Waarschuwing toeristen Krabi: Pas op voor apen!

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
20 maart 2013

De Thaise autoriteiten hebben borden geplaatst op populaire stranden in Krabi. Deze moeten toeristen waarschuwen op te passen voor hongerige apen, zo schrijft Bangkok Post.

De boodschap is zowel in het Thais als in het Engels en luid: “Beware of the Monkeys”. Er zijn borden geplaatst bij onder andere Long Beach, Monkey Bay en op Phi Phi Island.

De directeur van Phi Phi Island Hospital, Duangporn Paothong, liet weten dat vorig jaar ongeveer 600 mensen zijn behandeld in het ziekenhuis nadat ze aangevallen waren door apen, 75% van de slachtoffers waren buitenlandse toeristen. Ze waarschuwt de toeristen om de apen langs de stranden niets te eten te geven, omdat ze zich steeds agressiever richting mensen gaan gedragen.

Mensen die gebeten zijn daar een aap moeten onmiddellijk contact opnemen met een arts, zodat ze een injectie tegen tetanus en rabiës kunnen krijgen.

Sinds het begin van dit jaar zijn ongeveer 50 toeristen aangevallen door apen, een aanzienlijke daling ten opzichte van vorig jaar.

Rabiës door Apen

Rabiës (hondsdolheid) is een zeldzame virusinfectie van de hersenen. Het virus wordt verspreid via speeksel van besmette zoogdieren. Alle zoogdieren, dus niet alleen honden, kunnen aan rabiës lijden en de ziekte op andere dieren én op mensen overbrengen. Veel toeristen blijken rabies te krijgen nadat ze zijn gebeten of gekrabd door apen. Pas daarom altijd op niet te dicht bij apen in de buurt te komen.

Rabiës begint met griepachtige verschijnselen. Vervolgens kunnen hetzij hyperactiviteit en krampen, hetzij verlammingsverschijnselen optreden. Rabiës is een zeer ernstige ziekte die vrijwel altijd tot de dood leidt.

3 reacties op “Waarschuwing toeristen Krabi: Pas op voor apen!”

 1. Leo Th. zegt op

  Flauwe reactie en je bagataliseert de consequenties van een apenbeet, die zeer ernstig kunnen zijn. In Thailand zijn er heel veel plaatsen waar apen in de “vrije natuur” bezichtigd kunnen worden en die druk bezocht worden door zowel Thaien als buitenlanders. Het lijken van die schattige beesten maar schijn bedriegt. Ze deinzen er met regelmaat niet voor terug om je bliksemsnel aan te vallen wanneer ze menen dat je voedsel bij je hebt en niet geneigd lijkt dat snel aan hen te geven. Zeker de alphamannetjes onder de apen kunnen agressief gedrag vertonen. Die waarschuwing op Krabi staat er dus echt niet voor niets.

 2. Chantal zegt op

  Op phi phi heb ik die apen wel toeristen zien aanvallen. Onwetendheid of dommigheid van de toerist. Als haviken vliegen ze op de kleine aapjes af met camera. En vervolgens worden ze aangevallen.. Duhu… En dan zijn het opeens klote apen!

 3. Arjen zegt op

  “Veel toeristen blijken rabies te krijgen nadat ze zijn gebeten of gekrabd door apen. Pas daarom altijd op niet te dicht bij apen in de buurt te komen.

  Kan de schrijver aantallen noemen? Ik heb nog nooit gehoord van een geval van rabies. Rabies pas na het overlijden dmv autopsie vastgesteld worden.Rabies is ALTIJD dodelijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website