Toerist in Bangkok beroofd in 5 seconden (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
2 juli 2014

Hoewel Thailand een relatief veilig land is voor toeristen, zeker als het om diefstal gaat, moet je natuurlijk wel altijd op je hoede zijn. Toeristen zijn vaak een gewild object voor het roversgilde omdat er meestal wel wat te halen valt.

In deze video zie je dat beroving vaak gepaard gaat met afleiding. De beelden zijn opgenomen met een bewakingscamera bij een foodcourt in Bangkok. De niets vermoedende toerist staat bij de kassa om te betalen.

Na enige tijd wordt ze afgeleid door een man terwijl een handlanger haar portemonnee uit haar tas haalt. Dit gebeurt in nauwelijks 5 seconden.

Het valt op dat er meerdere personen bij de diefstal betrokken zijn die allen een taak hebben bij het afleiden van het slachtoffer en zelfs de kassamedewerkster.

Video: Toerist in Bangkok beroofd in 5 seconden

Bekijk de video hieronder:

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Toerist in Bangkok beroofd in 5 seconden (video)”

 1. Monique zegt op

  Arghhh ik herken zo’n type, laatst probeerde zo’n figuur één van mijn vrienden te beroven, hij had precies zo’n schoudertas. Nu wil ik niet meteen iedereen met zo’n schoudertas beschuldigen maar misschien is voorzichtigheid wel extra geboden, ze zien er netjes, zelfs een beetje trendy uit.

 2. Martin zegt op

  De meid met het dienblad hoort ook ot het complot.
  Je ziet haar wachten totdat de man naast het slachtoffer iets laat vallen.
  Haar opdracht is degene van de winkel af te leiden zodat ze niet naaar klant kan kijken terwijl die beroofd wordt.
  Het slachtoffer is een een tijdje gevolgd na zijn aankoop denk ik.
  opletten is het devies.

 3. khunhans zegt op

  Helaas ben ik vorig jaar ook bestolen van mijn portemonnee!
  Bankpas ,creditcard en een aanzienlijk geldbedrag weg!
  Erg bitter..mijn eerste slechte Thailand ervaring in 14 jaar.
  En..het waren Russen die op dat moment bij mij in een open taxi zaten ( Songteaw)
  Mijn gevoel zegt dat zij het hebben gedaan.

  Het maakt niet uit waar je bent..wees altijd op je hoede!

 4. Farang ting tong zegt op

  Kort geleden heb ik een artikel gelezen hoe of zakkenrollers in Amsterdam te werk gaan, deze werken ook met meerdere personen (bendes), deze werkwijze uit de video, had wel iets weg van de werkwijze in Amsterdam.
  Ze zijn zo gehaaid en werken alles tot in de puntjes uit, bv als je een bus of tram ingaat, één zakkenroller zorgt dat hij voor je de bus ingaat en één achter je, de voorste treuzelt met instappen, zodat diegene achter je op zijn gemakje je portemonnee kan rollen, en die werkwijze handteren ze ook boven aan een roltrap bijvoorbeeld.
  Ook zijn er in Amsterdam bordjes op gehangen pas op voor zakkenrollers, en juist daar staan ze vaak de zakkenrollers, omdat als een toerist dat bordje leest hij of zij negen van de tien keer kijkt of hij zijn of haar portemonnee nog heeft, dus de dief weet daardoor dan precies in welke zak of tas,hij moet wezen om hem te stelen.

 5. ruud zegt op

  Dat afleiden is al jaren de truc.
  Vroeger op Phuket ook al.
  Een groepje van zo’n 8 kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar.
  Allemaal met een bosje rozen om een (bij voorkeur aangeschoten) toerist heen en die rozen maar tegen hem aanduwen.
  En dan een van de kinderen ( een meisje) die de portemonnee rolde en die vervolgens weer doorgaf aan een vriendje dat langsliep, op het moment dat de portemonnee was gerold.
  Ze zijn een paar keer opgepakt, maar een paar dagen later liepen ze er altijd weer.

 6. Christiaan zegt op

  Twee keer gerold, een keer JJ market afleidingstruc, een keer BTS, idem, beide keren alles weg, 1x beurs teruggekregen via BTS met alles er nog in behalve geld.Schade was in geld vrij groot.

 7. Joop zegt op

  Mijn portemonnee is daarom altijd bijna leeg. Er zit alleen wat geld in dat ik direct denk te gebruiken, zelden meer dan 1.000 baht. Nooit een bankpas. Die stop ik erin als ik naar een ATM ga en haal er thuis weer uit, in de kluis. Creditcards idem. Alleen het etenspasje van Tesco zit er altijd in, soms handig.
  Laatst m’n portemonnee in een restaurant laten liggen. Zat misschien nog 500 baht in. Geen centje hoofdpijn van gehad. Volgende dag ook nog teruggevonden.
  Ik heb al pret als ik denk aan de verbaasde ogen van de dief die mijn portemonnee heeft gerold.

 8. Chantal zegt op

  Zo heb ik mij portemonnee met creditcard an mijn bh bandje vast. En nog een 2e portemonnee in mijn tas of broekzak. Dan wordt er nooit veel gestolen en als ie leeg is vul ik hem weer aan. Ook wordt een “foute” thai niet hebberig en gaat oplichten want er zit maar weinig in.
  (een keer s nachts geïmponeerd door agressief mannetje die 1500 bath vroeg voor taxiritje, dom net gepind en aan 300,- euro geld bij ons, dat zag ie)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website