wil graag een nette, goed begaanbare accommodatie tegen een lage prijs.

 • Vrijwel nergens ter wereld zul je zoveel keuze hebben in hotels en appartementen dan in Thailand. Veel eigenaren van condo’s en appartementen verhuren hun eigendom aan toeristen. Bij een langer verblijf zijn er flinke kortingen mogelijk. Je kunt al een nette volledig ingerichte condo huren voor ongeveer € 400,- per maand

5. De beroemde Thaise keuken

Wanneer je een paar maanden in het buitenland overwintert wil je gevarieerd kunnen eten. Ook Hollandse kost. Dit moet daarnaast betaalbaar zijn.

 • De Thaise keuken is wereldberoemd. Smaakvol en gevarieerd. Ben je geen liefhebber van Thais eten? In de toeristenplaatsen struikel je over Europese restaurants. Een kopje snert, balletje gehakt of broodje pindakaas is geen enkel probleem in Thailand.

6. Vervoer

Tijdens het overwinteren, wil je wat van het land zien en uitstapjes maken. Vervoer ook openbaar vervoer moet veilig, goedkoop en toegankelijk zijn.

 • In Thailand kan je gaan en staan waar je wilt. Zowel het openbaar vervoer als taxi’s zijn ruim voorhanden. Zelfs de verste uithoeken van het land zijn met openbaar vervoer te bereiken. Thailand kent veel vliegvelden. Een binnenlandse vlucht is niet duur, veilig en efficiënt.

7. Golfbanen

Overwinteren wordt een stuk leuker wanneer er mogelijkheden zijn om te ontspannen en te recreëren. Veel overwinteraars ontmoeten elkaar op de golfbaan en slaan graag tegen een balletje.

 • Dat kan prima in Thailand. Er is een ruime keuze aan prachtige banen, aangelegd in een tropische omgeving. Heerlijk weer, aantrekkelijke greenfees en prima caddies zorgen voor uitstekende omstandigheden. Golfen is in Thailand een van de populairste buitenactiviteiten. Het land beschikt inmiddels over meer dan 200 golfbanen, waarvan vele ook toegankelijk zijn voor bezoekers. Veel luxe resorts beschikken over een eigen golfbaan, zodat men gemakkelijk vanuit het hotel een rondje kan golfen.

8. Veiligheid

Het land waar je tijdens de winter verblijft, moet zeker veilig zijn voor de overwinteraar. Criminaliteit is wel het laatste waar je op zit te wachten.

 • Thailand staat bekend als een veilig land voor toeristen. Dat neemt niet weg dat je ook als overwinteraar de normale voorzichtigheid moet betrachten.

9. Vriendelijke bevolking

Wanneer je geniet van je oude dag en naar exotisch land vertrekt om te overwinteren wil je daar zeker op je gemak voelen

 • De meeste toeristen kiezen voor Thailand vanwege de vriendelijke bevolking. Daarnaast hebben Thai veel respect voor oudere mensen. Senioren die besluiten in Thailand te overwinteren zullen zeker enthousiast zijn over de gastvrijheid, vriendelijkheid en respectvolle benadering door Thaise mensen.

10. Flora en fauna

Door het heerlijke klimaat zal je als overwinteraar veel buiten verblijven. Je wilt dan ook graag genieten van de natuur of stranden.

 • Thailand heeft een prachtige natuur die bekend is over de hele wereld. Mangrovebossen, pijnboombossen en de altijd groene jungles in het zuiden spreken tot de verbeelding. De indrukwekkende hoeveelheid wilde dieren is het vermelden waard. In het wild leven er tijgers, olifanten, beren, apen, tapirs, herten, gibbons en zelfs luipaarden. In de nationale parken komen meer dan 300 soorten zoogdieren voor. Thailand telt 79 nationale parken, 89 wildreservaten en 35 natuurreservaten. Thailand heeft ook nog eens vele eilanden en stranden die tot de mooiste ter wereld behoren.
Rating: 3.67/5. From 15 votes.
Please wait...

8 reacties op “10 redenen om te overwinteren in Thailand”

 1. Marijke zegt op

  Ook wij overwinteren al jaren in thailand.Altijd in changmai in een appartement.Vriendelijke mensen lekker weer we voelen ons altijd veilig.Zo lang het kan blijven we dat zeker doen.Nog nooit slechte ervaringen.Inmiddels veel vrienden gemaakt.Kortom voor ons ieder jaar weer iets om naar uit te kijken.

 2. jos zegt op

  De wikelcentrum doen,de markten links laten liggen! Reden wil je niet opgelicht worden met kopie. Bv. broeken,zakken die vlug scheuren, ik ken er een paar de cheap charles ,en daana klagen. Ik doe alleen markten voor eens rond te kijken voor bv. een plantje te kopen of zo meer niet. Voor etenswaren friendship,foodland,big C , als je op de markt koop of stalletjes licht daar buitentemperatuur .
  Veiligheid, ik voel mij veiliger dan in Belgie, het verkeer is wat anders daar miet je toch alle dagen goed opletten! Condo verhuur 250 a 400 euro heb je een goede deftige studio 34 m, met zwembad in het komplek, alles heeft een prijs, wil je in het centrum uit het centrum ,de prijs hangt daar ook van af.

 3. christiaens zegt op

  Inderdaad, de medische zorg in Thailand is zeer goed .
  Maar geen centen geen verzorging,ik werd vorig jaar opgenomen in bkk- pattaya hospitaal met een zware voedselvergiftiging!!!!! na de nodige problemen aan de balie omtrent de verzekering werd ik opgenomen.
  6dagen kostprijs bijna 400.000 Bht ,een kennis van mij kreeg een apendix onsteking , die mocht wachten tot zijn kennis met de credit card afkwam, enkele uren nadien. dus alles is niet rozegeur voor 1 doosje antibiotica
  die in aphoteek ca 40-50 bht kost werd er meer dan 10.000 bht gerekend .er is ook geen overeenkomst tussen Belgische ziekenfondsen ende Thaise de meeste reisverzekeringen dekken maar 3 maand Dus ik denk dat toch een beetje voorzichtigheid geboden .
  michel c

 4. Marijke zegt op

  Het beste is toch ook om een goede verzekering met werelddekking te hebben.En een goede reisverzekering.Het kost misschien iets meer maar wat ziektekosten betreft hebben we alles goed geregeld.Zelfs als 1 van ons komt te overlijden word het lichaam naar nederland gebracht.We hebben al een paar keer helaas een ziekenhuis moeten bezoeken maar alles is netjes vergoed.

 5. chris zegt op

  Het is wel een erg ‘roze brillen’ verhaal. Dus hier maar enige nuance.
  10 redenen om NIET in Thailand te overwinteren:
  1. Medische zorg: duur en veel gedoe met verzekeringen voordat er behandeld wordt;
  2. Klimaat: temperaturen kunnen dalen tot 5 graden en er is nergens verwarming; het regent in het regenseizoen elke dag en meer dan in Nederland en Belgie
  3. gebrek aan kwaliteit: goedkoop betekent in bijna alle gevallen slechte kwaliteit
  4. accommodaties worden soms ‘bezet’ door buitenlandse gasten uit China en/of Rusland
  5. Thaise keuken: veel te gekruid en vaak onhygienisch zodat je buiklop krijgt of erger
  6. vervoer: Thailand is op 1 na het meest gevaarlijke land ter wereld waar het gaat om verkeersdoden
  7. golfbanen:overlopen door Japanners en caddys die graag een relatie aanknopen met een buitenlandse man
  8. veiligheid: in het zuiden dagelijks moordaanslagen,in het noorden de drugs maffia en de overige maffia in Bangkok, Phuket en Pattaya (buitenlandse maffia en Thaise) om over alle scams (brommers, waterscooters, taxis) maar te zwijgen. Reken niet op hulp van de politie.
  9. bevolking die dankzij overmatig alcohol- en drugsgebruik een kort lontje heeft. Veel vecht- en steekpartijen in het nachtleven. (dagelijks op TV te zien)
  10. flora en fauna: Thais produceren een enorme hoeveelheid plastic afval, gooien het overal op straat en de milieuproblemen zijn gigantisch.

 6. Jacques zegt op

  Bij ons in Nongprue, the dark site van Pattaya op zo’n 8 kilometer van het strand zijn de prijzen van condo’s nog goedkoper. Voor gemiddeld 35 vierkante meter oppervlak dus met woon- en een slaapkamer, badkamer en balcon, groot zwembad, fitnessruimte, etc., variëren de huur prijzen voor langer verblijf tussen de 6.900 bath (177,40 euro) a 8000 bath (205,68 euro)per maand. Bijvoorbeeld CC condo 1 op Soi Siam country road. Alle winkels en markten en banken naast de deur. Ideale ligging.

  Zie you tube clip: https://www.youtube.com/watch?v=Ts8mz94t5GU en http://amzn.to/2jAJrcW
  Vlogger: Kevin Thailand en vlog 133.

 7. jasper van Der Burgh zegt op

  Leuk stukje, maar ik heb op puntje 3 en 5 toch wel wat aan te merken. Puntje 3: Het lage prijspeil en de kwaliteit van het eten. Thailand is spotgoedkoop, staat er. Ik moest zo hard lachen dat ik mij in mijn zelfgemaakte Tom Yam Kung verslikte. 175 baht voor een biertje (4,75 euro) vindt ik niet spotgoedkoop, als is het dan een grote pils. 250 baht (6,75) voor een klein droog taai stukje rundvlees met 10 slappe frieten en een halve tomaat en komkommer ook niet.
  Spotgoedkoper kan ook, op straat, voor pakweg een euro kun je je de buik vol eten aan pad thai, een handje noedels met 2 flinters groente en 2 garnalen van dubieuze kwaliteit in een sausje van monosodium glutaminaat. Persoonlijk prefereer ik dan een hamburgertje van de Febo in Amsterdam voor dat geld.

  Het enige wat spotgoedkoop is in Thailand is arbeid, omdat 90 procent van de bevolking te weinig verdient om normaal te kunnen leven.

  • Chris van het dorpje zegt op

   Even over punt 3 .
   Ik was er gisteren met vrouw , haar vriendin en haar dochtertje
   hier in Pakthongchai in een ijs saloon .
   4 personen lekker ijs gegeten en 60 baht betaald .
   In mijn hotel in Hua Hin betaal ik voor een flesje cola 10 baht .
   Om die hoek van Binthabaht bij Onon kan je lekker eten
   krijgen en betaal ik meestal met drinken voor 2 personen
   rond 250 baht .
   Ja , je heeft ook duurder restaurant en wanner je naar het Hilton gaat ,
   moet jij je niet verbazen , dat het wat duurder is .
   Zelf op het vliegveld kan je beneden al van af 45 baht eten krijgen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website