Tja, Engels spreken is voor Thai een opgave. Engels schrijven al helemaal. Een 40-jarige Thaise oplichter viel dankzij zijn gestuntel al snel door de mand.

Hij probeerde in Phuket 480 valse briefjes van 10.000 Amerikaanse dollars om te wisselen voor Thaise baht. Dat wekte onmiddellijk argwaan want deze biljetten zijn sinds 1936 niet meer in omloop. En als klap op de vuurpijl stond er ook nog een domme spelfout op: Nan Francisco in plaats van San Francisco.

De Thaise politie was nog niet helemaal overtuigd, want ze stuurde de biljetten voor de zekerheid ook nog even naar de Amerikaanse ambassade. Daar moesten ze er smakelijk om lachen en bevestigde ze dat de dollarbiljetten vals waren.

Bron: Phuket Gazette

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Engels blijft lastig: Thaise valsemunter loopt tegen de lamp”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Hoe dom kun je zijn. Ik zou bljetten drukken van 7.500 dollar, die kun je namelijk niet vergelijken met de originelen. 😉

  • Khun Peter zegt op

   Ik zat zelf te denken aan een biljet van 1 miljoen dollar met een afbeelding van Disneyland. Dan hoef je er maar eentje te drukken, scheelt een hoop werk. LOL.

 2. Farang tingtong zegt op

  Zojuist het reisverhaal lieve woordjes van Nan gelezen, deze valsmunter zal ongetwijfeld ook op de hoogte zijn geweest van de schoonheid van deze provincie.
  Wie weet wilde hij na het innen van het geld zich wel in anonimiteit in deze provincie gaan vestigen, tja en dan is een foutje als Nan Francisco zo gemaakt want waar het hart van vol is loopt de mond van over!

 3. David Hemmings zegt op

  Schijnbaar heeft dit in het verleden een wel degelijk geldig biljet 10 000 $ bestaan , dat echter enkel tussen banken voor transacties geldig gebruikt werd .

 4. LOUISE zegt op

  Hi Jos,

  Downtown Las Vegas bij de ingang van The horse shoe casino, staat een groot model horse shoe met ik weet niet hoe dik plexieglas en daar zit ik dacht voor 1- of 10 miljoen dollar in 10.000,– dollarbiljetten in.
  Nog steeds een geldig betaalmiddel.
  ik kijk niet op een nulletje. haha.

  LOUISE

 5. Theovan zegt op

  Twee slimme thai hadden ook een slim idee,om er zeker van te zijn niet in de val te lopen maakten ze
  Valse briefjes van 18 bath een hele stapel gedrukt en naar bkk gegaan bij een zeer druk wisselkantoor
  Eenmaal aangekomen schoven ze stapels geld in de schuiflade en riepen please change??
  De bankbediende vroeg daarop hoe hadden jullie het graag gehad 2 van 9 of 3 van 6 bath ?
  Bij alle rumoer in bangkok moet je soms toch nog lachen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website