De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dat blijkt uit dit filmpje waarbij een toerist in Thailand een aanstormende olifant weet te stoppen met een handgebaar.

In Thailand leven nog olifanten in het wild. Hoewel een bijzonder gezicht moet je natuurlijk wel op een veilige afstand blijven. Olifanten kunnen je vertrappen en dat overleef je niet.

Kennelijk snapte deze argeloze toerist in de jungle van het Phu Luang Wildlife Sanctuary in Thailand dat niet. Toch heeft hij een aanstormende olifant overleeft dankzij een handgebaar en veel geluk.

De man lijkt eerst niet door te hebben welk onheil hem boven het hoofd hangt, wanneer de olifant plots komt aangerend. Er volgt een opmerkelijk tafereel: hij zwaaide met zijn hand en dat doet de jumbo stoppen en rechtsomkeer maken.

Video: Toerist in Thailand overleeft aanstormende olifant met handgebaar

Bekijk hier de video:

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Toerist in Thailand overleeft aanstormende olifant met handgebaar (video)”

 1. Bart zegt op

  Nee hoor, hij spuit iets in de ogen van de olifant…

 2. Kees zegt op

  Spuit iets in de ogen vd olifant? Dat zie ik niet: de vingers van zijn linker hand zijn gespreid en in die hand is niets te zien. In zijn rechterhand houdt hij een camera….

  Hij blijft verrassend rustig/cool, ik zou hard weggerend zijn.

 3. Jos zegt op

  In dit geval kunnen we zeggen dat Dombo deze keer geen olifant is ……

 4. Henk b zegt op

  Dit filmpje was twee dagen geleden al op de Thaise TV zender te zien, toen wij zaten te kijken vertelde mijn vrouw dat het de beste manier was, niet weg lopen, maar blijven staan !

  Ze vertelde dat zij dit wist van een oom die in een reservaat had gewerkt als ranger, en als hij weg gerend was, de poppen aan het dansen waren, en ook zijn dood had kunnen betekenen, daar een Olifant sneller loopt dan wij mensen , en nooit je rug naar hem toe draaien, levens gevaarlijk !

  Aldus mijn vrouw Chonticha

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Oompje zal wel gelijk hebben maar de kunst is natuurlijk om te blijven staan…. 🙂

 5. A.G.Numan zegt op

  Lelijke vent,zou er ook van schrikken.

 6. Simon Sloototter zegt op

  De lichaamstaal van de olifant, laat geen agressie zien. De olifant kijkt, (ruikt met zijn slurf) wat voor een gladiool daar staat en denkt, “effen dolle”.

  • Simon Sloototter zegt op

   Ooit eens in de jungle, plotseling oog in oog gestaan met een olifant. Ik wenste ter plekke dat ik onzichtbaar was. En volgens mij lukte dat, want we passeerde elkaar, op een afstand van nog geen meter en het leek er op, dat hij mij niet zag. Ja, ik hield wel mijn adem in…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website