Thaise narcotica politie in actie (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
28 maart 2014

In deze video zie je de Thaise politie in actie bij de arrestatie van een drugsdealer op de snelweg.

Drugs en met name Yaba (ook bekend als Yaa baa, Ya baa or Yah bah; in het Thais: ยาบ้า, wat letterlijk staat voor ‘crazy medicine’), is een populaire drug die overal in Thailand te verkrijgen is. Yaba, is metamfetamine in de vorm van een tabletje. Het is vergelijkbaar met speed maar heeft een krachtiger werking. Het een synthetische drug die een sterk euforisch gevoel veroorzaakt en enorm verslavend is. De Yaba pillen bevatten 25 tot 35 mg metamfetamine en 45 tot 65 mg cafeïne.

Yaba wordt al ruim dertig jaar gebruikt in Thailand. In het begin door vrachtwagenchauffeurs die het pilletje namen om alert te blijven en langer te kunnen doorrijden. In de jaren ’90 werd Yaba ook populair onder Thaise fabriek- en landarbeiders, al snel gevolgd door prostituees. In 1996 besloot de Thaise regering om Yaba gelijk te stellen aan harddrugs. Voor gebruikers en handelaren kon dit zelfs leiden tot de doodstraf. Desondanks is Yaba nog steeds erg populair in Thailand. Het is goedkoop te produceren en de winsten van de handel zijn aantrekkelijk. Vaak gaan gebruikers dealen om de verslaving te kunnen bekostigen.

Video Thaise narcotica politie in actie

Bekijk hier de video:

2 reacties op “Thaise narcotica politie in actie (video)”

 1. Pim . zegt op

  Laat je alsjeblieft nooit met dat spul in .
  Van mij speciaal een waarschuwing voor de onervaren toerist die even naar een feestje wil gaan ,zeker bij volle maan .

  Ook niet uit nieuwsgierigheid ,in mijn tijd als DJ heb ik de opkomst van die rotzooi meegemaakt en veel narigheid gezien .
  Nu zie ik het weer om mij heen in Thailand gebeuren en families veel leed moeten doorstaan omdat broertje lief zo groot wil doen tegenover anderen .
  Laat ook nooit je drinken onbeheerd staan .
  Beter uit een flesje of op een blikje met je vinger erop .
  Er zijn ook andere pilletjes ,deze geven je een diepe slaap en wees dan nog blij als je wakker wordt in een hospitaal al heb je zeker geen waardepapieren meer en die mooie ketting met die ring die iedereen mocht zien .

  Goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht op thailand blog .

 2. Frans zegt op

  Heb er een mooi gezin aan onderdoor zien gaan in Patong Beach.
  De vrouw is masseuse aan het strand en de man werkt met waterscooters ,ze hebben een dochter en een zoontje.Deze heeft de vrouw inmiddels naar haar ouders gestuurd omdat de kinderen niet meer op rust kwamen door de vele ruzies thuis.Ze is zelf ook een tijdje weg geweest maar is terug gekomen om haar brood te verdienen voor de kinderen.De man is erg verslaafd geraakt aan jaba en je herkent niets meer van hem van voor die tijd, hij was voor die tijd een aardige vent die altijd voor iedereen klaar stond.Nu verplicht hij zijn vrouw om een gedeelte van haar verdienste af te geven wie ze eigenlijk nodig heeft voor haar kinderen.Wij hebben de kinderen zien opgroeien en het waren twee uiterst lieve en vrolijke kinderen.
  De laatste keer dat wij ze gezien hebben was er van die vrolijkheid niets meer over.
  De vader loopt nog steeds op het strand en als hij vaart met de waterscooter is hij echt een dolleman en levensgevaarlijk.
  Maar niemand zegt er iets van want we denken dat iedereen bang voor hem is .
  En dit allemaal door die duivelse jaba .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website