De handelsbetrekkingen tussen Thailand en Nederland zijn best goed, maar het kan altijd beter. Er zijn volop mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en ondernemers om zaken te doen met Thailand en elke actie, die gericht is op de handelsbevordering tussen die twee landen verdient aandacht.

Het is daarom, dat Thailandblog.nl met alle genoegen hieronder een oproep plaatst van drie studenten van de Avans Hogeschool in Den Bosch. Wij hopen, dat het drietal slaagt in het succesvol voltooien van hun handelsmissie naar Thailand

Beste bedrijven,

In maart 2019 zullen wij, Jelle, Mike en Pepijn, studenten van de Avans Hogeschool in Den Bosch, met een gezelschap van scholen op handelsmissie naar Bangkok in Thailand gaan. Het doel van deze missie is om nieuwe business mogelijkheden voor een bedrijf te creëren die naar Thailand/Bangkok wil exporteren of dat al doet.

Momenteel zitten wij in de fase waar men als groep zijnde een geschikt bedrijf gaat zoeken. Wij zouden graag iets waardevols doen en daarom zoeken wij een bedrijf dat echt geïnteresseerd is om naar Thailand te exporteren of waar wij nieuwe “businesskansen” voor kunnen creëren.

Wij zullen samenwerken met de PIM (University of Bangkok) en Stenden Thailand. Door deze contacten kunnen wij in het aankomende half jaar veel en goed onderzoek naar de Thaise markt doen. Daarnaast gaan wij van 4 tot 14 maart naar Bangkok om daar fieldresearch te doen en contacten met bedrijven te leggen. Op deze website kunt u meer informatie over de Trademission vinden; trademissionbkk2019.wordpress.com

Wij zullen een rapport opstellen waarin de resultaten van ons onderzoek naar handelsmogelijkheden naar/in Thailand voor een geïnteresseerde ondernemer of bedrijf worden vastgelegd. Er zijn geen verplichtingen of vereisten om daadwerkelijk iets met onze inzichten te doen. Natuurlijk zouden wij daar wel graag mee helpen.

Mocht uw bedrijf hulp van 3 gemotiveerde studenten kunnen gebruiken, dan horen wij graag. Neem dan contact met ons op via  [email protected]

Met vriendelijke groeten,

Jelle, Mike en Pepijn

10 reacties op “Studenten zoeken bedrijf om mee te werken aan handelsmissie naar Thailand”

 1. tom bang zegt op

  Sorry ik snap het even niet, als je een bedrijf zoekt dat naar Thailand wil exporteren dan zoek je dat toch buiten Thailand of zie ik dat verkeerd. In Thailand kun je wel op zoek naar bedrijven die iets willen importeren,lijkt me. Ik zelf zou b.v. wel fietsen uit Nederland willen importeren om hier naar de als maar groeiende belangstelling voor fietsen iets toe te voegen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Mij is het nochtans duidelijk.

   Die oproep is ook niet gericht naar een bedrijf in Thailand, maar naar een bedrijf buiten Thailand dat in de toekomst wil exporteren of al exporteert naar Thailand.

   “Het doel van deze missie is om nieuwe business mogelijkheden voor een bedrijf te creëren die naar Thailand/Bangkok wil exporteren of dat al doet.”

   In maart 2019 gaan ze dan naar Thailand en gaan ze kijken of ze voor dat bedrijf wat kunnen betekenen of contacten leggen voor dat bedrijf.

   • Ger-Korat zegt op

    Begrijp de reactie van Tom wel. Ze gaan naar Thailand om onderzoek te doen naar mogelijkheden. Ik mag hopen dat ze Thailand al wat beter kennen dan menigeen want anders wordt het lastig om eerst de maatschappij en het bedrijfsleven te leren kennen. Zelf zou ik denken om niet alleen een uitnodiging voor een bedrijf uit te laten gaan om de markt te verkennen maar juist kijken wat ze zelf voor mogelijkhheden zien om vanuit Nederland te exporteren naar Thailand, als mogelijkheid voor een eigen onderneming dus. Of kijken wat voor mogelijkheden *er zijn om bepaalde bedrijfsonderdelen of -deel over te brengen naar Thailand bijvoorbeekd vanwege de in verhouding lage loonkosten. Dit laatste is denk ik de favoriet bij bedrijven uit de rijkere landen. Maar dit is mijn beperkte visie, ben tenslotte ook maar gewoon ondernemer.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Het studenten van de Avans Hogeschool in Den Bosch, die met een gezelschap van scholen op handelsmissie naar Bangkok gaan

     Laat die mensen nu gewoon hun ding doen ipv van weeral met dat vingertje te staan zwaaien hoe ze het zouden moeten doen.

     • RonnyLatPhrao zegt op

      “Wij zullen samenwerken met de PIM (University of Bangkok) en Stenden Thailand. Door deze contacten kunnen wij in het aankomende half jaar veel en goed onderzoek naar de Thaise markt doen.”
      Ik veronderstel dat die de Thaise markt wel kennen, ze zich kunnen voorbereiden (en in die zin moet ook hun oproep gelezen worden) en ze daar niet maar 10 dagen op goed geluk wat gaan rondlopen zoals menigeen.

      Ik wens ze succes met hun handelsmissie zoals zij het voor ogen hebben.

      • chris zegt op

       Voor de goede orde: Pim (Panyapiwat Institute for Management) is een prive-hogeschool (opgericht door CP) en heeft niets met de universiteit van Bangkok te maken. Het Nederlandse Stenden laat een deel van haar BBA-programma uitvoeren door PIM, met studenten die vanuit Leeuwarden hier komen voor een semesteronderwijs. Is dus eigenlijk hetzelfde.
       https://www.pim.ac.th/en/pages/about-us
       https://www.nhlstenden.com/en/locations/thailand-bangkok

 2. chris zegt op

  Ik snap het geloof ik wel maar het voelt niet goed.
  Zou het niet veel beter voor een zich ontwikkelend land met en zich ontwikkelende economie als Thailand zijn als de heren op zoek gaan naar Thaise bedrijven die naar Nederland zouden willen exporteren?
  Exporteren naar Thailand is ongeveer 400 jaar geleden begonnen en het lijkt er soms op of we de koloniale tijden nooit hebben verlaten. Niemand gaat mij vertellen dat een Nederlands bedrijf om filantropische redenen produkten of diensten naar Thailand wil exporteren. De winst gaat ongetwijfeld terug naar Nederland en de Thaise samenleving krijgt een grijpstuiver: wat belasting, eenmalig inkomen via gornd- en onroerend geod aankoop (als dat al nodig is) en een x aantal medewerkers tegen minimumloon.

  Nog afgezien of je werkelijk wat kunt doen voor een bedrijf als je de Thaise taal niet machtig bent want dan ben je aangewezen op info via derden. En die ‘derden’ hebben ook zo hun belangen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Het zijn studenten dus ik denk dat het een opdracht is die vanuit de school komt.
   Andere groepen hebben misschien een andere opdracht of zelfs een ander land.
   Men wil daarmee laten zien tegen welke problemen je kan aanlopen en o.a. communicatie zal daar wel een van zijn.

   “Wij zullen een rapport opstellen waarin de resultaten van ons onderzoek naar handelsmogelijkheden naar/in Thailand voor een geïnteresseerde ondernemer of bedrijf worden vastgelegd. ”
   Misschien moeten geïnteresseerden dat rapport dan later dan maar eens opvragen.

  • Gringo zegt op

   @Chris, ik heb enkele opmerkingen voor je:
   1. De handelsbalans tussen Nederland en Thailand is al jarenlang ruimschoots in het voordeel van Thailand. De laatste cijfers zijn, dat Thailand voor ca. 3 miljard Euro exporteert naar Nederland en voor slechts iets meer dan 1 miljard Euro uit Nederland invoert. Dus, waar heb je het over?
   2. Winst is kennelijk een vies woord voor jou, maar bedenk wel, dat export zeer belangrijk is voor de werkgelegenheid, met andere woorden heel veel mensen hebben belang bij export.
   3. Export is een vak, dat niet alleen geleerd moet worden, maar waar ook inzicht en gevoel aan te pas komt. De missie van deze studenten is een prima onderdeel van een leerproces, je zou dat als leraar op een Thaise school moeten weten en waarderen.
   4. Ik heb met mijn 40-jarige exportervaring nooit hinder ondervonden, dat ik niet de lokale taal sprak, ook in Thailand niet .
   Mijn advies: als je geen verstand hebt van het onderwerp, onthoud je dan een reactie!

 3. chris zegt op

  @Gringo:
  Ik heb een paar opmerkingen voor jou omdat je je blijkbaar niet echt meer hebt verdiept in de economie. In mijn lessen internationale economie leer ik mij studenten nadenken over de volgende vraagstukken:
  1. Cijfers zeggen wel wat maar niet alles. Thailand exporteert naast landbouwprodukten vooral juwelen, computers, auto’s en huishoudelijke apparatuur. Ooit een bekend Thais merk tegengekomen in de winkels in Nederland? Nee…. en dat komt omdat vele van die produkten NIET inThailand worde gemaakt maar worden geassembleerd. De onderdelen komen uit China en Japan en andere landen. En die leveranciesr willne graga betaald worden. De waarde op de handelsbalans is dus NIET gelijk aan het effect op deThaise economie. Een deel van het geld verdwijnt naar de oorspronkeleijke leveranciers. dat heet ‘weglek-effect’. Naarmate een economie minder zelf produceert met eign produkten (zoals Thailand met computers en apparatuur) is dit effect groter en de invloed op de economie geringer.
  2. De gevolgen van het alleen denken in pure geldelijke winst, het kapitalistisch denken, heeft zo langzamerhand zoveel negatieve bijwerkingen (de groeiende kloof tussen arm en rijk, uitputting van de aarde, klimaatverandering, oorlogen gebaseerd op hebzucht, drugs) dat het op zin laatste benen loopt. Ik vraag de studenten na te denken over het verband tussen de economische groei in China en het feit dat China de grootste investeerder ter wereld is in zonnepanelen. En over de toepassing van de Sufficiency Economy Philosophy en het niet laten bij mooie woorden.
  Mijn advies: lees eens een paar goede boeken over de hedendaagse economie:
  https://www.theguardian.com/books/2015/jul/17/postcapitalism-end-of-capitalism-begun
  https://www.theguardian.com/sustainable-business/2016/jan/06/capitalism-reading-list-books-politics-banking-financial-crash-postcapitalism-india


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website