Vanavond op TV: Nederlandse ‘sabotage’ in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
7 april 2013

Thailand is een populaire bestemming bij filmmakers en TV producenten. Een nieuw televisieprogramma van Net5 is opgenomen in een luxe villa in het ‘Land van de Glimlach’.

Sabotage: het programma

Tien bekende Nederlanders verblijven een aantal weken in een luxueuze villa in Thailand. Ze voeren gezamenlijk opdrachten uit om geld te verdienen voor de groepskluis. Het lijkt een droomvakantie, maar schijn bedriegt!

Tussen de BN’ers bevindt zich één kandidaat met een geheime agenda: de saboteur. Zijn taak is het om ervoor te zorgen dat de opdrachten niet helemaal gaan zoals gepland. Zo verdient hij geld voor zijn persoonlijke kluis en haalt hij geld uit de groepskluis weg. Lukt het de overige kandidaten om de saboteur te ontmaskeren, of gaat hij er met het geld vandoor?

Een psychologisch spel volgt, waarin de kandidaten alleen op zichzelf kunnen vertrouwen. De camera is overal bij en dat staat garant voor een hoog reality-gehalte, spanning en avontuur!

Zon, zee, strand, vriendschap en verraad in Thailand

Tien bekende Nederlanders: Ben Saunders, Lange Frans, Hero Brinkman, Jeffrey Wammes, Manuel Broekman, Sylvia Geersen, Inge de Bruijn, Edith Bosch, Rosalie van Breemen en Liza Sips gaan een pittige strijd aan met elkaar. Drie weken lang slapen, eten en wonen ze in een luxueuze villa in Thailand, waar ze dag en nacht gevolgd worden door de camera.

Het feit dat een van de kandidaten de saboteur is, zet de verhoudingen binnen de groep op scherp. Verdachtmakingen, complotten om de saboteur te ontmaskeren en onenigheid, worden allemaal geregistreerd. Daarbij strijdt de saboteur zelf ook voor zijn eigen geldkluis en dat zorgt voor een extra dimensie in het spel. De kandidaten zijn op zichzelf aangewezen. Niemand is te vertrouwen in Sabotage.

Vanaf zondag 7 april om 19.55 uur wekelijks bij Net5.

Vanavond op TV: Nederlandse ‘sabotage’ in Thailand

28 reacties op “Vanavond op TV: Nederlandse ‘sabotage’ in Thailand”

 1. cor verhoef zegt op

  Toch grappig om te lezen hoe sommige Nederlandse televisieproducenten hun Thaise collega’s proberen te evenaren in het produceren van bagger. Voer voor anthropologen; baggerproductie is niet cultuurgebonden.

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Ze doen zelfs niet de moeite om een nieuw programma te bedenken.
  Neem dus een bestaand programma en geef het een andere naam en ipv onbekend Nederlanders neem je bekende. Geen probleem want enkele weekjes Thailand is mooi meegenomen.
  Noem het dan Sabotage ipv De Mol en hup weeral goed voor x-aantal uitzendingen.
  Vindingrijk moet ik zeggen.

 3. Jacques zegt op

  Cor en Ronny, waarom zo negatief? Er komen ongetwijfeld mooie beelden van Thailand. En het is een gegeven dat er mensen zijn die thuis blijven voor dit soort amusement.

  Ben ik een liefhebber? Nee, ik kijk nauwelijks tv. In Thailand helemaal niet, ook geen BVN. In Nederland alleen nieuwsprogramma’s. Maar ik denk dat ik, als in Nederland zou zijn, vanavond toch even zou kijken. Juist omdat het in Thailand is.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Voor zover het geen combinatie van De Mol en Big Brother is, want dan zal je je moeten tevreden stellen met een zwembad, een rieten dak met wat tuinmeubelen onder, en daarin 10 luierende BN’s die vooral aan zelfbeklag doen.

  • cor verhoef zegt op

   @Jacques, ik denk dat de kijker weinig van Thailand te zien zal krijgen, tenzij je een luxe resort in Thailand, ‘Thailand’ wilt noemen. Het enige wat de kijker voorgeschoteld zal krijgen is zgn ‘reality-tv’ volgens het sinds jaren uitgekauwde, beproefde recept:
   Dick van de Lugt en Gringo zijn net zomin als ik onder de indruk van de namen van de tien kijkcijferkanonnen die miljoenen kijkers moeten zien te trekken; Hero Brinkman (oud- PVV dissident en Mislukte Burgerpartijleider en Inge de Bruin (oud-zwemster, wat zal die vaak aan het zwembad rondhangen).De overige acht namen zeggen me niks.
   Dat er mensen voor thuis zullen blijven geloof ik graag, maar dat lijkt me geen reden om zelf een uur van mijn leven te gaan verpillen waarvan ik weet dat ik die,als atheist zijnde, nooit meer terug krijg 😉

 4. Dick van der Lugt zegt op

  Tien bekende Nederlanders? Ik herken er met moeite twee. Dus ik zeg: twee bekende en acht onbekende Nederlanders.

  • Gringo zegt op

   Dick, ik kom ook niet verder dan twee, Brinkman en Saunders.
   Ze hebben het goed aangepakt, ze hadden heel jou, Cor Verhoef en misschien nog wat blogmensen moeten vragen: succes verzekerd.!

  • Khun Peter zegt op

   Ik kom tot vier bekende Nederlanders. Maar moet er aan toevoegen dat ik geen TV-soap of talentenjacht kijker ben.

  • Rob V. zegt op

   Ik kom niet verder als Brinkman, de Bruin en Lange Frans. Niet dat het mij ook maar enigzins lijkt uit te maken of er nu een hele bekende of totale vreemdeling mee doet. Het plot moet je aanspreken, is dat goed in iemands ogen dan zal die heus wel kijken. Of kijken hier mensen naar films, series, edutainment, docu’s etc omdat een bekend persoon/personen er in meespelen?? De trailer viel mij de eerste keer alleen meteen op omdat het opent met het Thaksin memorial plein waar mijn vriendin woonde. Verder zullen we weinig van Thailand zelf te zien krijgen op de bekende hotspots (muv walking streets?) na.

 5. Jacques zegt op

  Als we nou toch gaan tellen. Wie kan de namen op de juiste volgorde zetten? Van links naar rechts. Volgens mij begint het met Lange Frans, dat is de langste van allemaal. Daarna weet ik het niet meer. Wie helpt? Het is zondagmiddag dus je hebt toch niets te doen.

  • Mathias zegt op

   Ok dan Jacques, speciaal voor u. Ik herkende er 9. Van links naar rechts. Lange Frans ( rapper/zanger ), Inge de Bruin ( zwemster ), Jeffrey Wammes ( turner ), Manuel Broekman ( acteur/model ), Liza Sips ( actrice ). Rosalie van Bremen ( model en de ex vrouw van Alain Delon ), Hero Brinkman ( politicus ), Edit Bosch ( judoka ), Ben Saunders ( zanger, winnaar eerste voice of Holland ), Sylvia Geersen kende ik niet ( model ). De presentator in het midden is Erik van der Hoff.

   Voor de liefhebbers wat promo’s

   http://www.net5.nl/programmas/sabotage

   • Jacques zegt op

    Mathias, aan jou heb ik wat. Ik ga ze allemaal eens goed bekijken. Stel dat ik er één in Thailand tegenkom, dan weet ik met wie ik te maken heb. In ieder geval is m’n kennis van BN’ers met sprongen omhoog gegaan. Bedankt!

 6. Ria Wuite zegt op

  Lijkt ons helemaal te gek om dit programma te zien maar wij hebben in Thailand CM toch alleen maar BVN?!

  • RobertT zegt op

   Gewoon downloaden op een usb stickje zetten en in je tv stoppen. Moet je misschien een keer gedaan hebben maar is net zo makkelijk als een eitje bakken.

   Evt zet ik het voor je op youtube.

 7. Jos zegt op

  Ik heb ze gegoogled, en ja ze zijn allemaal bekend. (= ooit eerder op TV geweest bij een ander onzin programma)

  • Cornelis zegt op

   Omdat ze een keertje te zien zijn geweest in een of ander onbenullig programma zijn het toch nog geen ‘bekende Nederlanders’?

 8. Miek37 zegt op

  Zag gisteren toch een spectulaire opdracht ergens op een skyscraper in Bangkok in de preview.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ja en het resultaat van de sabotage heeft eergisteren al op TB in een artikel gestaan – Man spring van 26-ste verdieping na weigering sex ….

 9. Marjan zegt op

  Laten we nu eerst maar eens de 1ste aflevering afwachten? Ik ga zeker kijken want de trailer gaf mij gelijk weer heimwee gevoelens. En ik ben geen echte Bangkok fan maar toch.

 10. chantal zegt op

  Bah zwak aftreksel van wie is de mol…. Met walgelijke bn-ers. Misschien hadden ze het beter kunnen uitvoeren met onbekende bn-ers, had ik misschien nog gekeken maar om nu 45 min naar de koppen van een arrogante ben saunders en lange frans te kijken… Nee dank je.

 11. Sir Charles zegt op

  Tsja als je carrière in een neerwaartse spiraal zit moet je toch alles doen om weer enigszins in de belangstelling te komen doch om je te lenen voor dergelijke programma’s dan moet je toch wel heel diep gezakt zijn.
  De Sjonnies en Anita’s zullen er vast van smullen, ach ja het campingseizoen is begonnen.

  • Mathias zegt op

   Beste Charles, google de namen eens en verdiep u wat beter in de personen waarvan u zegt dat hun carriere in n dal zit. Het zou de redaktie sieren dit soort onzin postings niet te plaatsen want ze berusten op onzin!!! Het zijn of ex topsporters, acteurs die werk zat hebben , zangers die n hele goede boterham verdienen en n model wat op de billboard van Guess staat en het gezicht is van een make up merk. Informeer u wat beter ipv mensen af te zeiken die u niet kent en dus ook niet weet wat u schrijft. Zo zie ik meerdere reakties die alleen maar om het afzeiken gaan, doen we dat met Thaise meiden is het generaliseren en worden de postings niet door gelaten, vreemd…..

 12. J,Jordaan. zegt op

  Chantal, volkomen gelijk.
  Het lijkt allemaal op wie is de mol.
  En daar was die Mol allemaal de uitvinder van.
  Dat ze ze allemaal een mooi betaalde vakantie krijgen in Thailand en daar achteraf nog veel meer van overhouden is natuurlijk geweldig. Maar als zogenaamde bekende Nederlander daar aan mee wil doen, mag ik toch even zeggen (op ze Jordaans) dat daar
  mijn broek van afzakt. Ze hadden dat moeten doen voor een groep oude Nederlandse
  expats. Dat was een groot succes geweest.
  Het laatste natuurlijk weer als grap bedoelt.
  J.Jordaan.

 13. Khun Peter zegt op

  De eerste aflevering van het nieuwe Net-5-programma Sabotage heeft gisteravond maar weinig kijkers kunnen boeien. Slechts 339.000 mensen stemden af op de show waarin een rijtje bekende Nederlanders – Lange Frans, Hero Brinkman, Liza Sips- opdrachten moeten uitvoeren, en een van hen – de ‘saboteur’- dat moet proberen te dwarsbomen.
  De deelnemers zijn voor de opdrachten naar Thailand afgereisd waar in een villa 24 uur per dag hun handelingen en gesprekken worden gevolgd. (Bron AD).

 14. Jacques zegt op

  Vind je het gek, Khun Peter?
  Ronny, Cor, Cornelis, Chantal en Sir Charles hebben echt wel indruk gemaakt met hun commentaar. Kijkers zijn massaal afgehaakt.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Ja Ja Jacques – Onderschat de invloed van Thailandblog maar niet. Programmamakers zijn gewaarschuwd 😉

   • Sir Charles zegt op

    Hiermede kan gelijk dan ook het misverstand oftewel het vooroordeel tegengesproken worden dat alle Thailand-gangers/liefhebbers bij voorbaat de onnozele simpele zielen zijn die niet verder komen dan het strand, hotel, beerbar en ‘Broodje van Kootje’. 😉

 15. Miek37 zegt op

  Toch gekeken, gewoon puur omdat het zich in Thailand afspeelt, vond het niet onaardig, met name de eerste opdracht op de Cattower vond ik leuk, met WIDM heeft het gelukkig niets van doen, de enige overeenkomst is dat je een Mol/Saboteur moet vangen maar de opzet is verder totaal anders.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website