Sneeuw in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
3 mei 2013
Sneeuw in Thailand?

Thailand is een land met een tropisch klimaat, maar sinds gisteren vragen mensen zich af of het gesneeuwd heeft in het Land van de Glimlach.

Helaas, veel Thai zullen alleen sneeuw zien op TV of als ze naar het Dream World pretpark in Bangkok gaan. Toch zeg nooi ‘nooit’. Thailand’s klimaat is gevarieerd en in de winter kan het zelfs behoorlijk vriezen in de bergen van Noord Thailand.

Er zijn soms hagelbuien in het Noorden die de bodem bedekken onder een wit goedje. Met een beetje fantasie is het net sneeuw. Er gaat een verhaal dat er in 1955 hagel viel dat leek op de vlokken van sneeuw. Maar als dat al gebeurt, is het in de winter en het is nu zomer in Thailand.

Gisteren was het weer bloedheet in Thailand met in veel gebieden temperaturen die richting de 40 graden Celsius gingen. Maar ondanks dit zorgde een flinke hagelbui gisteren voor veel hilariteit bij automobilisten in de provincie Chiang Mai. Er was zelfs genoeg hagel voor hen om “sneeuwballen” van hagelstenen te maken.

3 reacties op “Sneeuw in Thailand?”

 1. ruud NK zegt op

  Vanavond hebben wij ook beslist “sneeuw”. Het heeft voor het eerst sinds 6 maanden flink geregend en rond 18.00-19.00 uur zullen er wel weer duizenden MalengMau ,witte vliegen, rond elke verlichtingbron vliegen. Wat je dan ziet is net dansende sneeuw.
  Normaal duurt het ongeveer 1 uur dan is alles weer normaal, behalve dat dan de straat is bezaaid met afgeworpen vleugeltjes

 2. Eriksr zegt op

  Ja, het is bijna niet te geloven als je het ziet, zoveel.
  Wat is de officiële naam van deze vliegen?
  Worden het na het afwerpen van de vleugels mieren?

 3. ferry zegt op

  Wij hebben hier vele keren sneeuw. Maar dan zwarte sneeuw als ze, de rietsuiker velden afbranden. Dan dwarrelen duizenden zwarte vette vlokken neer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website