Water van de Vibhavadi Rangsit Road and Lat Phrao intersection bereikt binnen enkele dagen de districten Din Daeng en Saphan Khwai, en het Victory Monument omdat het Bang Sue kanaal tot de rand toe vol is.

 • In enkele delen van Din Daeng wordt de situatie scherp in de gaten gehouden: Rim Khlong Bang Sue community, Yu Charoen Housing Estate, Soi Inthamara 41 en Yu Charoen Housing Estate Phase 3. Bewoners in deze gebieden dienen hun spullen in veiligheid te brengen en zich voor te bereiden op evacuatie.
 • Op de Vibhavadi Rangsit Road voor de St John universiteit staat het water 30 cm hoog.
 • De regering vertrouwt erop dat de wateroverlast in Bangkok-noord afneemt, omdat de eerste zes kilometer van de zogeheten ‘big bag’ vloedwal (aangelegd met zandzakken van 2,5 ton) zaterdagavond klaarkwam.
 • De gemeente Bangkok heeft een evacuatiewaarschuwing afgegeven voor twee subdistricten in Bangkok Yai en vier subdistricten in Phasi Charoen. Mogelijk komen er nog twee bij in Phasi Charoen.
 • De gemeente Bangkok heeft het Flood Relief Operations Command, het crisiscentrum van de regering, gevraagd de Royal Irrigation Department opdracht te geven om zo snel mogelijk water uit Thon Buri af te voeren naar het Sanam Chai-Mahachai kanaal en de Tha Chin rivier (die ten westen van Bangkok in zee uitmondt).
 • Het water tussen de intersections Bang Kae en Tha Phra staat gemiddeld 85 cm hoog.
 • Het bericht van 28 oktober dat de bekende weekendmarkt Chatuchak zijn deuren heeft gesloten, klopt maar voor de helft. Dit weekend was de markt open, alhoewel het geen business as usal was omdat de helft van de winkels gesloten was. Op een deel van de markt, bij het Land Transport Department van het leger aan de Phahon Yothinweg, kwam het water uit de rioolputten. Met pompen werd het afgevoerd om de markt droog te houden. Buiten de markt staat het water 50 tot 60 cm hoog.
 • Het water in de gemeente Nakhon Sawan is tot een normaal niveau gedaald [wat normaal is, vermeldt het bericht niet], maar overstroomt nog vier buitendistricten, aldus de gouverneur van de provincie Nakhon Sawan. Het water wordt in rivieren gepompt. Naar verwachting valt het gebied volgende maand helemaal droog, zodat de verbouw van gewassen en de handel hervat kunnen worden. Alle grote wegen naar Nakhon Sawan zijn berijdbaar, behalve enkele secondaire wegen die nog onder water staan.
 • Premier Yingluck bracht zaterdag een bezoek aan het gebied en overhandigde een deel van de compensatie ad 300 miljoen baht voor 70.000 getroffen gezinnen. In de provincie zijn 500 wegen beschadigd, 500 tempels en 900.000 rai boerenland.
 • Verhuizing van busterminal Mo Chit wordt steeds waarschijnlijker. Het water stroomt over de Kamphaeng Phet intersection en nadert het busstation. Eerder werd bekend gemaakt dat Mo Chit naar Suvarnabhumi verhuist wanneer de nood aan de man komt. Nu al is het station moeilijk bereikbaar omdat omringende wegen onder water staan.
.
.

1 reactie op “Kort overstromingsnieuws (update 6 november)”

 1. meel joseph zegt op

  dank voor de duidelijke bericht geving ik woon reeds 9 jaar in vipwadee rangsit soi 50 wel ik kan zeggen 10 dagen zit ik binnen kan niet buiten water staat hier in de soi 1 meter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website