Een Thaise knokpartij (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
21 mei 2013

In deze video zie je beelden van een stevige knokpartij tussen twee groepen Thaise jongeren. Het hoe en waarom is niet helemaal duidelijk.

Gezien de hoofddeksels zal het gefilmd zijn in Isaan. Een kloppartij met bijvoorbeeld jeugdigen uit een ander dorp komt regelmatig voor. Natuurlijk onder invloed van veel drank.

Geweld

Thaise jongeren verschillen niet zoveel van hun westerse evenknieën. Bepaald gedrag lijkt universeel en dat geldt zeker voor een knokpartij. Veel Thai zijn niet vies van geweld. Zelfs onschuldige lijkende soaps met een vleugje humor, zijn doorspekt van geweld.

Tijdens ‘primetime’ zag ik een populaire soap waar de ene onschuldige na de andere werd vermoord. Vrouwen werden in elkaar geslagen en verkracht (dat laatste natuurlijk niet in beeld). Geweld is dus volgens de Thaise overheid kennelijk niet schadelijk voor kinderzieltjes.

Een paar blote vrouwenborsten echter zal je niet op de Thaise TV zien. Zelfs een hartstochtelijke kus heb ik nog nooit voorbij zijn komen. Dat komt niet door de censuur want dat schijnt dan juist wel weer schadelijk te zijn voor jonge kijkers.

Video knokpartij

Wat wel opvalt in deze video is het respect voor de politie. Er is geen politieagent die een klap krijgt en men keert zich ook niet massaal tegen de politie. Kennelijk is er wel respect voor de Thaise gezagsdragers. Dat is in ons land wel anders.

[youtube]http://youtu.be/JCEFpJZ6zmY[/youtube]

3 reacties op “Een Thaise knokpartij (video)”

 1. piet zegt op

  Ja als de jeugd straal bezopen is komt er vaak oud “zeer” naar boven, daarom zie je op trouwpartijen bijna altijd politie en bewaking.
  Ook de jaarlijkse feesten in de dorpen bij tempels is er bewaking en zel de monniken geven vrolijk een mep met knuppels.

  Zelf wel leuk trouwfeest meegemaakt waar we met 4 grote farangen bijwaren; veel politie en bewaking doch niks loos; wat bleek ? men was erg onder indruk van deze 4 stevige mannen en durfden geen vinger uit te steken.

  En inderdaat de Thaise soaps wat een geschreeuw en geweld ,zeker de Thaise schonen gaan tekeer ,goed voorbeeld denk ik dan en zeg tegen mn vrouwtje; leuk voor de kids?

  Only T.V. is steevast het antwoord …..jaja

 2. marcel zegt op

  Ha komt me bekend voor,heb het bij ons in het dorp al een paar keer meegemaakt.Is zelfs al een keer door de burgemeester gevraagt of de jongens en meisjes niet wilde gaan knokken omdat er farangs bij waren. Dat lukte toen maar dat we weggingen duurde het geen half uur en daar gingen ze weer op de vuist.

 3. colin de Jong zegt op

  Ja knokpartijen zijn de gewoonste zaak van de wereld op het platteland,maar ook in de steden waar de gangs elkaar vaak ontmoeten in de kleine uurtjes in de zgn. karaoke lokaties. Als ze dronken zijn gaan ze soms door het lint,maar als er een yaba inzit is het pas echt bingo, want dan slaan de stoppen pas echt door. De Thaise koning heeft daar jaren geleden voor gewaarschuwd, en Thaksin nam geen halve maatregelen en ruimde duizenden drugsdealers op, in de 3 maandelijkse war against drugs. Het werd een tijd lang erg rustig want iedereen was geschrokken, maar deze epedemie is nu weer volop aan de gang. De politie vondt maar liefst voor 1500 miljoen baht vandaag aan drugs, en ook de Thaise jeugd is het slachtoffer van deze lucaratieve business die geen grenzen kent. Gelukkig is de politie hier wel aktief in tegenstelling tot Nederland, want elke dag staan de kranten vol met drugsvangsten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website