‘We weten het niet’

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk, Overstromingen 2011
Tags: ,
17 oktober 2011

‘We weten niet wat we aan het doen zijn’, schrijft Voranai Vanijaka in zijn soms cynische en doorgaans ironische zondagcolumn in Bangkok Post naar aanleiding van de overstromingen.

Neem de woordvoering. Premier Yingluck Shinawatra, minister Plodprasop Suraswadi, woordvoerder Wim Rungwattanajinda, minister Pracha Promnok en Bangkok-gouverneur Sukhumbhand Paribatra zijn allemaal ‘officiële autoriteiten’ die over de situatie berichten. Maar hun verhalen komen zelden overeen.

Minister Plodprasop (van het vals alarm), minister Pracha, en premier Yingluck: ze zijn allemaal deskundig op hun gebied, maar hebben ze verstand van het bestrijden van overstromingen? Om alle ministers in het kabinet er actief bij te betrekken, lijkt misschien een verstandige publiciteitsstunt. ‘But is it sensible to ask a hairy, fat plumber to don ballerina spandex and dance Swan Lake?’

Premier Yingluck, minister Plodprasop, oppositieleider Abhisit: ze maken zich allemaal zorgen, maar de échte experts hebben niet de leiding en uit angst gezichtsverlies te leiden, wordt de hulp van terzakekundige buitenlanders niet ingeroepen.

Of die experts ooit de leiding krijgen, betwijfelt Voranai: ‘Like everything else, flood management is a money game, as such it’s heavily politicised. [..] Yet, there’s something we know best how to do, to get things done in our favour. But unfortunately, Mother Nature doesn’t take bribe money.’

www.dickvanderlugt.nl

3 reacties op “‘We weten het niet’”

 1. printen zegt op

  Ik lees elke week de column van Voronai Vanijaka. Ik vind hem een van de beste, zo niet de beste columnschrijver die de Bangkok Post heeft.

  Het is niet een westerling die Thailand een spiegel voorhoudt, maar een Thai en dat geeft, volgens mij, meer gewicht aan zijn opvattingen.

  Alleen vraag ik mij af, hoeveel Thais zijn column lezen en/of dat ook in het Thais in andere media verschijnt.

  • Paul zegt op

   Ik heb, als trouw ‘Voranaj lezer’ hem eens gemaild met de vraag of zijn column ook in het Thais verscheen. Hij antwoordde me prompt dat dit niet het geval was maar dat veel Thais de Bangkok Post lezen. Hetgeen toch een hoopvol antwoord mag heten, naar mijn opinie.
   Paul

 2. ruud NK zegt op

  Hij geeft elke ochtend ook commentaar op T.V. Deze korte vroege uitzendingen zijn ook dagelijks te zien in Bangkokpost.com. de website van de Bangkokpost


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website