Kleding, drinkwaterflessen en andere spullen, waaronder door Japan gedoneerde boten en en mobiele toiletten, zijn achtergebleven in vrachtloods 1 van luchthaven Don Mueang.

Dit nadat het Flood Relief Operations Command, het commandocentrum van de regering, is verhuisd naar het Energy Complex van het ministerie van Energie om de overstroming te ontvluchten. Beelden van de hulpgoederen zijn via internet verspreid. Internetgebruikers vragen zich af of Froc-personeel aan het hamsteren is.

Chamroen Yuttithamsakun, inspecteur-generaal op het ministerie van de premier, die verantwoordelijk is voor de distributie, is door de Froc-directeur om uitleg gevraagd. Chamroen zegt alleen verantwoordelijk te zijn voor het transport en de distributie van kleding, huishoudelijke artikelen en zakken voor de noodhulp. De toiletten en boten, ter beschikking gesteld door de particuliere sector en liefdadigheidsorganisaties, zijn de verantwoordelijkheid van het Department of Disaster Prevention and Mitigation. De gefilmde kleding moet eerst gewassen worden in de Chulachomklao Royal Military Academy, aldus Chamroen.

Volgens een ongeïdentificeerde bron bij het Froc zouden sommige parlementsleden gedoneerde goederen probleemloos kunnen meenemen, terwijl ambtenaren van het Froc door een heleboel red tape moeten, voordat ze de goederen voor distributie meekrijgen.

Volgens premier Yingluck zijn sommige goederen overgebracht naar het National Stadium. De premier ontkende dat de regering hulpgoederen achterhoudt. Minister Krissana Seehalak en het Department of Disaster Prevention and Mitigation bevestigden de woorden van de premier. Het diensthoofd zegt dat de gedoneerde goederen, inclusief waterpompen, naar overstroomde gebieden zijn gestuurd; de dienst houdt bij waar de boten naartoe zijn gegaan.

www.dickvanderlugt.nl

2 reacties op “Hulpgoederen achtergebleven op Don Mueang (of toch niet?)”

  1. Wimpey1946 zegt op

    Als idereen nu eens gaat vertellen wat ze echt weten dan komt er wat betere informatie

  2. colin de jong zegt op

    Ja er zijn helaas maar weinig eerlijke mensen op de wereld,maar als men wordt betrapt moeten ze maar heel lang gestraft worden. Want dit is te gek voor woorden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website