Facebook: Third Naval Area Command (3rdNAC)

De Thaise kustwacht heeft woensdag op volle zee een Vietnamese man gered. Hij was drie weken eerder met een opblaasbaar bootje vanaf de Thaise kust vertrokken om zijn vrouw in de Indiase stad Mumbai te ontmoeten, zo meldt Thai PBS World. Door een kapot kompas was de man rondjes aan het varen in de Thaise wateren.

De 37-jarige Vietnamees verklaarde dat hij door de coronacrisis al twee jaar Indiase vrouw al niet meer had gezien. Tijdens een tussenstop in de Thaise hoofdstad Bangkok, na vertrek vanuit Ho Chi Minh-stad in Vietnam, kreeg hij geen visum om door te vliegen naar India. Daarna besloot hij met de bus naar Phuket te reizen, waar hij een opblaasboot kocht en probeerde naar het 2.000 kilometer verder gelegen India te peddelen.

Toen de man werd aangetroffen had hij geen drinkwater en bijna geen eten meer. De verliefde Vietnamees vertelde dat hij 5 maart vertrokken was, maar hij kwam niet verder dan ‘slechts’ 80 kilometer van de Thaise kust.

De man is naar het kantoor van het Mu Koh Similan National Park gebracht om uit te rusten, ambtenaren gaan uitzoeken hoe ze hem kunnen helpen.

5 reacties op “Vietnamese man gered die in een opblaasboot van Thailand naar India wilde roeien om zo zijn vrouw te zien”

 1. GeertP zegt op

  Liefde maakt dus echt blind.

 2. R. zegt op

  Dat is pas echte liefde 555

 3. Caspar zegt op

  Wat een lef en moedig van deze man , die moet wel erg veel van zijn vrouw houden .
  Petje af!!! maar toch riskant wat die man daar gedaan heeft, en gelukkig is het goed afgelopen.

 4. Lieven Kattestaart zegt op

  Ondanks de blijkbaar slechte voorbereiding voor zijn tocht en de enorme risico’s die hij nam toch fijn te zien dat dit soort mensen nog bestaan. Je moet wel heel veel van iemand houden om dit te ondernemen.

  • Ger-Korat zegt op

   Ik denk dat er iets anders meespeelt, waardoor wij in Nederland gezondheidsdiensten hebben. Kijk naar het rubberbootje, nou daar steek ik nog niet de Mekong over. Hij had toch eenvoudig naar het noorden van Thailand kunnen gaan, daar de grens met Myanmar over en dat land doorsteken op weg naar de noordoostelijke grens met India. Ben je een paar dagen onderweg maar wel zo veilig en misschien wel 10 keer zo snel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website